FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Na Afriku do Moravského Krumlova

Na Afriku do Moravského Krumlova
31. 07. 2013   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Letošní ročník rodinného festivalu Djembe Marathon se uskuteční o víkendu 2. - 3. srpna opět v areálu Vrabčí hájek v Moravském Krumlově. Pořadatelem je Městské kulturní středisko Moravský Krumlov a na programu se podílelo sdružení Alma.
O hudební a taneční program se postará špička naší ethno scény. Tradiční africké rytmy předvede CAMARA, TUBABU, ANEBOAFRO, TARATIBU a TiDiTaDe. Pestrý koktejl arabské a balkánské hudby představí KUMBALU, na australské didgeridoo zahraje PAVEL PELOUCH hned ve dvou recitálech, brazilské rytmy zase přiblíží energická slovenská formace CAMPANA BATUCADA. Svérázné reggae dominuje na playlistu kapely PROPAGANJA. Vyvrcholením sobotní exhibice bude vystoupení brněnské skupiny ČANKIŠOU a afterpárty, které odehraje DJ Ross The Boss, jeden z nejlepších DJ v ethno muzice. Sobotní program doplní také MARTIN TRTÍLEK, který předvede ohňovou barmanskou šou s míchanými nápoji.

„Festival je plný energie, pohybu, barev, hudby a her. Přesně tak si představuji moderní rodinný festival,“ říka Bořivoj Švéda, ředitel MěKS MK.

Stejně jako v minulých letech nebudou chybět workshopy hry na djembe pod vedením Pala Nowaka z kapely CAMARA. Základy afrického tance zájemcům předvede Marcela Sovadinová. Po oba dny bude otevřeno ethnotržiště s výrobky orientované na Afriku, či jiné daleké země. Dobré čaje, oříšky, sendviče a vodní dýmky budou k mání v čajovně.

„Pokud se chcete aktivně zapojit třeba do workshopu hry na djembe, nebo si jen tak zabubnovat po setmění u ohně a máte své djembe, rozhodně jej nenechávejte doma. Čím více bubnů bude na place, tím úžasnější zážitek to přinese. Pokud se třeba během produkce budete chtít bavit, své djembe můžete zdarma dočasně zanechat v naší úschovně, kde bude pod stálým dozorem,“ doplňuje Marek Pečer z o. s. ALMA.

Na vodní ploše je možno vyzkoušet aquazorbing. Pár minut v průhledné kouli vás jistě pobaví. Sponzorem této aktivity je krumlovská Restaurace Marie. Také letos naše kreativní dílna ALMARA připravila doprovodný program v podobě rukodělných dílniček. Děti i dospělí si budou moci vyzkoušet plstění z ovčího rouna, dekorace nákupních tašek savováním, zdobení krabiček pedigem, výrobu indiánských čelenek a lapačů snů, výrobu přáníček za pomoci malých raznic (k dispozici cca 50 motivů), patchworkovou dílničku. Bude připraven dětský koutek s hračkami. Po celou sobotu bude ve velkém pártystanu, na volné ploše i v čajovně k dispozici spousta herních atrakcí od specialisty na zábavné, sportovní a netradiční aktivity - FIREMKY.CZ Herní zónu sponzorují: Agroservis Jan Holý Moravský Krumlov a M.K.Quatro Moravský Krumlov.

Cenově výhodné vstupenky v předprodeji lze zakoupit prostřednictvím sítě TICKETPORTAL. Přímý prodej vstupenek také zajišťuje Městské kulturní středisko v Moravském Krumlově v prvním patře Knížecího domu na náměstí TGM. Jednodenní vstupenka v předprodeji vyjde na 150 Kč, na místě na 200 Kč. Lístek na celý festival v předprodeji koupíte za 250 Kč, na místě pak za 350 Kč. Děti do 150 cm mají v doprovodu dospělé osoby vstup zdarma. Zdarma je festival také pro osoby ZTP/P.

Další informace naleznete na webových stránkách www.djembe.alma.cz

Dodal: Marek Pečer, Regionální čtrnáctideník ZRCADLO

DJEMBE MARATHON

Pátek 2. 8. 2013 až Sobota 3. 8. 2013
Vystupují:
Pavel Pelouch, Tubabu, Kumbalu, Aneboafro, Propaganja, Camara, Taratibu, Campana Batucada, Tiditane, Čankišou a více
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |