My Bloody Valentine přijíždí do Prahy

My Bloody Valentine přijíždí do Prahy

04. 06. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Kultovní irskou kapelu My Bloody Valentine, která zahraje 10. června v pražském Divadle Archa, předchází pověst jedné z nejhlasitějších kapel světa. Potvrzují to i ohlasy na koncerty v rámci současného turné k nejnovější desce m b v., v rámci něhož My Bloody Valentine dorazí do Prahy.
„Proto osobám s citlivějším sluchem doporučujeme vzít si špunty do uší, na koncertě samotném bude tato ochrana také k dostání,“ zdůrazňuje Lenka Muráriková z pořádající agentury Charm Music. My Bloody Valentine patří k zásadním kapelám přelomu 80. a 90. let minulého století, díky deskám Isn´t Anything a Loveless zásadním způsobem ovlivnili podobu rockové hudby.
 

My Bloody Valentine vznikli v irském Dublinu v roce 1983 a v polovině 80. let vydala několik singlů, které většinou prošly bez většího zájmu médií či veřejnosti. V roce 1988 však formace vedená kytaristou Kevinem Shieldsem přišla s prvním albem Isn´t Anything, které se setkalo s nadšenými recenzemi a narůstajícím zájmem fanoušků. Zároveň se My Bloody Valentine proslavili svými koncerty, které byly velmi působivé, i když se členové kapely skoro nehýbali a ani se nedívali na diváky. Britská média jejich styl brzy označila jako „shoegazing“, což se uchytilo jako označení řady jejich následovníků. Svého vrcholu dosáhla vlna tohoto stylu v roce 1991, kdy My Bloody Valentine vydali po dlouhém nahrávání, které málem položilo domovský label Creation Records, zásadní desku Loveless, kterou kritici i diváci označili jako mistrovské dílo. Do roku 1997, kdy se rozpadla, se snažila kapela již s novým vydavatelem natočit třetí album, což se ale nepodařilo. Mezi fanoušky se dokonce šířily zvěsti, že sice materiál ve studiu vznikl, ale skončil hned v šuplíku. V roce 2007 My Bloody Valentine oznámili reunion a v následujícím roce odehráli několik koncertů v Londýně, na velkých festivalech a dalších evropských městech. Ke konci roku 2012 Shields oznámil, že kapela dokončila album, které bez velké kampaně vyšlo v únoru 2013.

Vstupenky na pražský koncert jsou v prodeji v ceně 850 Kč v pokladně Divadla Archa a v ceně 890 Kč v síti Ticketpro. Koncert pořádá agentura Charm Music. Více info: www.charm-music.cz.

Dodal: Jiří Sedlák, ArtsMarketing.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MY BLOODY VALENTINE

Pondělí 10. 6. 2013
Vstup: 850 Kč
Vystupují:
My Bloody Valentine (Irsko), Manon Meurt (CZ)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika