Shakespearovské slavnosti

Shakespearovské slavnosti

10. 05. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Podobně jako v předchozích letech, i letos budou Shakespearovské slavnosti nepřehlédnutelnou událostí divadelní sezóny.
První čtenou zkouškou hry OTHELLO začaly tento týden přípravy dalšího ročníku Letních shakespearovských slavností. Režisér Petr Kracik se ve svém domovském Divadle pod Palmovkou sešel s hlavními představiteli chystané novinky – žárlivého mouřenína bude hrát MICHAL DLOUHÝ (alternuje Martin Zahálka), Desdemonu ztvární LUCIE VONDRÁČKOVÁ (Zuzana Vejvodová), úlohy našeptavače Jaga se ujme OLDŘICH NAVRÁTIL. V obsazení figuruje i Vladimír Brabec (Brabantio), Jan Teplý (Cassio), Jan Révai a Ondřej Kavan (Roderigo), Barbora Munzarová a Zuzana Slavíková (Emílie). Pražská premiéra hry bude 21. června.

„Podobně jako v předchozích letech, i letos budou Shakespearovské slavnosti nepřehlédnutelnou událostí divadelní sezóny – program bude nabitý a opět slibuje mimořádnou podívanou,“ říká Michal Rychlý z pořadatelské Agentury Schok. Kromě Othella uvítají slavnosti také inscenaci KUPEC BENÁTSKÝ s Bolkem Polívkou v roli lichváře Shylocka a jeho dcerou Annou Polívkovou v úloze Jessicy. „Představení se v Praze loni uvádělo pouze čtyřikrát a bylo vždy beznadějně vyprodáno – letos proto počítáme nejen se slavnostní premiérou, ale i čtrnácti reprízami,“ říká Rychlý. Program slavností zopakuje i velmi úspěšnou komedii VEČER TŘÍKRÁLOVÝ s Jiřím Langmajerem, Lindou Rybovou, Miroslavem Táborským, Jitkou Schneiderovou a dalšími známými herci.

Také tento rok se divadelní festival pod širým nebem odehraje i v Brně a Bratislavě: slovenská část festivalu uvede v premiéře novou inscenaci JAK SE VÁM LÍBÍ (režie Emil Horváth, hrají Marián Labuda, Ladislav Hampl, Martin Dejdar, sestry Norisovy, Miroslav Noga). Představení bude k vidění pouze v Bratislavě a v Brně, do Prahy se přestěhuje až v roce 2007.

PPF, tradiční generální partner festivalu, uspořádá i letos vedle LSS i výstavu Maximální fotografie, instalovanou v malebných zahradách Pražského hradu.

Ceny se pořadatelé z Agentury Schok rozhodli zachovat v loňském rozmezí 250, 400 a 590 Kč.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika