FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

LipnoFest 2013: hudba v Pošumaví

LipnoFest 2013: hudba v Pošumaví
11. 07. 2013   |   Autor: Lukáš Pokorný   |   Komentáře (0)
Osmý ročník jihočeského festivalu LipnoFest představí i letos zajímavý line-up složený z víc než zajímavých jmen - ostatně důraz na neotřelost vystupujících kapel je dlouhodobě hlavní značkou LipnoFestu. Vložte kočku, Neonstream, Wildtides…
Vedle důrazu na méně známé, o to nadějnější kapely si LipnoFest dává záležet také na „doprovodné“ nabídce. Tak nějak přirozeně jde ruku v ruce s pohodlím festivalu skutečnost, že Černá v Pošumaví se nachází v bezprostřední blízkosti Lipenského jezera: letní kino, pláž Windy Point, kopce, lesy, cyklostezky, kempy, chatky nebo adventure park. Nadstavbou je pak doprovodný předfestivalový mini filmfest (Festival krátkých filmů – FAMU Písek, FAMU Praha, UUD Plzeň) a pofestivalový sportovní turnaj (beach volejbal).

Ale zpět k tomu nejdůležitějšímu. Hudbě.

Letošnímu programu vévodí žánrově rozprostřený line-up.

Vložte kočku za pomocí elektrohouslí a „vesmírné stanice s hlasem“ formují hudební ksicht, ve kterém se emoce zračí během setiny sekundy. Expresivní lyrika, potrhlé experimenty, které doprovázejí jejich koncerty a tak nějak definují i samotné členy „chlupaté kapely“. Bratři Kaplanovi, plus Konvalinka a Kubín vydali minulý rok debut „TáTu“ – příznačně na chlupaté jednogigové flešce. Neuróza v tekuté podobě.
 

Zástupcem zahraniční scény je, jak jinak vzhledem ke geografické blízkosti, Neonstream z Rakouska. Experimentální elektro-rocková formace vydala minulý rok svůj debut a momentálně pracuje na pokračování.

Pražská scéna přijede na Jih v zastoupení dalšího silně rezonujícího jména: Wild Tides. Ti se definují jako „Letná punk trio“, ve skutečnosti jsou žánrově pořádně rozkročená a poněkud potrhlá kytarovka, která se neváhá spustit s čímkoli a kýmkoli.
 

Elektroclash/dance indie bude na LipnoFestu tento rok zastoupeno The Linings a jazz v kombinaci s beaty zase debutanty letošního roku, pražskými Bitosti. S novou deskou Oceanize přijedou také Postcards from Arkham, kteří roubují postrock na díla spisovatele H. P. Lovecrafta a vytvářejí působivé hudební plochy prokládané mluveným slovem. Program doplní relativní nováčci – alternativní rockeři Obzor iluzí, kteří si pro inspiraci jezdí pomocí astrálních tunelů na jiné planety.

Výhoda LipnoFestu je v relativně malém rozsahu – všechno se odehrává na jednom podiu a všechno je tak na dosah ruky – ale zároveň také v intenzivní a celistvé dramaturgii zaměřené na čerstvá a zajímavá jména.

Více na www.lipnofest.com
LIPNOFEST

LIPNOFEST

Pátek 26. 7. 2013 až Neděle 28. 7. 2013
200 Kč
Vystupují:
Neonstream (AT), Vložte Kočku, Wild Tides, Bitosti, The Linings, Postcards From Arkham, Obzor Iluzí, Pampalini Funky Jam
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |