Prahu roztepe jazz-dubstepová dvojice Jazzsteppa

Prahu roztepe jazz-dubstepová dvojice Jazzsteppa

21. 05. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Jazzsteppa, experimentátorská dvojka, která na loňských United Islands České spořitelny rozduněla Střelecký ostrov svými mocnými beaty, se po roce opět podívá do Prahy. Rezervujte si pátek 24. května a přijďte se podívat, jak jim noční atmosféra vršovického klubu Pilot bude svědčit!
Když v roce 2006 bubeník Gal Moore a trombonista Gal Bar-Adon začínali, rozhodně to neměli jednoduché. Naprosto neznámí a bez peněz, uvolili se k jamování po sedm večerů ve starém jazzovém klubu v Berlíně výměnou za čtrnáct dní nahrávání. To, co v klubu přes den nahráli, večer rovnou testovali na lidech a tak vznikla Jazzsteppa. Jazzsteppa se stali průkopníky a jako první zkombinovali dubstep s akustickými nástroji.

Tito odborníci na experiment a prolínání žánrů už mají na kontě jedno regulérní album Hyper Nomads (2011) a mnoho EP a singlů. Chlubí se spoluprací napříč hudebním spektrem, například Foreign Beggars, kteří se sami pohybují na pomezí hip hopu a dubstepu. Přibližně před měsícem na svém facebookovém profilu oznámili, že nové EP s názvem Future Sport je již dokončeno a vyjde každou chvíli! 

Co že je to za kombinaci – dubstep a jazz, digitální produkce s živými bicími a dechovými nástroji? Za základ vezměme dubstep, přihoďme pár ruchů, zjemněme jazzem a okořeňme živým trombonem a saxofonem. Protřepat a koktejl, který vaše tělo nenechá odpočinout, je na světě. Varianty obsahují reggae nebo rap. Že je taková fúze skoro nemožná? Přijďte se přesvědčit na vlastní uši.

Dodal: Marie Jelínková, United Islands
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika