Jihoafričtí Seether poprvé v Praze

Jihoafričtí Seether poprvé v Praze

05. 08. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Jihoafrická kapela Seether se představí vůbec poprvé v České republice v pražském klubu Roxy 10. listopadu. Vstupenky budou k dispozici v síti Ticketpro od 7. srpna.
Kapela Seether existuje od roku 2002, avšak již dříve vydali album jako kapela Saron Gas (údajně je po útocích 11. září jejich label nechal přejmenovat). Jejich hudbu řadí hudební kritici mezi post-grunge či alternativní rock-metal. Jejich skladby připomínají například Nirvanu nebo Alice in chains v trochu obroušenější a zároveň vyspělejší verzi. Základem Seether jsou zpěvák a kytarista Shaun Morgan, basista Dale Stewart a bubeník John Humphrey.
 

Kapela má na svědomí šest studiových alb, na sedmém kapela právě pracuje. Leader kapely Morgan je znám svým pozitivním vztahem ke Kurtu Cobainovi a nebojí se naplno využívat původního zvuku Nirvany jako inspirace pro tvorbu Seether. Zvuk kapely ovlivnili například také Deftones nebo Nine Inch Nails.

“Líbí se nám náklonnost Seether k Nirvaně, která je v jejich tvorbě cítit, avšak ne prvoplánově, nejde o marnou kopii, ale o tvorbu Nirvanou a Cobainem inspirovanou. Kapela má svůj unikátní zvuk, který byl oceněnen mnoha hudebními cenami, ve své domovině jsou absolutními miláčky a nás těší, že je můžeme představit českému publiku,” řekl jeden ze zástupců pořádající agentury Fource Entertainment.

Seether poprvé v České republice - již 10. listopadu v Roxy! Vstupenky k dispozici v síti Ticketpro od 7. srpna. Cena vstupenky 550.- Kč.

Dodal: Dominika Janigova
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: SEETHER

Neděle 10. 11. 2013
Vstup: 550 Kč v předprodeji
Vystupují:
Seether (JAR)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika