Cenu Apollo 2012  získal Boris Carloff

Cenu Apollo 2012 získal Boris Carloff

06. 02. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Nejlepší hudební album roku za rok 2012 nahrál hudební producent, skladatel a zpěvák Boris Carloff. Shodl se na tom panel hudebních kritiků, dramaturgů a publicistů, kteří ocenili cenou Apollo za rok 2012 jeho sólový debut The Escapist.
Cena Apollo byla předána včera v pražském klubu SaSaZu na slavnostním ceremoniálu, v jehož průběhu zahrálo po dvou skladbách všech sedm interpretů, nominovaných na cenu Apollo za rok 2012. Vedle vítěze dále LENKA DUSILOVÁ, CHARLIE STRAIGHT, KVĚTY, THE PROSTITUTES, UMAKART a ZRNÍ. Moderátorem večera byl rapper James Cole. Slavnostnímu předávání přihlížela na místě necelá tisícovka hudebních fanoušků a pozvaných hostů z hudební branže.
 
Carloffovo album The Escapist je žánrově velkorysá nahrávka s prvky moderního popu, elektroniky, soulu i orchestrální hudby. Pro jeho autora jde o velmi osobní album se silným vlastním příběhem. Carloff na něm pracoval pět let, během nichž dokonce už natočený materiál jednou záměrně zcela smazal a začal od začátku.
 
Boris Carloff si z udílení odnesl částku 60 000 Kč od Ochranného svazu autorského (OSA) a sošku Apollo od výtvarníka Maxima Velčovského. Přičemž ještě před vyhlášením prohlásil, že stane-li se vítězem, věnuje coby milovník psů polovinu finanční odměny na psí útulek. "Zkoušejte dělat vlastní muziku a ne kopie, protože jinak budete lokální sračky," vzkázal dále z podia oceněný hudebník.
 
Cena české hudební kritiky Apollo se udílela už podruhé. Vloni se jejím prvním laureátem stal pražský rapper, písničkář a vyznavač „do it yourself“ filozofie Bonus.
 
Dodal: Ceny Apollo
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika