KMFDM na festivalu Přeštenice

KMFDM na festivalu Přeštenice

30. 04. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Jihočeský rockový festival v Přeštěnici nedaleko Milevska, který se uskuteční 21. a 22. července, nabídne návštěvníkům vystoupení kultovní německo-americko-anglické skupiny KMFDM jako hlavního headlinera.
V sobotu 22. července vystoupí v hlavním programu tuzemská skupina Čechomor a MIG 21. Během festivalu se na 2 pódiích představí více jak 50 skupin z Čech i zahraničí. Z domácích skupin zahrají také Wohnout, Gaia Mesiah, Vypsaná fixa, Radim Hladík a Blue Effect, Visací zámek, UDG, Tleskač, Laura a její tygři, ze Slovenska přijede Polemic, od našich jižních sousedů dorazí Julia, dále Green Frog Feet z Německa nebo Flying Windmill.

Kromě hudby bude přichystán i doprovodný program, rozsáhlé parkoviště a stanový tábor. Vstupenky jsou k dispozici v tradičních sítích do konce dubna za 400 Kč, do konce června za 500 Kč a do 20.7. za 600 Kč bez prodejních poplatků. Jednodenní vstupenka stojí 490 Kč. Kompletní informace naleznete na www.prestenice.cz.

prestenice

Kapela, jejíž název je akronymem slovního spojení Kein Mehrheit Für Die Mitleid, vedená Sashou Konietzkem vznikla v roce 1984 v německém Hamburgu, původně za účelem jednoho vystoupení na vernisáži výtvarného umění v Paříži. Sasha Knietzko se ale po návratu z Paříže dává dohromady s Enem Eshem (bicí/zpěv) a Angličanem Raymondem Wattsem a začínají experimentovat s hudbou tvořenou mechanickými beaty a samplovanými vokály. Skutečně kultovní se kapela stala až po přesunu do USA. Zde získávají nahrávací smlouvu u labelu Wax Trax! Records a spolupracují s takovými jmény jako Ministry, Nine Inch Nails a Pigface.

V lednu roku 1999 se kapela rozpadá, ale ještě téhož roku se dostávají na titulní strany amerických novin poté, co má jeden z účastníků tragédie na Colombineské střední škole během masakru na hlavě čepici s logem KMFDM a později jsou v jeho počítači nelezeny citace textů kapely.

Svou činnost obnovují KMFDM v roce 2003, kdy nahrávají desku Attack, tentokrát již u Metropolis Records. Další dvě alba, WWIII a WWIII Live 2003 vydávají u Sanctuary. V září loňského roku vychází na labelu Metropolis Records deska HAU RUCK, která je podpořena koncertní sérií po USA. Tvůrčí potenciál kapely je zúročen v tomto roce v podobě dalšího alba s názvem RUCK ZUCK. Brutální rytmy industry metalu okořeněného zpěvem Lucii Cifarelli tak dostanou v pátek 21.července příležitost i na festivalu v Přeštěnici.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika