Roni Size a MC Tonn Piper na Break4beats

Roni Size a MC Tonn Piper na Break4beats

25. 03. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Roni Size, autor nesmrtelné kultovky Brown Paper Bag, frontman kapely Reprazent a spoluzakladatel labelu Full Cycle se po pěti letech od Break4Beats open-airu vrací do Brna a tentokrát přímo na Flédu.
Narodil se v Bristolu (rodiště kapel jako Massive Attack či Portishead), v šestnácti ho vykopli ze školy, v čtyřiadvaceti spustil label Full Cycle, v sedmadvaceti založil kapelu Reprazent a když mi bylo dvacet osm, získali prestižní Mercury Prize s album New Forms, které navždy změnilo tvář drumandbassu. To nebyl špatný začátek, obzvlášť když uvážíme, že soupeřili s takovými hvězdami jako Primal Scream, Radiohead či Chemical Brothers. Skoro se tomu nechce ani věřit, že už je to 15 let. Z teenagera bez školy se stal uznávaný hudebník s více než 250 releasy otvírající se svojí kapelou historickou koncertní halu Colston Hall. Příběh jako z pohádky? Vůbec ne, jen příběh plný dřiny a lásky k hudbě.

Ale pozor, zatlačte sentimentální slzu, zdaleka ještě nejsme u konce! V životě Roniho Size zbývá ještě kopa nepopsaných stránek. Zrovna tento rok začal psát novou podkapitolu s názvem Adhesive Live, projekt, který ho poprvé od roku 2010 přivedl zpět na pódium s živou kapelou. Úspěch to mělo fantastický. A nesmíme zapomenout ani na jeho už delší dobu rozpracovanou kapitolu – údajně poslední album (!) z tvůrčí dílny Roni Size/Reprazent. Žijeme zkrátka v přelomové době, nejen co se drumandbassu týče, a měli bychom toho naplno využít. Tak přijďte okusit pravou d’n‘b legendu, krále králů, přijde okusit Roniho Size.

Na pódiu mu bude sekundovat MC Tonn Piper, jeden z velmistrů svého oboru, který už doprovázel prakticky všechna velká jména jak d‘n’b scény (Andy C, DJ Hype, Goldie, Fabio a Grooverider…), tak i příbuzných žánrů (Scratch Perverts, Freestylers, Skream…). A nesmíme opomenout ani jeho kapelu Daywalkers, jejíž mix hip-hopu, metalu a drum‘n’bassu vás zaručeně zvedne z každé židle či barové stoličky.

O support se postará slovenská chlouba DJ Lixx (Signall FM), trojnásobný držitel titulu nejlepší d‘n’b DJ Slovenska. A co by to bylo za Break4Beats bez raubířů z Redrumu: těšit se můžete na mimořádné kombo Sayko & Soldik (mix ze tří gramofonů), Mystiqua a Hrr.nce.

Bar stage bude tentokrát patřit deep a mininal d‘n‘b. Žezla se ujme Stanzim, pro mnohé ikonická tvář (či spíše hlas) Radia 1 a samozřejmě vynikající DJ po všech stránkách. Po jeho boku se představí Mireau & B-Style (DoNeBe vs. Hoofbeats), Motouch a Indigoboy. Jak se můžete přesvědčit, line-up dubnové Break4Beats byl vytuněný tak, aby uspokojil choutky každého milovníka drumbácu.

http://www.fleda.cz

Dodal: Ivo Pezlar, Level B production
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

RONI SIZE

Pátek 26. 4. 2013
Vstup: 250 Kč / na místě 290 Kč
Vystupují:
Roni Size Dj Lixx Sayko b2b Soldik Mystique Hrr.nec Stanzim Mireau b2b B-style Motouch Indigoboy
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika