Březnové Free Mondays

Březnové Free Mondays

03. 03. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V březnu se v rámci Free Mondays v Roxy můžete těšit na tři koncerty a dvanáct djs. Prvním třem djs, jmenovitě trojce Biodan, Tazz a Tomics bude patřit první pondělí v měsíci, které připadlo na dnešní den 4. 3. Kompletní seznam všech dalších FM najdete v článku.
O týden později, tedy 11. 3. se můžeme těšit na speciální houseový set rezidenta Shadowbox 2K, kterého doplní DJ Ark a zatím utajovaný host. Velezajímavá audiovizuální perfromance se chystá na 18. 3., kdy v ROXY vystoupí vysoce ceněný projekt Kyklos Galaktikos. 25. 3. pak bude ROXY pro změnu patřit mladé krvi tuzemské pop-rockové a alternativní scény, talentovaným kapelám Sun Drive a Amie.

4/3 FREE MONDAYS w/ BIODAN, TAZZ & TOMICS
Houseoví sympaťáci Biodan, Tazz a Tomics, kteří společně zahráli mimo jiné na Silvestra v Roxy na NoD stage a postarala se o vydařený silvestrovský mejdan, se v pondělí 4. 3. vrací ve stejné sestavě tentokrát do hlavního sálu ROXY, kde to rozbalí v rámci prvních březnových Free Mondays. Biodan, Tazz i Tomics se za mixážním pultem pohybují více než 10 let a mnohokrát dokázali ať už společně nebo sólo, že umí rozjet v ROXY mejdan až na krev. Společných vystoupení mají za sebou opravdu mnoho, což je zárukou hudebně vychytané noci nesoucí se na vlnách house, techhouse a progressive house. Chcete-li se naladit na tu správnou vlnu nebo prostě jen vědět, do čeho jdete, pusťte si videozáznam setů Biodana a Tazze nebo audio záznam Tomicse. 

11/3 FREE MONDAYS w/ 2K, ARK & guest
I druhé březnové Free Mondays budou ryze DJské. Po triu Biodan, Tazz a Tomics se 11. 3. v ROXY můžeme těšit na sety rezidenta klubovky Shadowbox@ROXY DJe 2K, kterého doplní DJ Ark a zatím utajovaný host. Narozdíl od své rezidentury na Shadowbox@ROXY tentokrát 2K chystá speciální houseový set. Podobně by pak měl být lazený i set DJe Arka, který se netají tím, že jeho hlavní inspirací jsou hvězdy současné techhouse a minimal scény jako Tom Clark, Nico Schwind, Frivolous, Guti, Sascha Breamer, Martin Buttrich a dašlí. Je tedy nasnadě, že kromě ryzího house se dá očekávata i spousta zajímavých žánrových přesahů a party, která nenechá nikoho chladným.

18/3 FREE MONDAYS live KYKLOS GALAKTIKOS
Hudební projekt Jana Buriana mladšího, Jaroslava Hrdličky a Johany Matouškové, který vzešel v roce 2011 ze stejnojmenné otevřené platformy pro autorskou tvorbu, debutoval v prosinci 2011 albem Osa dobra, jež je k mání ke stažení zdarma zde: http://kyklosgalaktikos.cz/kgrecords.html. Takřka hned po svém vydání se Osa dobra zařadila mezi jedny z nejvýraznějších hudebních počinů na domácí scéně, když na první poslech zaujme silnými texty a výraznými elektronickými beaty vycházejícími z hip hopu. Rytmické konstrukce a celková stavba písní stejně jako sdělení jednotlivých písní stojící na pomezí občas až vulgárního aktivismu a filozofie však hip hopový žánr dalece přesahují. "Trochu to působí, jako by pro Kyklos rapování znamenalo jen odlehčené intermezzo na cestě za nějakou subverzivní misí, která může obsahovat hackerství, výchovu dětí, četbu zapomenutých klasiků a konspiraci podobnou filmu Dvanáct opic...Hudbu berou jako médium neklidu, které má sílu mobilizovat," napsal o nich mimo jiné Pavel Klusák z Lidových novin. Předposlední březnové pondělí v ROXY se tak evidentně chystá velezajímavá show, která dalece přesáhne to, čemu říkáme koncert. KG totiž nejsou jen o muzice, je to komplexní audiovizuální show, které dodává další rozměry VJing Suchého rejnoka (Vojtěch Vaněk a Kateřina Kynclová) a lightdesign Patrika Sedláka.



25/3 FREE MONDAYS live SUN DRIVE & AMIE
Poslední březnové Free Mondays budou v ROXY 25. 3. patřit žánrům pop-rock a electronica-indie. Alespoň tak se charakterizují pražské party Sun Drive a Amie, které ten den společně vystoupí v Dlouhé 33.  Jak Sun Drive, tak Amie patří k nováčkům tuzemské scény. První jmenovaní se dali dohromady teprve loni v březnu a duo Amie je starší jen o pár měsíců. Zatímco pětičlenní Sun Drive sázejí především na moderní pop-rock s tvrdším prvky, jež nemají daleko k žánrům jako hard- rock, progressive-rock či alternative metal. Amie, kteří loni v prosinci debutovali singlem Calm Belt nechávají ve své muzice více promlouvat elektroniku. Ani im ale nechybí notně energický náboj. 25. 3. v ROXY nás tak čeká živelný dvjkoncert, který by si neměli nechat ujít hledači nových talentů ani ti, kteří majmí pochybnosti o kvalitách mladých českých kapel. Jak Sun Drive, tak Amie jistě rádi veškerou skepsi s energií sobě vlastní vyvrátí....

V příštích měsících se na FREE MONDAYS těšte mimo jiné na:
01. 04. Action! Attention! (ISR) & 1st Choice
08. 04. The Immigrants (UK) & Girls on Drugs
15. 04. Make My Heart Explode
29. 04. Giantree (AUS)
06. 05. VEES

http://www.roxy.cz
 

Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FREE MONDAYS

Pondělí 4. 3. 2013
Vstup: zdarma
Vystupují:
Biodan, TAZZ, Tomics
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika