Norští Kaizers Orchestra dorazí do Roxy

Norští Kaizers Orchestra dorazí do Roxy

14. 02. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
V pátek 8. března se v pražské Roxy zastaví v rámci svého evropského turné populární norský sextet Kaizers Orchestra, aby zde představil své osmé studiové album Violeta Violeta volume 3.
Vzhledem k tomu, že se hovoří o tom, že by to mohlo být vůbec poslední turné Kaizers Orchestra, koncert v Roxy bude pro zdejší fanoušky jedinečnou šancí vidět své oblíbence znovu v ČR, kde naposledy vystoupili před dlouhými pěti lety.

Kaizers Orchestra jsou proslulí svými živými show, pro něž je typická intenzita, obětavost a kvalita, což je kombinace, kterou u jiných kapel z žánru alternative rock vidíme jen zřídka. Jejich charakteristický sound, pro který je příznačné hojné využití ropných barelů, varhanů z trubek a čistě norské texty, se dá slovy popsat jen stěží, prostě se musí zažít!

Jistě to dosvědčí i ti, kteří Kaizers Orchestra během jejich víc než desetileté kariéry viděli naživo a je úplně jedno, zdali to bylo v jejich začátcích v malých klubech nebo třeba předloni na festivalu Roskilde, kde kapela hrála pro 45 000 tisíc lidí.



Jaké má sama kapela na nadcházejícím tour ambice, dokazuje víc než výmluvně citace zpěváka Janove Ottesena na oficiálním webu kapely www.kaizers.no, kde se můžete dočíst, že „tohle turné bude tím nej ze všech Kaizertours“. Ottesenova slova potvrzuje ostatně už samotný start koncertní šňůry, která začala šesti beznadějně vyprodanými koncerty v Norské opeře, jež kapela absolvovala s Norwegian Radio Orchestra a Oslo Philharmonic Choir.

Další zastávky tour, které kapela zakončí v září v domovském Norsku, pak čítají několik koncertů v Německu, Holandsku, Belgii, Švýcarsku a samozřejmě také koncert v ČR, kam se kapela vrátí po pěti letech. Všechny zastávky najdete na domovském webu Kaizers Orchestra, kde je výpis koncertů průběžně aktualizován. Co se setlistu týče, můžeme – vzhledem k tomu, že jde dle všeho o poslední turné – očekávat průřez těmi největšími hity Kaizers Orchestra čítající jak rané nahrávky jako Ompa til du dør (Ompa´til you die), tak nejnovější věci jako je třeba majestátní Begravelsespolka (Funeral Polka).

Kaizers Orchestra jsou aktuálně jednou z nejpopulárnějších norských kapel. S posledním albem, stejně jako se všemi ostatními řadovkami dosáhli na špičku Norské hitparády a na svém kontě mají také několik hudebních ocenění včetně Norské obdoby Grammy (Spellemannsprisen) a nominací v rámci mezinárodních hudební cen, mezi nimiž je i nominace na European Independent Album of the Year Award, kterou kapela získala za loňský opus Violeta Violeta volume 3.

Pražský koncert pořádá česká pobočka asociace norských studentů v zahraničí ANSA (Association of Norwegian Students Abroad), která „podniká vše proto, aby se koncert 8. 3. v klubu ROXY stal nezapomenutelným zážitkem pro všechny zúčastněné, mezi nimiž by neměli být jen Norové žijící v ČR a Češi ale lidé z celé Evropy, jež společně vytvoří unikátní atmosféru,“ říká za organizátory Tommy Gundersen.

Že se na pražský koncert těší i kapela, je zřejmé z videa Kaizers Orchestra Prague 2013 Teaser, které je k vidění na webu YouTube a kde usmívající se frontman Janove Ottesen dychtivě říká: „Těšíme se na viděnou v Praze!“

Dodal: Tommy Gundersen, ANSA Czech Republic
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

KAIZERS ORCHESTRA

Pátek 8. 3. 2013
Vstup: 450 Kč
Vystupují:
KAIZERS ORCHESTRA
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

02. 03. 2013 | 10:59:31
+0 | -0

Cesko-slovensky fanklub

Ahoj, spustili jsme oficialni fanklub kapely Kaizers Orchestra v CR a SR, budeme radi, kdyz se k nam podivate a pridate se :) www.kaizers.cz
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika