FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

DéKá fest 2013 ozdobí Skyline nebo Pipes & Pints

DéKá fest 2013 ozdobí Skyline nebo Pipes & Pints
20. 06. 2013   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Vloni se poprvé uskutečnil hudební festival DéKá fest ve Dvoře Králové. Vznikl jako reakce skupiny nadšenců a hudebních patriotů na kulturní situaci v regionu. Tito lidé se nyní sdružují v občanském sdružení DéKá events.
„Primární myšlenkou prvního ročníku byla podpora sdružení, usilující o obnovení památky židovského hřbitova ve Dvoře Králové. Pro další ročníky je cílem hudebně kulturní osvěta ve městě. Pořádáním DéKá festu a dalších koncertů chceme získávat pozornost a finanční prostředky na další podobné projekty. Prakticky se snažíme o vytvoření jakéhosi hudebního perpetuum. I nadále hodláme podporovat projekt Oty Černého, tedy již zmíněnou obnovu památky židovského hřbitova,“ vysvětlil ředitel festivalu Dan Šípek.

2. ročník DéKá festu se uskuteční v sobotu 22. června 2013. Zahájen bude v 11:00 hodin. DéKá fest bude opět situován do krásného prostředí Tyršova koupaliště ve Dvoře Králové nad Labem. Návštěvníci se mohou těšit na dvě podia. Na hlavním se vystřídá postupně jedenáct kapel. Druhé podium nabídne přehlídku dvorských i přespolních DJ´s a MC´s, těšit se můžete i na Evu Burešovou, hvězdu seriálu Gympl s (r)učením omezeným.

„Plynule.cz stage“ přivítá SKYLINE, PIPES & PINTS i zahraniční hosty.
Pozvání na festival přijali hned dva interpreti ze Slovenska. Prvním je „u sousedů“ velice populární pop-punková formace Zoči Voči, a druhou mladí energičtí rockeři The Downhill. Z českých interpretů se těšíme na Pipes and Pints, Fast Food Orchestra, Skyline, Imodium, Five O´clock Tea, Pub animals a Xaviera Baumaxu. Příležitost dostanou i dvě místní party, Underagtes a Groteska.

Součástí programu „Spyron stage“ bude beatbox workhop Jena Hovorky i LIVE JAM.
Program na druhé scéně odstartuje domácí partička Melody Boys, která se svými gramofony provede návštěvníky tím nejlepším od ska, přes rock´n´roll k rockabilly atd. Vystoupí i světově uznávaný dj, producent a mistr scratchingu DJ AKA. Přijede jedna z legend českého hip-hopu MC Rest ze známého labelu Ty Nikdy spolu s MC Geyem. Správný beat jim bude míchat DJ Fatte. Ten se objeví také v mladé a nadějné jazz-rapové formaci Honza Peroutka & Live Band. Tím ale výčet interpretů druhé scény nekončí. Kromě Raggaeultras, DK –DJ´s a Evy Burešové se v rámci programu „Spyron stage“ objeví i Wilda Panda aka W23 a nejpopulárnější Český reggae MC Dr. Kary. „Jelikož se mezi sebou většina interpretů zná, rozhodli jsme se toho využít a připravit pro návštěvníky LIVE JAM, kde se přítomní muzikanti budou střídat na pódiu a vytvoří tak jedinečnou hudební formu, kterou nikde jinde neuslyšíte. Bude to jistě nevšední a silný hudební zážitek.“

Kdo by si myslel, že tím je výčet DéKá festu vyčerpán, je na omylu. „Chceme lidem nabídnout víc, než jen muziku. Návštěvníci pochopitelně budou moci využít bazény koupaliště. Ovšem pouze během oficiální otevírací doby. Připravujeme rovněž i doprovodné aktivity. V areálu budou umístěny například stolní fotbálky, nebo si návštěvníci mohou prověřit jak jsou na tom s rovnováhou na natažených slacklinách. K vidění bude výstava fotografií nadějné dvorské fotografky Jany Pechlátové. Svoje umění nám předvedou i gymnastky Sokola Dvůr Králové v disciplíně TeamGym. Za zmínku určitě stojí i beatboxový worshop Jena Hovorky. Jen Hovorka je talentovaný divadelní herec, textař, muzikant, MC. Zájemce zasvětí do tajů a technik beatboxového umění. Budete koukat, co Jen dovede.“ dodal Dan Šípek

Kompletní seznam kapel, informace o festivalu předprodeji naleznete na webové stránce festivalu www.dekafest.cz. Festival vznikl za finanční podpory města Dvůr Králové Nad Labem.

Dodal: Lucie Zachová, Chapeau Rouge, Hip Hop Coordinator
DÉKÁ FEST

DÉKÁ FEST

Sobota 22. 6. 2013
250 - 290 Kč
Vystupují:
Dj Aka, Skyline, Pipes & Pints, Fast Food Orchestra, Zoči Voči, TyNikdy, Imodium, Xavier Baumaxa, The Downhill, Wilda Panda, Pub Animals, Fove Oclock Tea, UnterGaters, Dr. Kary, Eva Burešová, Honza Peroutka band, Jan Hovorka, Raggaultras crew, DK djs, Melody Boys, Groteska
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |