Rozhovor s Im Cyber

Rozhovor s Im Cyber

04. 05. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
IM Cyber coby rezidentka a spolupořadelka akcí Take Control právě vydala kompilaci, která reflektuje hudební koncept jedněch z nejpovedenějších a nejprogresivnějších drum’n’bassových akcí v naší zemi. Při této příležitosti padlo několik zajímavých otázek.
Jak vnímáš současnou velkou nabídku drum`n`bassových akcí. Není už Česko tak trochu přesyceno?
Jde to trochu do háje no. Na jednu stranu je super, jak u nás šel drum´n´bass nahoru, tenhle model ho ale zničí. Když jsme dělali poslední Take Control, byly v Čechách tři další mejdany se známými hvězdami, víkend před i po v Praze taky někdo z velkých jmen hrál. Hudební zajímavost v téhle atmosféře už bohužel nestačí. Letos nejspíš proběhne přirozená selekce a do dalšího roku se probojují jen ti nejsilnější. Uvidíme, co čeká nás...

Jsi spolupořadatelka akcí Take Control. Co s těmito párty plánujete do budoucna?
Další TC proběhne až v půlce září a představíme na ní hodně zajímavý label Quarantine. Z Anglie přijede jeho majitel Fierce, který je ze stejné party jako Ed Rush, Optical nebo Matrix, a už toho má hodně odkrouceno jak za gramcema tak ve studiu. Druhým hostem bude Break, pro spoustu lidí největší objev minulého roku. Co se chystá na TC dál, necháme zatím pod pokličkou.

Právě jsi vydala drum`n`bassový "Take Control Mix" u časopisu XMAG. Co na něm najdeme a s jakým záměrem jsi ho namíchala?
Cédéčko reprezentuje zvuk, kterým by se měla TC ubírat, mapuje její krátkou historii a částečně i její budoucnost. Jsou na něm tracky od Calyxe, Teebeeho, Breaka, Noisie, Brooklyna, Phace a několika dalších. Velký dík patří všem producentům a majitelům labelů, kteří s námi spolupracují na přátelské bázi, a taky XRSovi, který byl v době vzniku cédéčka v Praze. On i jeho přítelkyně byli skvělými kritiky, oporou v podobě balení jointů a nalévání absinthů a ve finále se ještě XRS postaral o finální zvuk. Takže velký big up do Brazílie :)

Znáš se spoustou drum`n`bassových producentù. Najdeme na CD nějaké tvé favority?
Tam naopak nikoho jiného než favority nenajdete :) V rámci TC mejdanů si plním svoje sny a svoje sny jsem si splnila i v případě tohohle mixu. Ale největší radost mám samozřejmě z tracků od Breaka, Calyxe a Teebeeho. Tihle producenti můžou skoro z poloviny za to, jak si tím svým narvaným recordbagem kurvím záda.

Hrála jsi s většinou známých DJů. Máš nějaký sen, s kým by sis chtěla zahrát?
Momentálně jsou asi zatím jediný nesplněný Break, Fierce a Silent Witness. Jinak by mi nevadilo hrát stále dokola se všemi, kteří jsou na TC mixu zastoupení :)

Často spolupracuješ s Kubatkem. Vyjde z toho nakonec nějaká vlastní producentská tvorba?
Doufejme. Mám teď v životě i jiné priority, takže to jde hodně pomalu. Ještě že naděje umírá poslední ;)

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika