Elektra - The season of art

Elektra - The season of art

14. 08. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Pojďme si představit první plakát nové Elektry na Flédě. Koncept 9. sezóny se nabízel již dlouho, protože hudba a výtvarné umění jsou si tak blízké. Elektra představí jak velikány historie umění výtvarného, tak nejaktuálnější velikány umění hudebního.
Hudba, obraz, design, dekorace, vjing, mapping. Milujeme design, zvuk a jeho barvy! To vše je Elektra již 9 let – koncepční audiovizuální zážitek byl vždycky to, co bylo cílem Elektry. I v této sezoně tak budeme rozvíjet spolupráci se skupinou mladých kreativců – Visualove.
Visualove
Pokud máme jít v dějinách výtvarného umění chronologicky, tak první volba padla na nizozemskou hvězdu Van Gogha a jeho Slunečnice! Šlo o jednu z největších osobností světového výtvarného umění, která je dnes pravděpodobně nejznámější postavou nizozemské historie. Gogh vytvořil v relativně malém časovém intervalu deseti let zhruba 900 maleb a 1100 kreseb. Jeho dílo bylo za jeho života takřka neznámé (prodala se jen jedna malba necelý rok před Goghovou sebevraždou). Van Gogh se tedyt osobně nedočkal výraznějšího uznání. Posmrtně však jeho sláva stoupala závratnou rychlostí.

Elektra

Některé z Goghových maleb zaujímají vysokou pozici v seznamu nejdražších maleb na světě. 30. března 1987 byl prodán Goghův obraz Kosatce za tehdy rekordních 53,9 milionu dolarů a 15. května 1990 zlomil jeho Portrét doktora Gacheta další rekord, když se ho podařilo prodat za 82,5 milionů dolarů.

Van Gogh trpěl psychickou poruchou (možná způsobenou absintem, jiné zdroje však uvádějí že netrpěl psychózou, ale Ménierovou nemocí) a údajně si uřízl kus levého ucha, které následovně umyl a zabalené přenechal na vrátnici jedné z jeho bývalých prostitutek. Podle jiné teorie mu kus ucha usekl šavlí při hádce Gauguin a tvrzení, že si to udělal Gogh sám, mělo uchlácholit policii.

Dodal: Tomáš Ondráček, Level B production
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ELEKTRA - THE SEASON OF ART

Pátek 27. 9. 2013
Vstup: 300 - 350 Kč
Vystupují:
Kölsch live (DEN, Kompakt), Orbith, Electrosoundsystem, Elio, Andy Smith
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika