Headliner Sunstormu Redhead v rozhovoru

Headliner Sunstormu Redhead v rozhovoru

15. 05. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Na indoorovém Sunstormu premiérově vystoupí producent a Dj Redhead, který je zároveň i headlinerem toho festivalu. V rozhovoru s ním se dozvíte jednak zajímavosti z jeho hudební kariéry, ale padaly i otázky ryze osobního charakteru.
Ahoj jsi headlinerem na party Indoor Sunstorm 26.5 v Olomouci. Jelikož je to tvoje česká premiéra, slyšel jsi již nějaké zvěsti o českých parties?
Ano. Samé dobré věci, párty ve Vaší zemi se již stávají pomalu pojmem, např. Johan Bacto či Marco Bailey mi říkali, že si to u Vás skvěle užili, a že se mám na co těšit, takže se moc těším!!

Který styl hudby nám předvedeš a popiš tvé změny či postoje ve stylu jaký momentálně hraješ?
Začal jsem hrát teď víc electrotechno. Po 9 letech tvrdého techna mě už tenhle styl začal trochu nudit, ale když jsem viděl line-up Sunstormu, bylo by těžké zahrát tento druh muziky, takže mám připravený i kus ze svého starého dobrého Redhead hard bangin´ stylu :)

Jsi velmi úspěšný producent, ze začátku jsi velmi spolupracoval na deskách Marca Baileyho? Jaká to byla spolupráce?
Pracovali jsme spolu od roku 98-02 a vždycky to byla velká zábava, když jsme trávili mnoho dní spolu ve studiu. Později jsem se, ale začal více starat o vlastní produkci a společného času výrazně ubylo. Teď ovšem brzy vyjde EP, které je opět naše společné.

Co si myslíš o tom, že si nekteří djs objednávají hudbu na zakázku, pod kterou se pak podepisují, i když zásluhy za její vytvoření mají pramalé?
Tohle se děje- je to víc rozšířený trend na taneční scéně, než si kdokoliv dovede představit. Nicméně není na mě, abych tohle soudil..

Jakou hudbu posloucháš nejraději ve svém soukromí?
Poslouchám cokoliv, co je dobré. Od rock music jako Placebo po classical music. Ale teď si hodně pouštím Boards of Canada. Úplně z nich šílím :)

Co tvůj pracovní den? Jak vypadá obvyklý Redhead den?
V pracovní dny je to pořád stejné –vstanu kolem 9 ráno, nasnídám se a hurá do studia. Mám studio 5m od domu, takže je to velmi snadné, tam komponuju někdy i do 4-5 do rána.

Zbývá ti čas na nějakého koníčka? Hobby?
Moc ne, hrávám sem tam fotbal. Ale je to těžké hledat někoho na match- znám jen samé slabé soupeře :). Hudba je pro mě i koníček, takže spíš ta je můj volný čas.

Co si myslíš o přechodu na CD-R a Final Scratch? Je pořád vinyl nejlepší medium nebo již ztrácí?
Hraji z obou medií. Není v tom moc rozdílů. Hraju z vinylu a používám Serato scratch/obdoba Final scratche…
Těžko rozeznáte rozdíl mezi Seratem a vinylem, ale Serato ma tu obrovskou výhodu, že máte všechny tracky pěkně pohromadě a nemusíte se vláčet s dvěma bagy vinylů..

Skládal jsi někdy hudbu pro jiné příležitosti- například film,divadlo nebo tak podobně?
Ne, ale tohle je oblast, která mě velmi přitahuje.Udělal jsem hodně ambientních tracků, které prozatím nenašli využití, tak snad v budoucnu.

Čím jsi chtěl být když jsi byl malý chlapec?
Moc si nepamatuju, ale vždycky mě bavilo hrát fotbal, takže asi fotbalistou :)

Který drink preferuješ? Alko nebo nealko?
Whisky-cola. Myslím, že není lepší drink na party, někdy je až příliš dobrý..hehe :)

Tvoje plány do budoucna, desky, život, djing?
Je hrozně moc věcí, které se připravují.7-8 měsíců jsem teď pracoval na tracích, které teď budou postupně vycházet.Tuhle koncepci teď můžu prozradit. Jeden z prvních releasů Red Factory 3 bude brzy v prodeji.
Na zbytek jsem sám zvědavý- prozatím jsem si skvěle užíval při produkci hudby a djingu, tak doufám, že to tak bude ještě dál.

Pozdrav fanouškům:
Doufám, že se brzy všichni uvidíme na Sunstormu, a že si všichni užijeme velmi divokou party!! :)

redhead

Redhead
Jak říká: ,,Hudba se stala mojí celoživotní vášní". Zlom jeho kariéry se píše v létech 1992-97, kdy se stává rezidentem klubu Amnesia, kde se potkává se svým budoucím velkým kamarádem a co-producentem, Marcem Baileym. Po čase se stali sehraným produkčním teamem a vydali společně více než 40 desek. V květnu 2000 se Redhead rozhodl pro vlastní sólový projekt a vydává samostatný debut na slavném labelu Skunkworks. Poté následovaly desky na takových labelech jako: Zync, Mankind, Terminal M, Session, Compressed, MB Electronics, North West Dynamics, Fine Audio... V červnu 2002 vydavá své první albu "Dragon and Sword", které sklidilo velký úspěch. Mezitím vydává několik remixů a vlastních skladeb ma Highland Beats, Invasion, Fine audio inc, Darkhouse music… Tento pohodový chlapík je nejen skvělým producentem, ale i vynikajícím djem. Čtenáři respektovaného belgického hudebního magazínu "Out soon" ho zvolili druhým nejlepším belgickým djem, hned za Marcem Baileym. Pro své djské a producentské schopnosti navštívil již téměř celý svět a hostoval na takových festivalech jako ( I Love Techno, Awakenings, In Control, MayDay, Nature One..) či v klubech (Rex-Paris, Space-Ibiza, Maniac Love-Tokyo, Manga Rosa-Sao Paulo, Faces-Ankara…) Vy si budete moci vychutnat jeho českou premiéru právě nyní a zažít podobné pocity jako mělo tisíce nadšených fanoušků po celém světě.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika