FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Biffy Clyro, Mika a další přijedou na Sziget

Biffy Clyro, Mika a další přijedou na Sziget
03. 04. 2013   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Dvě desítky nových interpretů dostalo “víza” na festival Sziget - Island of Freedom (Ostrov svobody). Je to například nejlepší současná britská koncertní kapela Biffy Clyro a také jeden z nejtalentovanějších a nejzábavnějších umělců popové scény, Mika.
Vízum obdržela také jedinečná Regina Spektor nebo britští Nero live. Nonstop týden plný zábavy se koná od 5. do 12. srpna v Budapešti.



Na hlavním pódiu uvidíme nejlepší současnou koncertní kapelu z britských ostrovů Biffy Clyro. Jejich vystoupení se odehrávají před plnými stadióny a na největších festivalech UK a získávají ty nejlepší kritiky, což odráží například i ocenění “nejlepší živá kapela” roku 2011 při udílení cen Q a na NME Awards, které získali i letos.  Letos v lednu vydali čtvrté řadové album “Opposites”, které se ihned vyšvihlo v UK na přední místa hitparád.
 
Michael Holbrook Penniman, známy ve světě pod jménem Mika, má pověst jednoho z nejtalentovanějších popových umělců současné hudební scény. Jeho desky bodují, a jeho vystoupení mají vše, co se od světových hvězd žádá. Zda tato pověst nelhala a jeho poslední album “The Origin of Love” je opravdu tak dobré se budete moci přesvědčit na hlavní scéně festivalu Sziget.
 
Jejich hudba a vystoupení jsou zahrnována přívlastky - futuristické, sugestivní či extrémně dynamické. Dva Britové, Daniel Stephens a Joe Ray, věnující se elektronické hudbě a producentství, se spojili v roce 2010 se zpěvačkou Alanou Watson v projektu Nero live a vyrazili na turnéour. Jejich dubstep, drum’n’bass a electro house zaznamenal obrovský úspěch, zda oprávněně, budete moci posoudit v Arena Stage.
 
Regina Spektor je českému publikudobře známá a má u nás řadu fanoušků. Tato zpěvačka z New Yorku má nezaměnitelný styl využívající to nejlepší všech hudebních žánrů, ale to co ji dělá jedinečnou, je její fantazie, kterou promítá do svých písní a svých vystoupení, stejně jako přesvědčivost a intenzita se kterou vám dokáže své krásné skladby předat.
 
Arena stage hostí také ty nejlepší z taneční a elektronické scény. Veteráni na této scéně jsou Booka Shade z Německa, kteří nepochybně předvedou, to co dělají již neuvěřitelných 25 let, kvalitní a inteligentní elektronickou hudbu   pro skvělé party.
 
Pro megastan Arena stage, máme i další jména. The Joy Formidable, kteří přivezou trochu mystický, trochu emotivní alternativní rock. Další dvě jména se věnují elektronické hudbě, Londýn bude reprezentovat electro DJ Erol Alkan, jehož tvorba přesahuje všechny žánry. Zpoza oceánu pak dorazí kanadský objev, mladý a již velmi oblíbený DJ, muzikant a producent Felix Cartal. Jeho povedené propojení popu a electro house je pádný důvod přijít si ho poslechnout do Arena stage.
 
Hudba ze zemí Beneluxu je na Szigetu v posledních letech pravidelně zastoupena. Nejinak je tomu i letos. Vystoupí zde populární folkrockový zpěvák z Holandska Blaudzun, který v únoru obdržel cenu Edison prize (“Holandská Grammy”) pro nejlepšího zpěváka roku 2012. Z Lucemburska poprvé na festival Sziget přijíždí trio Monophona, které možná překvapí řadu návštěvníků svým elegantním, minimalistickým a melancholickým elektro akustickým koncertem. I reggae kapela Splendid pochází z oblasti Benelux, konkrétně z Haagu. Jejich vystoupení je nezbytnost pro všechny fanoušky žánru.
 
I druhá obří krytá scéna A38 stage zná další účinkující. Natasha Khan alias Bat for Lashes, londýnská zpěvačka, autorka a multiinstrumentalistka vládne tajemným a krásným hlasem, který dokáže očarovat každého. Dvě z jejích tří alb se dočkala nominace na Mercury Prize. V A38 vystoupí i u nás populární kapela Flogging Molly.  V současné době asi nejpopulárnější kapela v žánru keltský punk.   Hudba The Cribs je stejně sebevědomá jako členové této skupiny, která se snaží navázat na britské scéně na odkaz The Smiths. I díky tomu je má v programu každý větší festival na britských ostrovech.
 
Britská elektropopová diva, Little Boots je opravdová ikona své generace. Její okouzlující melodie odkazují na elektronický taneční synthpop 80. let. V květnu vyjde její druhé řadové album “Nocturnes” a rozhodně to bude událost. Naproti tomu francouzský hudebník a DJ, Gesaffelstein, prezentuje daleko temnější elektroniku a až masivní techno. Jeho živé vystoupení na Szigetu napjatě očekáváme, protože každý z jeho setů je rozdílný, ale vždy se skvělou atmosférou. Dub Fx je unikátní hudebník, který procestoval celý svět, často vystupuje přímo na ulici z radosti z hudby, aby vzápětí bavil vyprodaný klub. Jeho “smyčky”, které si vytváří bezprostředně při vystoupení, jsou legendární. Další francouzský zástupce je z Paříže, trio velmi kreativních, ale i pohledných hudebníků - dOP, kteří kombinují elektroniku a funky, jazz a klasiku. Rockovou scénu z Německa pak přijedou hájit Donots. Jejich poslední album nese název “Wake Dogs”. Zástupce další ho žánru, ska, se proslavil propojením stylů reggae, techno, funk, country a dal tomu ska rytmy. To jsou Hoffmaestro. Z Dánska přijede improvizátor a elektronický vizionář, Rangleklods live. Uzavřeme kapelou z oblasti Benelux. Holandská čtyřčlenná skupina Daily Bread, hraje aktuální “garage” rock.
 
Zůstaňte s námi v následujících týdnech, oznámíme nová jména a produkce, které přijedou na  Sziget 2013!

http://www.szigetfestival.cz

Dodal: Premysl Stepanek, Sziget festival
SZIGET (HU)

SZIGET (HU)

Pondělí 5. 8. 2013 až Pondělí 12. 8. 2013
weekly pass - 199 EUR do 5.5.2013
Vystupují:
ALEX CLARE (UK), REGINA SPEKTOR (USA), MYSTERY JETS (UK), ENTER SHIKARI (UK), LES TAMBOURS DU BRONX (F), SKUNK ANANSIE (UK), DIZZEE RASCAL (UK), !!! (USA), EDITORS (UK), FIREWATER (USA), IN MEMORY OF LASZLO BODI (CIPŐ), DIE ÄRZTE (D), SKA-P (E), SEEED (D), FRANZ FERDINAND (UK), QUIMBY IN WONDERLAND, NICK CAVE & THE BAD SEEDS (AUS), BIFFY CLYRO (UK), BLUR (UK) ,MIKA (UK), END SHOW WITH DAVID GUETTA (F), MOANA & THE TRIBE (NZ), APPRIL PROJECT, TAKO LAKO (SRB-DK), WARSAW VILLAGE BAND (PL), DAKHABRAKHA (UKR), CANKISOU (CZ), R.U.T.A. (PL), LA PEGATINA (E), PARNO GRASZT FEAT. LATCHO DROM, ŠHUTKA ROMA RAP (MK), SÖNDÖRGŐ, FIGLI DI MADRE IGNOTA (I), MUZSIKÁS - 40th Anniversary Concert, DUBIOZA KOLEKTIV (BA), PANNONIA ALLSTARS SKA ORCHESTRA, CALEXICO (USA), MOKOOMBA (ZW), BESH O DROM FEAT. PALYA BEA, CSÍK ZENEKAR ÉS BARÁTAI, RACHID TAHA (F), EMIR KUSTIRICA & THE NO SMOKING ORCHESTRA (SRB), LENINGRAD (RU), ABATRONICS - FANFARA TIRANA MEETS TRANSGLOBAL UNDERGROUND (ALB-UK), THE JOY FORMIDABLE (UK), AFTERHOURS (I), MONOPHONA (LUX), DAILY BREAD (NL), SPLENDID (NL), BLAUDZUN (NL), BALTHAZAR (B), LEFT BOY (A), TIMBUKTU & DAMN! (S), RUBIK (FIN), CHASE & STATUS LIVE (UK). NERO LIVE (UK), BOOKA SHADE LIVE (D), DUB FX (AUS), EMPIRE OF THE SUN (AUS), SANFRANCISCOBEAT, NIKOLA, STEREOPALMA, CHRISS VS. DANDY, MONKEY6, NINA KRAVIZ (RU), JAY LUMEN, MUZZAIK, JOZIF (UK), FELIX CARTAL (CAN), CHRIS LIEBING (D), NICKY ROMERO (NL), SEBASTIAN INGROSSO (S), JOHN DIGWEED (UK), BOYS NOIZE LIVE (D), HOT X, CHUCKIE (NL), OTTO KNOWS (S) ,EROL ALKAN (UK), GUY J (ISR), OSCAR MULERO (E), ANDRO, JULIA CARPENTER, SIKZTAH, HOFFMAESTRO (S), TRIGGERFINGER (B), SKIP&DIE (NL), IVA LAMKUM (NZ), THE BOTS (UK), EVERYTHING EVERYTHING (UK), DONOTS (D), DRY THE RIVER (UK), NNEKA (NIG-D), THE CRIBS (UK), FLOGGING MOLLY (USA), WAX TAILOR (F), LITTLE BOOTS (UK), EMILÍANA TORRINI (ISL), ZAZ (F), DEICHKIND (D), MICHAEL KIWANUKA (UK), PETER BJORN & JOHN (S), HADOUKEN! (UK), TAME IMPALA (AUS), BAT FOR LASHES (UK), BAD RELIGION (USA), WOODKID (F), PAROV STELAR (A), KATY B (UK), TOTALLY ENORMOUS EXTINCT DINOSAURS (UK), KEES VAN HONDT (NL), RANGLEKLODS LIVE (DK), GESAFFELSTEIN LIVE (F), NETSKY LIVE (B), NOISIA (NL), CAMO & KROOKED DJ SET (A), TECHNO KUNST: TOMMY FOUR SEVEN (D), FEED ME DJ SET (UK), PÖLI VS. POLARIZE, DOP (F), TECHNO KUNST: MARCEL DETTMANN (D), DUBLIC, JADE, IAN AUTORUN b2b MARKOV a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |