Koncert Dorfmeisterovy Toscy podpoří tři vokalisté

Koncert Dorfmeisterovy Toscy podpoří tři vokalisté

23. 04. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Vídeňský downtempový mág Richard Dorfmeister přiveze s Toscou v pondělí 29. dubna také tři vokalisty. Na pódiu Lucerna Music Baru bude nové album Toscy Oden prezentovat celkem pět lidí. Ke klávesám usednou Dorfmeister a jeho parťák Rubert Huber, zpěvačka Sarah Callier z Bruselu a zpěváci Robert Gallagher z Londýna a JJ Jones z amerického Nashvillu.
Tři různé hlasy, které zní na novince Toscy z letošního roku, dodávají albu zajímavou, novou atmosféru. Především J. J. Jones, americký zpěvák usazený v německém Mnichově, některé skladby posouvá do temnoty, na jakou fanoušci Richarda Dorfmeistera nejsou zvyklí. Videňští muzikanti navíc po něm nazvali první singl z alba. „Viděl jsem J. J. jednou naživo a zapůsobil na mě svým rozsahem,“ říká Dorfmeister, proč vokalistu pozval k natáčení Odeonu.
 
Nové album Toscy vznikalo tři roky a podle Dorfmeistera s Huberem na jednu stranu reflektuje současnou Vídeň, která se změnila po pádu Železné opony k nepoznání, ale na druhou stranu proti Berlínu působí jako Nashville a New York. „Bylo by zajímavé jednou změnit místo pobytu a udělat něco jiného. Tosca v Římě by byla přirozeně taky velmi pěkná: dobré jídlo atd., ale naše hudba s tím souvisí, že už jsme ve Vídni tak dlouho. Existuje tady nějaká historie, která souvisí s pocitem hudby, která z toho vychází. Tradice Vídně jako města hudby je také téma samo o sobě, Mozart, Strauss atd.,“ zamyslel se na chvíli Dorfmeister v rozhovoru s novináři.
 
Největším hitem z nové desky je melancholická skladba What If hostující belgické zpěvačky Sarah Callier. Její hlas a nepravidelný nadžezlý rytmus jako by vypadl z legendárních chilloutových kompilací Café del Mar, při poslechu posluchače přenáší na baleárskou Ibizu, evokuje ráno na pláži, poslední drink před usnutím při východu slunce. Je nejspíš jen otázkou času, než tato výjimečná píseň zazní v nějaké reklamě.
 
Tosca v Praze vystoupí v pondělí 29. dubna na Conference k 22. narozeninám Radia 1. Předskokanem bude speciální, tajný host, program doplní DJ Radia 1 Josef Sedloň.

www.cnfrnc.cz

Dodal: Pavel Eichler
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CONFERENCE

Pondělí 29. 4. 2013
Vystupují:
Tosca
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika