Ear-Gasmic představuje dje

Ear-Gasmic představuje dje

13. 05. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
18. 5. 2013 vystoupí v klubu Mecca spolu 13 djs na dvou stageích, z toho do Prahy přiletí i čtyři zahraniční trance djs. To vše v back2back setech po celou noc jak se na pořádnou „Trance Battle Edition" patří. Pro tuto edici Ear-Gasmicu vytvořil český dj Sandeagle i unikátní hymnu nazvanou The Battle, která samozřejmě odezní přímo v den akce v Mecce.


Ear-Gasmic nebude pouze o hudbě, proto bude celá noc jedna velká výpravná show. Bude tu pro vás připraven křišťálově čistý sound system od Funktion One, který je osazen také v mnoha světově známých klubech. Atmosféru budou umocňovat dvě cryogenické děla a konfety. Nebudou chybět i obrovské dekorace, květinová výzdoba, nádherné GoGo dancers, vizualizace připravené na míru pražskému Ear-Gasmicu, intra startující DJe a další milé překvapení.



Headlineři večera budou Sean Tyas b2b Greg Downey a Alex M.O.R.P.H. b2b Woody Van Eyden, proto bychom vám nyní rádi tato jména blíže představili.

ALEX M.O.R.P.H. - legenda světového trancu z Německa, vlastním jménem Alexander Mieling, je v současné době jedním z nejžádanějších DJů a producentů pohybujících se v trancových vodách. Zároveň je jedním z nejlepších zástupců tohoto žánru.

Charismatický Němec je známý díky jeho unikátnímu melodickému, energickému stylu, bavícím schopnostem, ale stejně i jeho neodmyslitelné bradce. Alex kromě své vlastní produkce na sebe upozornil především svými nezapomenutelnými remixy. Na kontě má přes 150 remixů pro jména jako Armin Van Buuren, Paul Van Dyk, Faithless, The Thrillseekers, Mike Shiver, Binary Finary, Aly & Fila, Andy Moor, Dash Berlin, Shogun, Filo & Peri, Gareth Emery, Jochen Miller, Super8 & Tab, Sophie Sugar, Matt Dare a mnoho dalších. Jeho produkce sahá až do 90tých let a zahrál si prakticky na každém významném trance eventu včetně legendárního Trance Energy nebo A State Of Trance. Vydává na labelech jako Armada či Vandit. Na Ear-Gasmicu vystoupí Alex M.O.R.P.H. v back2back setu spolu s Woody Van Eydenem v rámci jejich HeavensGate Album Release World Tour.



Woody Van Eyden – za hudebního veterána, avšak rozhodně ne ještě vysloužilého, bychom mohli označit producenta a DJe, jehož jméno se do historie DJingu zapsalo již v 70. letech minulého století. Tento rodák z nizozemského Weertu vytěžil z hudebního talentu po rodičích maximum a už v patnácti letech dostával zpoza mixpultu do varu návštěvníky místních diskoték. V této činnosti vynikal dokonce natolik, že posbíral několik prestižních cen ze soutěží, ve kterých předběhl i mnohých starších DJů. I když tento koníček zabral pochopitelně hodně času, Woody stihl úspěšně vystudovat obor marketing, který se mu později ještě velmi hodil. Woody dobře věděl, že k úspěšnému vývoji kariéry a nastřádání cenných zkušeností bude muset prodat své umění nejen v okolních klubech, ale v celém hudebním světě. Proto, když měl 21 let, sbalil si kufry a směle vycestoval na Ibizu, dalších pár měsíců pobyl i v Belgii či Británii. Úspěchy na sebe nenechaly dlouho čekat, avšak nejbouřlivějších ovací se dočkal až v Německu, kde se nakonec rozhodl natrvalo usadit. Woody si před sebe postavil nemalé cíle a kromě rezidentury v několika klubech začal uvažovat i o své vlastní bookingové agentuře. Jako expert na marketing i hudbu měl nejlepší předpoklady pro to, aby si tyto sny vyplnil a už zanedlouho se tak skutečně stalo. V roce 1994 se stal party manažerem v legendárním klubu Riu Palace na Mallorce a pochopitelně si zde při každé příležitosti i sám zahrál. Logickým vyústěním své kariéry bylo i věnování se producentské tvorbě, vždyť který DJ by si rád nezahrál vlastní track před nadšeným davem? Zlomovým bodem bylo seznámení se s André Tannenbergem, dobře známým jako ATB, z něhož vzešla velmi úspěšná spolupráce a dobré přátelství. Woody se výrazně podílel na raketovém vzestupu Andrého hitu Killer a společně se vrhli i do charitativního projektu United Deejays, který přiběhl se skladbou Too Much Rain, věnovanou středoamerickým oblastem postiženým hurikánem Mitch. Spolupráce s Andrém byla korunována založením nového labelu Clubbgroove Records, který přilákal i Rank 1 či Alexa M.O.R.P.H. Když v roce 2003 label zanikl, nastal ten správný čas postoupit zase o kus dál, a tak se Woody vypravil vlastní cestou. S novým labelem Fenology Records se chystal ještě výrazněji dobýt trancový svět. I tento záměr se vydařil, neboť první singl Unfinished Symphony začal hned trhat taneční žebříčky a nový kolega Alex M.O.R.P.H. se svými releasy také nezůstával pozadu. Podobný vkus a styl hraní přivedl oba  pány k myšlence vystupování back2back ,a že to nebyl nápad vůbec marný, dokazuje jejich neustále nabitý kalendář a nepolevující zájem promotérů z celého světa. Mnoho talentů by Woody Van Eydenovi jistě mohlo takto úspěšnou kariéru závidět, ale při troše štěstí, talentu a silné cílevědomosti to podle něj není problém, protože jak on sám říká: "Nechci celý život snít, chci všechny sny skutečně přožít!"

Sean Tyas – Američan pocházející z New Yorku, je nejstarším ze tří sourozenců. Definitivní zlom v jeho kariéře nastal jednoho lednového večera roku 2004. Společně s bratrem Ryanem vyrazili na akci, jejímž headlinerem byl jejich nejoblíbenější DJ - PAUL VAN DYK. Uprostřed noci si Sean odskočil na toaletu a jeho bratr zůstal na parketu. Najednou se z reproduktorů začal valit Ryanovi povědomý zvuk. Zaposlouchal se a pak okamžitě běžel pro svého bratra. Po návratu oba zůstali stát s otevřenými ústy, když zjistili, že sám Paul Van Dyk právě hraje Seanùv nejnovější track Remember. O osm měsíců později již Sean seděl v letadle do Německa s jasnou vizí - stát se profesionálním hudebním producentem. Svou evropskou kapitolu začal psát v Kolíně nad Rýnem, kde navázal velmi úzkou spolupráci s Michaelem Urgaczem alias Beamem a společnými silami vyprodukovali několik releasů pod záštitou Beamovho vlastního labelu Beam Traxx. V roce 2006 rozvázal úspěšné spojení s Beamem a rozhodl se jít vlastní cestou. Letos můžeme v Seanovych očích označit přívlastkem super-produktivní. Nejdříve vyhrál soutěž o nejlepší předělávku skladby Punk'd od Sandera van Doorna, které se zúčastnilo až 250 remixérů. Díky autorským trackům jako Candida, Lift nebo Mirella se pak pomalu, ale jistě začal propracovávat na výsluní světové trance scény a získal si náklonnost hvězdných DJů. Například Armin Van Buuren ho ve své době označil za jednoho z nejlepších a nejtalentovanějších producentů. O pravdivosti tohoto tvrzení svědčí i množství Tyasových remixů, o které byl požádán známými labely. Svou pracovitostí si Sean nejen nadále upevňuje pozici jednoho z nejrespektovanějších a nejhranějších producentů, ale díky svému sympatickému vystupování, energickým setům a srandičkami za pultem se stává jedním z nejžádanějších DJů. Procestoval celý svět, přičemž si zahrál ve vyhlášených klubech a na akcích jako holandské Dance Valley, Trance Energy, Tomorrowland, německé Nature One, A State Of Trance či Gatecrasher na Ibize. Pravidelně také uvádí své radioshows Tytanium Session na Afterhours.fm, jejíž 200. výročí oslaví právě na Ear-Gasmicu v klubu Mecca. Rovněž se zde poprvé na světě představí ve společném back2back setu s Greg Downeym. Sean Tyas dnes žije ve švýcarském městě St. Gallen, kam se s manželkou přestěhoval.



Greg Downey – narozený v Belfastu. Není považován za žádného amatéra, když se jedná o umění v DJingu. Greg zabodoval na trancové scéně v UK na velkých akcích jako Gatecrasher, Godskitchen, Slinky, Inside Out, Goodgreef či Passion. Zanedlouho na to se jeho sen stal realitou a začal hrávat na akcích před velkým publikem po celém světě od New Yorku přes Sydney, Ibizu, Shanghai či Buenos Aires. Jak se nastartovala Gregova DJska kariéra, tak i jeho produkce. Začal produkovat hit za hitem. Jeho track nazvaný Global Code hrával Paul Van Dyk téměř rok v každém svém setu. Kromě tohoto měl Greg další tři TOP 10 hity na Beatportu jako Knight Moves, Game Face a Sunrise. Nakonec při spolupráci se Simonem Pattersonem a anglickou vokalistkou Bo Bruce vznikla další hitovka Come To Me, která se stala instantní Ibiza hymnou v klubech Amnesia a Space a také na celém světě. Toužící po přezkoumání temnějších zvuků se Greg rozhodl založit si jeho druhý pseudonym nazvaný RICO, pod kterým vydává produkci svého hlubšího undergroundového techno zvuku. Jak sám Greg objasňuje "Myslím si, že je dobré zkoušet nové věci a rozvíjet se ve studiu, miluji, když jako umělec mohu růst a vyvíjet se". Po obdržení pozitivní odezvy od fanoušků a stejně DJů se produkce Gregová tracků pod pseudonymem RICO hrávala i v radio show Markuse Schulze - Global DJ Broadcast několikrát. Jeho produkce je pravidelně podporována takovými jmény jako jsou Armin Van Buuren, Gareth Emery, Paul Van Dyk, Ferry Corsten, Sander Van Doorn, Above and Beyond a pod. Gregovy mnohé úspěchy vedle jeho technických dovedností jen mluví za to, že bude i nadále dosahovat velkých úspěchů. Světovou premiéru jeho společného back2back setu so Sean Tyasem byste si rozhodně neměli v Mecce nechat ujít.



Na Ear-Gasmicu nebude chybět ani obvyklý  hodinový megamix nazvaný Ear-GasmiX. Ten se bude jako obvykle skládat ze starších trance klasik a LIVE ho pro vás namixuje slovenská trojice DJů JoshJoy vs Martin Michniak vs Unbeat.



JoshJoy – po dlouhých letech bádání v trance music zakotvil svou vášeň při old school trance a starém rave-u, který nyní pevně patří do jeho výběru tracků. Rád používá materiál starý i více než 10 let, aby demonstroval obrovský posun trance music od ranních začátků po dnešní dny. Hraní z vinylů sice nečekejte, ale zvuk a mix se nebude moc lišit od let minulých. Staří tranceři si při něm přijdou na své a mladí si udělají trip do historie. Old school is back !!

Unbeat – vlastním jménem Juraj Glonec. K elektronické hudbě se dostal kolem roku 2004, kdy začal poslouchat skupiny jako například The Prodigy nebo Chemical Brothers. Postupně však procházel různými žánry až se na přelomu let 2007/2008 dostal k trancu. Tento žánr ho dosud nejvíce upoutal a stal se pro něj číslem jedna. V té době začal navštěvovat i mnoho parties a taktéž se začal aktivně věnovat DJingu. Jeho sety jsou energickou směsí, která obsahuje pomalejší věci progresivního charakteru až po rychlé odnoži tech-trance a upliftingu. Za svou krátkou kariéru stihl už odehrát set vedle velikánů elektronické hudby jako jsou Markus Schulz, Jochen Miller, Marcel Woods, Nifra a podobně. Zahrál si také na největším slovenském festivalu elektronické hudby BeeFree, je jedním z rezidentních DJů slovenského Partybusu a také organizuje vlastní trance párty, která se jmenuje Unbeaten. V únoru 2013 rozjel i vlastní Ear-Gasmic Podcast, kde si v rámci guest mixů zve i hosty jakými zatím byli Martin Michniak, Paul Webster, Sandeagle nebo Nifra.

http://www.mixcloud.com/EarGasmic/

Martin Michniak – tento oblíbený mladý DJ, na Slovensku známý svým "Coldharbour" stylem hraní, za svou poměrně krátkou kariéru dosáhl docela dost. Hostitel vlastního From Inside Podcastu (k dispozici na iTunes), rezident trancové klubovky Addictive Party a rezident Partybus.sk zájezdů, se na premiérové ​​české edici Ear-Gasmicu představí již potřetí. Kromě výše uvedených headlinerů si už zahrál vedle takových jmen jako jsou Markus Schulz, Jochen Miller, Marcel Woods, Myon & Shane 54, Marcus Schossow, Styller, Nifra a mnoha dalším.

Line-up hlavního stagu doplní Martin Michniak b2b Johnny Da Fox a domácí dvojice Sandeagle b2b Deepress. Původní vystoupení Joe Cormacka nahradí brněnský DJ Deepress nakolik Joe se na poslední chvíli omluvil na své neúčasti z rodinných důvodů.
Johnny Da Fox – je slovenský DJ, výrazně ovlivněn britskou vlnou progresivního trancu. Během posledních tří let má zkušenosti například z BeeFree nebo Addictive Party. Také pravidelně nahrává vlastní show s názvem JDFoxcast.

Sandeagle – původem zo severočeského města Liberec, začal s hudební kariérou již ve 14 letech, jako pouhý rezidentní DJ jednoho Libereckého klubu. S postupnými zkušenostmi se začal i více věnovat produkci a s větší úspěšností internetových rádií rozjel svojí stěžejní radioshow Trance Memories na radiu trance.fm, která tento rok oslaví již 5 let. K dnešnímu dni má již několik desítek vydaných tracků a remixů pod labely jako Discover, Silent Shore, Trance All Stars, Defcon, Digitized a jinými. V současné době vlastní i dvě radioshow (druhou na Radiu Zlatka). Na svědomí má i oficiální hymnu Ear-Gasmic 2013 nazvanou „The Battle“.

Deepress –  vlastním jménem Tomáš Dvořák, aktuálně žijící v Brně se zabývá hudbou už od svých 15 let. V současné době se zvukově pohybuje na hranici stylů progressive house a trance a většinu volného času vkládá do vl. produkce. Za zmínku stoji určitě hudba k posledním dvěma trailerům na brněnskou techno párty APOKALYPSA nebo několik singlů vydaných na labelu Vectiva Recordings pod hlavičkou projektu "Ian in Run vs. Deepress".

Na druhém ENERGY SISTEM STAGE vystoupí tři čeští DJs - Ahtro, Maicuss a David Justian. Pokud budete chtít během večera přijít na chuť progresivnějšímu soundu, druhý stage vám tak jistě vyhoví.

Brány pražského klubu Mecca se otevřou  přesně ve 22:00 hod. Vstupenky si můžete v předprodeji zakoupit na stránce http://tickets.mecca.cz .

Stůl v klubu Mecca si můžete zarezervovat přes email reservation@mecca.cz nebo telefonicky na: +420 734 155 300

Pokud jste uživateli facebooku a plánujete v sobotu 18. 05. 2013 na Ear-Gasmic zavítat, můžete se přidat i přímo do naší události http://www.facebook.com/events/506523309379884/?fref=ts případně na naši fan page http://www.facebook.com/eargasmic.official

Těšíme se na vás a věříme, že si společně všech 13 DJů v tento večer naplno užijete. DESIRE TO TRANCE!

Dodal: Ivo Ninja
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

EAR-GASMIC

Sobota 18. 5. 2013
Vstup: 390 - 650 KČ
Vystupují:
SEAN TYAS (USA) vs GREG DOWNEY (UK), ALEX M.O.R.P.H. (DE) vs WOODY VAN EYDEN (NL), Ear-GasmiX (1 hour trance classics set) by JoshJoy (SK) vs Martin Michniak (SK) vs Unbeat (SK), Martin Michniak (SK) vs Johnny Da Fox (SK), Joe Cormack (CZ) vs Sandeagle (CZ), Athro (CZ), Maicuss (CZ), David Justian (CZ)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
MP3 KE STAŽENÍ
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika