Reportáž z hraní ve Velké Británii

Reportáž z hraní ve Velké Británii

14. 06. 2013  |  Autor: Martinez  |  Komentáře (33)
Dlouho jsem přemýšlel, zdali reportáž ze svého vystoupení v Londýně sepsat nebo to nechat být a podělit se o zážitky jen s hrstkou známých. Nakonec mi to přeci jen nedalo a v následujících řádcích bych chtěl všem přiblížit, jak se vlastně v Londýně paří.
Měl jsem tu čest vystoupit na dvou akcích ve dvou rozdílných klubech, které ovšem patří mezi nejenom londýnskou, ale i světovou špičku. Jsem si skoro jist, že mi bude vyčítáno, že se zde chci jen vychloubat a bůh ví co, ale pokud vás přeci jen zajímá, jaký je rozdíl mezi pražskou a londýnskou klubovou scénou, nebo pokud máte sami nějaké zkušenosti, budu rád, když se o ně se mnou podělíte v diskuzi.

Vezmu to pěkně popořadě, zhruba měsíc před mým vystoupením jsem byl kontaktován promotérem z klubu THE EGG, který patří mezi asi nejznámější undergroundové kluby v Londýně a každý víkend v něm vystupují hvězdy z oblasti deep house, tech house nebo techno scény. Dostalo se mu do ruky mé CD, které občas na akcích rozdávám. Již mi neřekl, kdo mu ho dal nebo kdy, ale líbil se mu styl, který hraju a tak mi prostě napsal. Doplním jen, že se jednalo o deep house CD, které jsem v CZ snad nikdy nikomu nedal, protože prostě tento styl hudby u nás není oblíbený. Vyměnili jsme si pár emailů a bylo mi nabídnuto, vystoupení na party, kterou v klubu EGG pořádá každý první pátek v měsíci. Jelikož má EGG 4 různé místnosti s hudební produkcí, čekal jsem, že budu hrát někdy na začátku na malé stage. Nakonec jsem dostal čas od 6:00 ráno do 8:00 ráno na main stage, která pojme cca 600 lidí. Byl to pro mě ideální prostor, protože mi bylo doporučeno, že v tuto ranní hodinu by se mělo hrát zhruba kolem 125 – 126 BPM. Vidíte ten rozdíl? V Praze se na tomto bpm ani nezačíná, natož, aby se tak hrálo ráno. Vše bylo dohodnuto a já po domluvě s promotérem pomalu začal kupovat letenky do Londýna.

Ihned jsem to oznámil jednomu svému kamarádovi v Londýně. Ten mi také předal kontakt na dalšího promotéra, který pořádá akce v klubu PACHA LONDON a že mu prý mám napsat. Není to můj styl, prostě nedovedu psát takové ty vychvalovací emaily a žadonit o možnost hrát. Nicméně krátký email jsem napsal a čekal, že to bude stejné jako všude, že mi ani nikdo neodepíše. Netrvalo dlouho a přišla odpověď s žádostí o biografii a samozřejmě nějaký mixovaný set, kde by se ukázalo, co bych asi chtěl v Pache hrát. Opět jsem poslal deep housový set a doufal, že to bude trefa do černého. A byla! Bylo mi tedy nabídnuto vystupovat druhý den po EGGu v klubu PACHA LONDON. A rovnou se přiznám, málem jsem se rozbrečel, protože na takovou příležitost jsem čekal skoro celý život.

The EGG London

Vraťme se ale zpátky k páteční party v klubu EGG. Ten večer v něm měly vystupovat DJs jako Inxec, Droog, Max Chapman, Milton Jackson nebo James Teej. Že vám tato jména nic neříkají? To nevadí, všichni jsou deep, potažmo tech house, producenti, kteří patří v UK mezi velké hvězdy, Droog pochází z Los Angeles, James Teej z Toronta. Ke klubu jsem s přáteli dorazil cca v 1 hodinu ráno, čili v čase, kdy se klub pomalu plní a na hlavní stage hraje deep house s rychlostí 122 BPM. Dle mého názoru v Česku něco naprosto nepředstavitelného. Pomyslného kormidla se zrovna ujal James Teej, původem z Toronta, který v potemnělé místnosti servíroval vytříbený deep house. Nejednalo se o set plný hitů nebo stejně znějících tracků, ale vše mělo řád, tracky postupně zrychlovaly tempo a noc se pomaličku začala vyvíjet. Přesně tak, jak by to mělo být na každé party.

Začít hudebně pomalu na začátku a postupně zrychlovat. Po Jamesovy se kormidla ujala dvojce Inxec a Droog, kteří již přeci jen zrychlili a z deep house postupně přešli na melodický tech house. Hráli více jak 3 hodiny a v jejich setu jsem poznal mnoho jejich hudebních počinů jako Inxec, Droog - Westbound (Original Mix), Inxec, Droog - Rude (Brett Johnson Twerk Mix) nebo Inxec - Angel (Dyed Soundorom Remix). Přiblížila se zhruba čtvrtá ranní a za mix pult na hlavní stage se postavil Max Chapman. Pro mě totální král večera. Dance floor roztančil svými jedinečnými tracky a přestože venku již svítalo, hlavní stage byla narvaná k prasknutí. Celou noc mě nepřestalo zarážet, jak si nikdo z přítomných party people ani nedovolí jít za DJs a žadonit o track na přání nebo říkat DJi ať zrychlí. Každý, kdo kdy stál za DJ pultem určitě ví, že není nic otravnějšího, než když k vám někdo přijde a myslí si, že zrovna jeho oblíbený track se teď do setu hodí.

Krátce po šesté hodině ranní se dostávám za DJský pult i já. Ostatní místnosti klubu jsou již zavřeny a tak je main room plná, dle mého názoru cca 500 lidí, kteří dokáží ocenit každý nájezd tracku, každou basovou linku, každý vokál. Doslova mi běhá mráz po zádech a se zármutkem se loučím, když zhruba v 7:45 odehraji poslední track. Venku je již světlo, slunce svítí a já se vracím na hotel pln dojmů a hudební inspirace z předešlé noci. Již jsem se nemohl dočkat, až si splním jeden ze svých největších snů, a sice hrát druhý den v klubu PACHA.

Pacha club London

Ještě předtím nás ale čekala boat party po řece Temži. Mám rád akce takového druhu. Jedete na lodi kolem známých památek a v uších vám zní nádherná hudba. Nutno podotknout, že se opět jednalo o deep house. Slunce pomalu zapadlo a lidé čím dál víc tančili a něco mi dávalo tušit, že tato noc bude výjimečná. Jakmile loď byla po 4 hodinové plavbě ukotvena, vydali jsme se na „afterparty“ do klubu Pacha, před kterým se již tvořila pěkná fronta. Ještě pár fotografií, abych měl vzpomínku, a jde se dovnitř. To, v kolik hraji, jsem se dozvěděl až na místě a asi jsem nemohl mít lepší čas. Sice jsem tentokrát nehrál na main stage, ale i druhá největší místnost v klubu cca pro 300 lidí je pro mě velkou výzvou a hlavně ctí zde hrát. Od 2 do 3 je moje hodinka slávy.

Unaven z předchozího večera a z boat party sice jen sedím a vychutnávám deep house hudbu celým svým tělem, protože bůh ví, kdy se k něčemu takovému dopracujeme u nás. Občas zakotvím na main stage, kde hrají Mark Junior a Jack Eye Jone. Pacha London sice není tak luxusní a velká jako její „matka“ na Ibize, i tak se dle mého názoru na hlavní stage vejde zhruba 700 lidí a do celého klubu celkově tak 1000. A že neuhodnete, co se hraje na hlavní stage, která je již plně zaplněna? Ano, je to opět deep house. Prostě si nemůžu nepoložit otázku, jak je to možné, že je Česko tak pozadu? Proč se u nás ve všech velkých klubech hraje to samé electro, když všude na světě se hraje deep a tech house? Kde se stala chyba?

Odpovězte si každý sám, já jen mohu říci, že jsem nesmírně šťastný, že jsem si mohl v Pache zahrát a odehrát set z tracků, které v CZ snad ani do CD přehrávače nevložím. Posuďte sami, slyšeli jste v klubu tracky jako Rampa - Everything (Mark Fanciulli Remix), Nick Curly - Underground (Dennis Ferrer Remix) nebo Darius Syrossian, Hector Couto - House Is House? Já tedy ne. Snažil jsem se to moc nepřehánět a hrát tracky s chytlavými basovými linkami a vokály a hraní si užívat se vším všudy. Hodina utekla jako mávnutím kouzelného proutku a nastal čas na poslední track. Nevím proč, ale sáhl jsem po tracku Asaf Avidan - One day / Reckoning Song (Wankelmut Remix), Originální rychlost 119 BPM. Jednalo se o trefu do černého, celá zaplněná místnost zpívala a já se loučil s husí kůží na rukou a mrazením po zádech.

Co bych dodal na závěr? Znovu podtrhnu, že mi nejde o to, abych se vychloubal, kde jsem hrál, protože stejně vím, že mě to v Česku spíše uškodí, než pomůže, ale spíše zdůrazním, že bylo pro mě úžasné být součástí těchto dvou večerů a poznat tu velkou propast mezi akcemi v CZ a akcemi v UK. Snad se nám to ale podaří a těch pár DJs co se u nás snaží hrát deep house a tech house jednou vyhraje nad diskotékovými „pouštěči“ a kolotočovou muzikou od Michala Davida! Já se již nemohu dočkat, až budu opět během června vystupovat v klubu Pacha London a v červenci v klubu Warehouse London, kde naplno uspokojím svůj hudební vkus.
33 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

26. 06. 2013 | 11:00:31
+0 | -0

to Michal

zacinajici?:-) diky
Michal
25. 06. 2013 | 16:40:20
+0 | -0
'zplodi' :) omlouvam se
Michal
25. 06. 2013 | 16:39:04
+0 | -0

uff

ze nejakej zacinajici dj splodi takovej blabol by se jeste dalo pochopit, ale ze to nejakej server zverejni mezi hlavni zpravy, to uz je napovazenou... redakce jak techno.cz tak poslouchej by se mely zamyslet nad svoji praci.
Filip
17. 06. 2013 | 23:24:03
+0 | -0
Jeste jeden aspekt ktery tu nikdo nekomentoval, stejne jako zboznuju new deep sound, melodickou deepovou electronicu, stejne tak uzasne je electro ktere se tu bere do pusy jako odpad, jenze to by nesmel nekdo zamenovat progressive trance s electrem jen proto ze na beatportu stoji cleneni zanru za velky kulovy a to co tam maji takhle chybne zacleneno a diskansti djs ve velkem kupuji po vzoru Miami je proste jen diskotekovy brak, takze mi ukazte kdo u nas hraje to s cim treba ted vysel ven Gesaffelstein http://www.youtube.com/watch?v=oRSijEW_cDM a to je electro a mnohem vetsi andros, stejne jako fuze x ruznych stylu, nez levne kopirky toho co kdo slysel v Berlin calling a snazi se s tim byt nyni in
dMIT.RY
17. 06. 2013 | 20:13:14
+0 | -0
martinezi ty uz fakt radeji nic nepis, nebo z tebe budem mit zlucove kameny :D
Martin
17. 06. 2013 | 18:49:24
+0 | -0
Já osobně tě neodsuzuji,jen je z článku cejtit jakási zapšklost jak je u nás všechno špatné a tak podobně a to mi vadí.A že se hraje Elektro a jak je to na hovno,ale sám jsi to hrál.Tak to dnes neshazuj,je to styl co teď jede a s tim nic nenaděláme,a nejde přece říct že deep je kvalitnější muzika,ne? ano,je jiná a náročnější ale neshazuj jiné styly jen pro to že už se ti nelíbí.Nejde srovnávat nás a anglii,stejně jako názor že v nej klubech na světě se hraje deep,to je úplnej nesmysl,ty upně nej jsou multižánrové.A ano,dej sem set,dej sem video z akce (klidně z iphonu ) a tím všem zavřeš pusu,ale Biodan má pravdu,ten článek je divnej a vyzněl sebemrskačsky, stejně jako ten o tvým hraní na Mácháči (horší kauza byla jen ta kdy Dany Bright psal všem promotérům : udělám vám reklamu na facebooku ale chci za to hraní v dobrém čase na hlavním pódiu).Toť rada ode mně,opatrně s přehnaným PR,to se špatně pak u cluberů napravuje ...Jinak samozřejmě platí že každý český dj v cizině je úspěch pro celou scénu... ) Ale dodej set,fotky,video jako to dělají jiní a ať si pak udělá každý obrázek sám...

17. 06. 2013 | 15:26:04
+0 | -0

2 Kubino

Kdopak ti rekl ze jsem tam jel na svoje naklady? opravdu nevim, co vam na clanku vadi, nevychloubam se, pouze popisuji, jak vse probehlo. Vzivote si me neslysel, pravdepodobne ani nevidel, ale soudis tady hned?
Kubíno
17. 06. 2013 | 15:14:14
+0 | -0
To je pořádně uhozený článek, musím se tomu vážně zasmát :D :D :D co se nám ten pisálek asi snaží zdělit? Naštěstí se podobných reportů moc nevyskytuje, představte si, že by o sobě takhle psal každý DJ, který jednou za čas na svoje náklady jede hrát někam do zahraničí? Mimochodem ty nejslavnější kluby v Londýně (Ministry, Pacha...) jsou přesně, jak tu zmiňuje Petr z Londyna spíše ty horší tam.
Petr z Londyna
17. 06. 2013 | 12:41:59
+0 | -0

Jen tak podotknout

Nazdar,prosimte uz nikdy nesrovnavej Cz a UK scenu.Jako delat review na porovnani trabanta a ferrari.obe kary jsou husty!

The EGG neni undergroundovy club.... Na poradnej underground si zajdi do Dalstonu kde se poseres.

Cluberi v Londyne zacinaji patkem pres sobotni afterparties pres den( boat parties etc..)sobota a v nedelli se vetsinou konci kolem 22. Hodiny.....

vetsinou se tu drogy berou ve velkem a vsichni jsou naprosto high.

Jen takovy dodatek,Pacha London? ....

nejlepsi kluby v Londyne jsou ty ktery mi cesi ani nezname.

Biodan
17. 06. 2013 | 12:34:00
+0 | -0

2 Martinez

Ja rozhodne nechci rejpat, nebo neco v tomhle modelu, ale ty tracky co jsi psal jsem normalne v Roxy hraval a urcite jsem je nesolil na vic jak 125bpm i kdyz tam bylo treba 800 lidi. Tuhle bpm rychlost prekrocim jen zridka a tak i podle me vetsina normalnich djs co hrajou deep a techhouse. Roxy je klub pro cca 1000 lidi a deep a tech house se tam normalne hraje na par rezidentnich noci, takze nezlob se ale ANO!, je tady tak velkej klub, kde se tahle muzika hraje. Jen musi clovek umet filtrovat akce na ktere chodi a to by mel tak zkueny dj jako ty vedet.



Jinak samozrejme nic proti tomu, ze se prizpusobis veceru a jednou zahrajes deep a podruhy vic vokaly. To je spravny a tak by to i melo byt. Spis je blby, si psat takovyhle oslavny clanky sam o sobe, protoze jak se rika; samochvala smrdi. Natoc radsi videa z ty akce, nebo si nahraj ten set a odpromuj to, ale nezlob se po druhy, tenhle clanek je fakt divnej.

17. 06. 2013 | 11:19:38
+0 | -0

diky za reakce

Diky za reakce, asi opravdu chodim na spatne vecirky, ale pokud vam to nedoslo, slo mi o to priblizit, jak jsme v pozadu na velkych akcich, jasne ze na Bukanyru je deep house, a Biodanovy a dalsim patri velke diky za to, ze to tam delaji, ale pokud zajdete na velke akce nebo do velkych klubu (a treba ta pacha nebo egg opravdu pojmou cca 800 - 1000 lidi) tak tam proste deep a tech house neuslysite, nezlobte se na me ale NE!



Jak psal Martin: ano na ukrajine pred 4 lety (v roce 2009) jsem opravdu hral electro house, ale stejne tak jako se vyviji clovek, vyvjí se dle meho i sound dju, neni preci nikde psano, ze musis hrat jeden stejny styl cely zivot a ja postupnym vyvojem dosel k deepu, tech house a rad si zahraji i soulful house. A to je dle meho nazoru to, co dela Dje Djem, ze se dokaze vzit do publika a svou hudbu tomu prizpusobit! Proto treba v EGGu muzu hrat vic deepove, v Pache zase vice vokalove! Nevidim na tom nic spatneho!



Presne jak jsme rikal, clovek se snazi delat co ho bavi, ma radost z toho, ze muze hrat v takovych klubech (dnes jiz muzu rici, ze pravidelne, protoze mam dalsi nabidky na hrani v UK) ale zavistive ceske povahy budou rejpat a shazovat.



Na nikoho se nepovysuji, kazdy at si hraje co chce, kde chce, ale nemyslite ze je to uspech, kdyz se nekdo z nasi male ceske zeme podiva do takovych klubu a je mu nabidnuto tam hrat pravidelne? Vim, ze si vetsina z vas mysli, ze je Ceska republika pupkem sveta, ale zkuste si vyjet za hranice a zeptat se, kolik ceskych Dju kdo zna...pokud vubec vedi, kde ceska republika lezi, urcite jiz ale neznaji ani jednoho DJe nebo producenta! A my bychom se vsichni meli snazit o to to zmenit a ne si tady neustale sypat popel na hlavu.



Pokud mate potrebu mi neco vycitat nebo se nade me povysovat ze jste vic underground nez ja, klidne to delejte, budu rad, kdyz mi napisete na FB nebo do emailu a vse proberem, ale anonymne tady plvat spinu, na to uz jsme dost velky ne?
Biodan
16. 06. 2013 | 22:43:02
+0 | -0

2 Lukas Lounek

Pro tvoji informaci, na Bukanyru jsou nejlepsi mejdany v Praze a nehraju jen na Bukanyru ;)
laktos
16. 06. 2013 | 22:34:59
+0 | -0
nejprve o sobe pises jak si hral uzasne na Machaci a tedka tohle :D z tebe chlape fakt nemuzu :D
Anonym
16. 06. 2013 | 10:54:11
+0 | -0
k smíchu :D ja se jen ptam - PROC to pises? :D
martin
15. 06. 2013 | 23:33:05
+0 | -0

toto z autorova reportu z jiného hraní

Party people v Kovelu to prý mají rádi „hard“ a tak jsem hrál převážně electro house a tribal house a dle reakcí jsem se trefil na úrodnou půdu.
martin
15. 06. 2013 | 23:26:10
+0 | -0
ach jo,to je onanie...Tak třeba v Pacha London hrál Tommy Rogers a Lee Dagger a deep určitě ale určitě nehráli,naopak .Je to o o tom co je tam za párty,jen deep by se neuživil v žádněm světovém klubu jen tak...A pravda je že od někoho jako Schwa bych to bral.
Lukas Lounek
15. 06. 2013 | 21:44:34
+0 | -0

to Biodan

Jenze zatim co ty hrajes na bukanyru pro 10 lidi on hraje v Pache a Eggu :-D

Biodan
15. 06. 2013 | 19:16:09
+0 | -0
Na Bukanyru hravam 118-122bpm mezi ctvrtou a osmou rano. Je ale fakkt, ze to obcas rozjedu i na 123bpm :)
dMIT.RY
15. 06. 2013 | 14:03:18
+0 | -0

lol

tak priznejme ze od takoveho cloveka, ktery hraje v klubech ve kterych hraje a to co hraje a jak se prezentuje, se vlastne nic jineho ani nedalo ocekavat :D:D:D mel by si hrabat na svem pisecku a cizi radeji nelezt, tam by se mu akorat ejn vysmaii, zrejme vubec nevi ktera bije

15. 06. 2013 | 13:55:55
+0 | -0
K autorovi: já teda nevím, ale možná by chtělo změnit prostor kam chodíš. Což bude primárně tvoje chyba.

Ty kecy jak se zde nehraje deep house, jak se tady nezačíná ani na 125bpm atd...a pak zde napíše tracky, co jsou totální odrhovačky, které s deep house nemají nic společného..

Takže doporučím: než psát tyto povzdechy, jak je vše na hovno, tak se spíše podívat pořádně kolem sebe a nebo se odstěhovat, protože přesně tento typ lidí to zde posílá do prde-e.



A jak se zde píše. S deepem to tu zabité není, jen je třeba navštěvovat správné akce. A že jich je tu v ČR docela hodně.

Tomika
15. 06. 2013 | 13:45:12
+0 | -0

2 Lukas Lounek

Pak si rikej Dj Jukebox... A mixovat mezi sebou na jedne stagy deep a trance muze snad jen blazen a ne "promoter", ktery ma smysluplny koncept. Asi nema cenu dal vysvetlovat, pokud tyto zakladni principy ti nic nerikaji.
Lukas Lounek
15. 06. 2013 | 12:54:07
+0 | -0
AKi Bergen je treba deep:-) a slysel si ho nekdy? ja treba si taky myslim, ze je to u nas zabity s deepem...



navic, muzes hrat deep a tech house a hrat s takovejma djema...preci kdyz te nekdo bookne na vecirek a rekne ti, chci aby tady byl deep, tech, electro, trance, tak ja nevim jak ty ale neodmitl bych to jen kuli tomu ze po me hraje atb...
Tomika
15. 06. 2013 | 12:20:28
+0 | -0

2 Lukas Lounek

Vazne nechapes podstatu? Pokud autor hraje s trancovymi dji, viz. ten seznam v jeho biu a akcich typu Mekki Martin, Laydee Jane, Michael Burian, atd., na diskotekach typu Tabarin, Mecca ci Sasazu - viz. jeho webove a facebookovske stranky, tim si sere akorat do vlastniho(?) hnizda, kdyz pak tady breci po kvalitni deephousove scene. A ta scena pritom v CR existuje, viz. prispevky od ostatnich nize (k tomu bych pridal jeste minimalne Bukanyr). Sice ne ve velkem meritku, jako v UK ci v Nemecku, ale existuje. DJ, ktery to mysli s relativne undergroundovym zanrem jako deephouse vazne, by nikdy neakceptoval hrani na podobnych akcich, jako on a neprezentoval se jako on.

Cely ten clanek je vysmech, ktery mozna funguje jako dobry oblbovak pro naivni patnactilete holky, ale v kruzich lidi, co jsou aspon trochu v obraze, je to fakt komedie.

Mej se.
Lukas Lounek
15. 06. 2013 | 05:26:13
+0 | -0

Tomika?

A co je na tom spatnyho ze nekdo hral s tolika lidma? vssechno jsou to svetova jmena...kde jsi hral ty?
Tomika
14. 06. 2013 | 18:52:36
+0 | -0

LOL

Ten clanek spolu s autorem je cely LOL. Krome toho, co uz ostatni napsali, asi stoji za zminku cast jeho bia psane v podobnem duchu :D.

http://www.donmarquez.com/



He already played with DJs such as Marco Lys (IT), Michael Canitrot (FR), Daddy´s Groove (IT), eSQUIRE (UK), ATB (GER), Rank1 (NL), Filo & Peri (USA), Chicane (UK), Tomcraft (GER) or Above & Beyond (UK), Trafik (UK) or Aki Bergen (IT).



No proste samy deep house :D. Prave kvuli takovymto jedincum je ceska main scena o diskotekach, jako ty...

14. 06. 2013 | 15:31:34
+0 | -0
To co tady pisete, jsou vsechno maly kluby. Uz jste nekdy slyseli v SaSaZu deep house?
David
14. 06. 2013 | 15:09:07
+0 | -0
Říká vám něco brněnský COONK nebo Love party? Nebo každej třetí večírek v Mersey či Sklenicku?
Izák
14. 06. 2013 | 15:07:30
+0 | -0
Autor by měl vyrazit v Česku někam na večírek. Žije evidentně ve vlastní světě mimo realitu :-)

14. 06. 2013 | 15:06:46
+0 | -0
No, staci u nas zajit do SaSaZu, Retro, Studio, Duplex, nevim kam jeste, a vsude se hraje to same...na deep narazite opravdu jen v chapeau nebo kdyz lumier dela neco v Budha Baru, ale ve svete jede deep vsude v tech nejvetsich a nejluxusnejsich klubech...mame se co ucit si myslim a ze se dostane naky cesky Dj do zahranici je o to vetsi uspech, protoze vetsina lidi na svete ani nevi, kde nase mala krasna zemicka lezi, to jen my cesi si porad myslime, ze jsme pupkem sveta...

14. 06. 2013 | 13:37:39
+0 | -0
Pánové, pokud jste nebyli nikdy v Pacha London (nebo kdekoliv jinde v UK) a neviděli jste prostředí, popř. atmosféru, tak tady nevykládnejte kde je co dobrý a kde naopak ne. Je to hodně velký rozdíl mezi klubovou scénou tady a v UK. Ono kritizovat je dobrý, ale zažít to a pak hodnotit je ještě lepší....
Zobrazit další komentáře   >>
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika