Letošní Majáles byl první brněnský open air

Letošní Majáles byl první brněnský open air

15. 05. 2006  |  Autor: Kollba  |  Komentáře (0)
Tato studentská párty se vážně vyvedla. Bylo pěkné počasí a lidí přišlo moc, no možná až příliš, protože to samozřejmě způsobilo zhoršenou dopravu na určené místo a potom neustálé prodírání se mezi lidmi, kteří se přesunovali z jedné scény na druhou. Vlastně se ani nedivím, že se přišel každý pobavit.
Tak začaly festivaly a to znamená, že léto je tady! Hlavním znakem začátku léta je účast skupiny Wohnout na festivalu… ti totiž v tomto ročním období nedělají nic jiného.

Tato studentská párty se vážně vyvedla. Bylo pěkné počasí a lidí přišlo moc, no možná až příliš, protože to samozřejmě způsobilo zhoršenou dopravu na určené místo a potom neustálé prodírání se mezi lidmi, kteří se přesunovali z jedné scény na druhou. Vlastně se ani nedivím, že se přišel každý pobavit. Za pár korun (studenti nemají nikdy kačky, nebo spíš dostatek kaček) jsme mohli vidět špičku české hudební scény - Ready Kirken, Skyline, Kryštof, J.A.R., Sunshine, Wohnout, Gaia Mesiah, Tata Bojs, Mňága a Žďorp…takže nikomu ani nevadilo, že se akce konala ve středu. Prostě jsme si ve čtvrtek odpočali od školy.

Díky zhoršené dopravě se sesypal můj na minutu vypočítaný přesun, abych stihla Ready Kirken. Nakonec to nevadilo, protože kapela začala hrát o něco (hodně) později, než měla. Bohužel tedy museli své vystoupení o hodně zkrátit. Ale lidem to vůbec nevadilo. Zazpívali si spolu se skupinou fláky jako 1+1, Zejtra mám, Černý brejle, Krasohled, Poslední dobou, atd.

Ready Kirken existují už od roku 1996 a za celou dobu jejich působení se kapelou vystřídalo hodně muzikantů. Kapela teď vystupuje v současném seskupení Michala Hrůzy (zpěv, kytara), Zdeněka Cerala (kytara), Ondřeje Herolda (baskytara) a Adama Jánošíka (bicí).

Další zastávkou byli Kryštof. Na Majáles prý přijeli přímo z Bratislavy, kde natáčejí své nové album s názvem Rubikon. Představili zde i některé nové a pro fanoušky zatím neznámé songy, které se jistě stanou hity podobně jako Cosmoshop, Tramvaje, Obchodník s deštěm a Srdce, které jsme mohli tento večer slyšet. Richard Krajčo vyšplhal po konstrukci podia a jak už je zvykem, spustil písničku Nasavač. Jako poslední song zazněly Ženy, který rozezpíval veškeré publikum. Není divu, vždyť z téhle písničky naskakuje husí kůže vzrušením - inspirace v surrealistických textech stojí za zamyšlení a k tomu kombinace Krajčova zpěvu, hlasově ji má naprosto zvládnutou… jednoduše řečeno… holky v prvních řadách omdlévají.

Po vystoupení Kryštofů jsem se vrátila zpět na Metropolis stage, kde už skákali Skyline… no co dodat…. Pořád stejní, výborná show, super muzika a dobrý způsob hubnutí, protože když je člověk slyší, tak nemůže neskákat.

Celé vystoupení Skyline jsem si ale pro tentokrát bohužel musela nechat ujít, protože hlavním lákadlem byli J.A.R.. Všechny jistě potěšilo, že začali hrát dřív, protože se už nikdo nemohl dočkat. Osobně si myslím, že tato skupina je raritou na akcích jako je tahle, což potěší, když můžete něco takového zažít na vlastní kůži. Už začátek byl zajímavý, když v písničce začali zpívat o „prdech v Brně“. Slyšeli jsme zde známé i méně známé hity. „Jaři“ také natáčí novou desku, tak se mohli pochlubit novými kousky. Jeden mě zaujal natolik, že jsem si zapamatovala hlavní slova refrénu: „Neváhej a zabodávej svý super péro“ a taky myslím, že si to budu pamatovat ještě dlouho. Nejlepší výkon samozřejmě podal Dan Bárta, který to ten večer opravdu rozbalil (jen hlasově). Jako poslední a přídavnou píseň zazpívali Bulhary, což rozjásalo úplně všechny, včetně mě.

Studenti mají prostě sladký život a akce tohoto druhu to jen zpečeťují.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika