Vees pokřtí v Roxy nové EP Golden Preview

Vees pokřtí v Roxy nové EP Golden Preview

02. 05. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Rok po debutovém albu Foe Dry (X Production), které vyšlo na jaře 2012 na vinylu, představuje kapela Vees, indie-rock’n‘rollová tuzemská naděje, EP s názvem Golden Preview. Tři nové skladby, které nabízí v digitální distribuci nejprogresivnější český hudební obchod Supraphonline zcela zdarma, kapela slavnostně pokřtí v pondělí 6. 5. v rámci Free Mondays v Roxy.
Kapela představí i nový klip, který vznikl na prvním křtu EP Golden Preview v Českých Budějovicích pro singl Oh Mamma. Koncertu bude asistovat celá řada zajímavých hostů. Konkrétně se těšte na spřízněné kapely Depakine Chrono a Wild Tides, Sváču z Please The Trees, Andyho ze Sunflower Caravan a bubenickou show Wild Sticks. A aby toho nebylo málo, po koncertě se chystá afterparty s Vees DJs, po nichž s úderem půlnoci převezmou otěže DJs Kuba Kubicek a St. Claire.EP Golden Preview bylo nahráno v únoru 2013 v Golden Digital Studios pod taktovkou Amáka (Night, ex-Sunshine), a předznamenává druhé řadové album, na kterém Vees pracují. „S novým albem hledáme esenci písně. Beatles uměli vymyslet silnou písničku s příběhem, a to je naše velká inspirace. První byla vždy píseň,“ dodává kytarista Matěj Vodička.



O nejenergičtější české rock´n´rollové kapele z Českých Budějovic, která je pověstná svými živelnýmu koncerty, se vedle Charlie Straight nebo skupiny Kazety právem hovoří jako o jednom z největších talentů české hudební scény. Vypovídá o tom ostatně i fakt, že Vees zmínil jako svůj tip na talent roku 2013 v anketě Hospodářských Novin basák Tata Bojs Mardoša, který o nich mimo jiné řekl: „Nevím, jestli o nich bude tolik slyšet v mainstreamových médiích, ale v klubech a na festivalech budou, myslím si, nepřeslechnutelní. Viděl jsem koncert a slyšel jsem desku a z obojího na mě zapůsobila sympatická energie a příjemná neprvoplánová hitovost jejich písniček. Nemá asi smysl rozebírat, jaké v jejich hudbě slyším vlivy, ty si každý najde podle svého a své. Důležité je, že i přes jejich množství slyším v jejich hudbě hlavně Vees. Je škoda, že takováhle hudba u nás není mainstream."

Kapela vznikla pod názvem VVV v Českých Budějovicích v roce 2006, ale v povědomí veřejnosti a hudebních kritiků se usadila už jako Vees v roce 2010 díky EP Johny Moon (ve spolupráci s Moimirem Papalescu, Tuzexem a Ventolinem). Ve stejném roce je kapela nominována na cenu Český tučňák, získává cenu diváků. Vees absolvují turné po celé České republice. Na podzim 2011 trojice Bernard Vaněček (zpěv, basová kytara), František Vácha (bicí), Mates Vodička (zpěv, kytara) vydávají online debut Foe Dry (X Production), který vychází o půl roku později i na vinylu. Na jaře 2013 vydává kapela další EP Golden Preview a chystá druhé řadové album.

http://www.roxy.cz

Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FREE MONDAYS

Pondělí 6. 5. 2013
Vstup: zdarma
Vystupují:
VEES,Wild Tides, Depakine Chrono, Hosté: Sváča, Andy , Wild Sticks, Kuba Kubicek/Cubism , St. Claire
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika