Emika již zítra v MeetFactory

Emika již zítra v MeetFactory

06. 06. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Emika, nekonvenční britská zpěvačka a producentka českého původu Ema Jolly představí novou desku společně s Kvartetem Apollon a Michaelou Šrůmovou. Unikátní koncert se uskuteční tento pátek, 7. června ve smíchovské MeetFactory.
Ema Jolly alias Emika se stala velkým objevem elektronické scény – poté co vydala debutové album Emika. Na něm překvapila novým, nekonvenčním zvukem elektronických podkresů a výrazným, jakoby zastřeným vokálem, který dodává její hudbě naléhavé hloubky. Styl její hudby nespecifikují ani weby, které si na škatulky potrpí, jako např. Myspace. V každém případě Emika zaujala i legendární vydavatelství Ninja Tune, které ji 3 dny po pražském koncertě vydává druhé album s názvem Dva. Na dlouho očekávaný koncert v MeetFactory si Emika přizvala jako hosty Kvarteto Apollon a sopranistku Michaelu Šrůmovou.
 


http://www.emika.co.uk/

Kvarteto Apollon patří mezi přední reprezentanty slavné české kvartetní školy. Tradice, na kterou kvarteto navazuje, byla utvářena takovými ensembly, jakými byli Vlachovo nebo Janáčkovo kvarteto.

Od začátku své kariéry zařazuje kvarteto do svého repertoáru vedle klasických děl také skladby jazzové. Kvarteto Apollon spolupracuje s řadou českých skladatelů, a to jak v oblasti klasické hudby (Z. Lukáš, P. Trojan, O. Kvěch, J. Filas, J. Gemrot), tak v jazzu (K. Růžička, E. Viklický, V. Eckert, Z. Zdeněk), kteří svá díla v mnohých případech kvartetu věnovali.

Soubor pravidelně vystupuje na prestižních festivalech doma i v zahraničí, např. Bruckner festival v Karlsruhe, Festival komorní hudby v Bolzanu, Festival Mitte Europa, Festival soudobé hudby v Bregenzu, Festival komorní hudby v Bergamu, jazzový festival v Salzburgu atd. Absolvoval turné po Anglii, Japonsku, Španělsku, Belgii, Rakousku, Turecku, Švédsku, Francii, Spojených arabských emirátech a dalších zemích.

Kvarteto Apollon je i mnohými producenty vyhledávaným souborem domácích i zahraničních popových a rockových skupin. Za mnohé jmenujme spolupráci s Rodem Stewartem, The Levellers, Dougem Wimbishem, Petrem Bende, Divokým Billem, Ready Kirken a mnoha dalších. Kvarteto Apollon můžete slyšet i ve slavném filmu Obsluhoval jsem anglického krále režiséra Jiřího Menzela.

http://www.triartmanagement.cz/Soubory/KVARTETO-APOLLON.html

Sopranistka Michaela Šrůmová vystudovala sólový zpěv pod vedením prof. Olgy Jirákové, absolvovala mistrovské interpretační kurzy u prof. Jamese Griffise. Hostovala v Divadle J.K.Tyla v Plzni i v Národním divadle v Praze. Je pravidelným hostem Koncertního jednatelství FOK i hudebních festivalů v ČR, Německu, Francii, Švédsku, Egyptě, Polsku a na Slovensku.

Často spolupracuje s  Filmovým symfonickým orchestrem a Barrandov Studiem na tuzemských i zahraničních produkcích filmové a počítačové hudby, ale také např. s významným jazzovým skladatelem a klavíristou Karlem Růžičkou.

V rámci své hudební činnosti spolupracovala, mimo jiné, s dirigenty jako je H. Rilling, O. Dohnányi, J. Talich, T. Netopil, R. Válek, Z. Müller, V. Luks, P. Vronský, M. Štryncl, V. Spurný, O. Lenárd  a  s významnými hudebními tělesy jako Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK, Český národní symfonický orchestr, Filharmonie Bohuslava Martinů, Janáčkova filharmonie Ostrava, Czech Ensemble Baroque Orchestra, Talichův komorní orchestr, Komorní filharmonie Pardubice, Státní filharmonie Košice, Egyptský komorní filharmonický orchestr, Symfonický orchestr Českého rozhlasu, Capella da Camera.

http://www.srumova.com/

Koncert začíná ve 20:30. Vstupenky k dostání za 250 Kč + poplatky v předprodejích Ticketpro, Ticketportal a Ticketstream. Na místě za 350 Kč.

Více informací na: http://meetfactory.cz/scheduleDetail.aspx?itemID=2889&referrer=%2fhudba%2fprogram.aspx

Dodal: Petr Hrubeš
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

EMIKA

Pátek 7. 6. 2013
Vstup: 290 - 450 Kč
Vystupují:
Emika (GB)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika