FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Bacha na Dvořáka - Dvořákova Praha oslovuje street artem

Bacha na Dvořáka - Dvořákova Praha oslovuje street artem
20. 08. 2013   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Neotřelou guerilla kampaní letos Mezinárodní hudební festival Dvořákova Praha oslovuje mladé publikum, které tak láká do Klubu mladých. Od předminulého týdne se v pražských ulicích objevují motivy vyvedené v růžové a černé barvě pracující  v umělecké nadsázce s motivy velikánů klasické hudby.
9-ti metrový Classicbook vyroste v září u Rudolfina. Vedle Antonína Dvořáka tak v kampani figurují Johan Sebastian Bach, Bedřich Smetana, Gustav Mahler či Wolfgang Amadeus Mozart. „Street art je jazyk mladé generace a věříme, že naše vyobrazení osobností klasické hudby jinak, než jsme zvyklí, zaujme i pobaví,“ říká David Suda, zástupce agentury VCCP, z jejíž kreativní dílny kampaň na podporu Klubu mladých festivalu Dvořákova Praha pochází.

Dvořákova Praha

V hlavním městě se tak v jednotlivých mini-příbězích setkáme například s Antonínem Dvořákem popíjejícím kávu servírovanou Bedřichem Smetanou se slovy „Je libo Smetanu?“. Anebo motivem Antonína Dvořáka kráčejícím s J. S. Bachem na zádech, které provází text „Bacha na Dvořáka“. S vyvedenými vizuálními stylizacemi věhlasných skladatelů je v hlavním městě možné setkat se na patnácti místech - kampaň využívá legální plochy pro street art (např. v Chotkově ulici, u tramvajových zastávek Těšnov na Florenci či Nádraží Modřany) i billboardy (u metra Skalka, či u obchodního centra Luka. Fotografie jednotlivých motivů průběžně zveřejňovány na facebookových stránkách Dvořákovy Prahy www.facebook.com/pages/Dvo%C5%99%C3%A1kova-Praha/408948686080?fref=ts.

„Vážná hudba oslovuje posluchače napříč generacemi. Otázka popularizace vážné hudby je samozřejmě předmětem našeho zájmu. Věříme, že má smysl oslovovat mladou generaci způsobem, který ji je vlastní a zároveň zůstat věrni festivalovému obsahu. Mladá generace má na festivalu své důležité místo v sérii Debut na Pražské konzervatoři a v aktivitách pro mladé publikum, které jsou sdruženy v Klubu mladých,“ dodává Dana Syrová, výkonná ředitelka festivalu Dvořákova Praha, který se snaží oslovit potenciální mladé publikum netradiční formou.
 

Kampaň dále využívá virální marketing: videa z realizace jednotlivých motivů jsou umístěna na www.youtube.com/user/festdvorakovapraha. Druhý zářijový den vyroste v rámci kampaně přímo před Rudolfinem 9-metrová interaktivní „Facebooková zeď“ CLASSICBOOK Antonína Dvořáka, jež bude propojena s Facebookovým profilem festivalu Dvořákova Praha. “Je to muž klasiky, tak ji vytvoříme klasicky. Každý den tam bude Dvořák dávat své posty, které se budou objevovat i na opravdové Facebookové stránce Dvořákovy Prahy," vysvětluje David Suda z VCCP. Více informací o festivalu Dvořákova Praha, který se v metropoli uskuteční od 8. do 20. září, na www.dvorakovapraha.cz.

Klub mladých festivalu Dvořákova Praha přináší letos vedle obvyklých příznivých cen vstupenek též svěží programovou nabídku. Všichni držitelé platných studentských průkazů a indexů do 26 let se mohou stát členy Klubu mladých Dvořákovy Prahy zdarma. Kromě jiných výhod tak budou moci na festivalové koncerty zavítat za výrazně nižší vstupné. Platí to rovněž o doprovodném programu Setkání po potlesku, který přibližuje klasickou hudbu právě mladým posluchačům. Zájemci se budou moci setkat po koncertech s umělci festivalové řady Debut (Esther Yoo, Ivan Karizna, Denis Kožuchin).

Součástí speciálního programu Klubu mladých je i koncert pod širým nebem v podání komorních souborů HAMU, který se uskuteční 14. září. Tentýž den se bude konat od 18.30 v Sukově síni Rudolfina poutavé vyprávění amerického muzikologa Davida Beveridge: Antonín Dvořák jak ho neznáte, zaměřené na málo uváděné Dvořákovy symfonie. Čestným hostem pořadu bude Antonín Dvořák III., jediný žijící vnuk skladatele. Více informací o Klubu na www.dvorakovapraha.cz/cz/2012-02-10-13-48-24/program.

Členové Klubu mladých mají možnost zakoupit zvýhodněné vstupenky za 50 Kč na koncerty festivalové série Debut (symbolické vstupné platí i pro jeden doprovod člena Klubu mladých), získají zdarma koncertní programy či mohou čerpat 20% slevu na festivalové večerní koncerty (vstupenky od III. kategorie). Rovněž si mohou zakoupit i tzv. studentský speciál za 100 Kč na festivalové večerní koncerty, který jim umožní usazení na volné místo v sále po 3. zvonění. Všechny doprovodné programy jsou pro členy Klubu mladých zdarma, jedinou podmínkou je včasná registrace s ohledem na omezenou kapacitu.

Pořadatelé festivalu nezapomínají ani na nejmenší publikum. Na 14. září připravují pestrý rodinný den. Úplně nejmladší návštěvníci tak budou moci zavítat na tři koncerty připravené pro malé posluchače, ale také si vyrobit vlastní zábavnou knihu o Antonínu Dvořákovi či zhlédnout divadelní představení v parku. Více na http://www.dvorakovapraha.cz/cz/dalsi-projekty-cz/rodinny-den.

Dvořákova Praha 2013 – přehled koncertů
8. září / Lužany LUžanská mše Antonína Dvořáka
10. září / Rudolfinum ALISA WEILERSTEIN, ČESKÁ FILHARMONIE, JIŘÍ BĚLOHLÁVEK
11. září / Pražská křižovatka ALISA WEILERSTEIN
12. září / Pražská konzervatoř ESTHER YOO
12. září / Rudolfinum JEVGENIJ KISSIN
13. září / Pražská konzervatoř IVAN KARIZNA
14. září / Pražská konzervatoř RODINNÝ DEN
14. září / Rudolfinum BEIJING SYMPHONY ORCHESTRA
15. září / katedrála sv. Víta ČESKÁ FILHARMONIE, FABIO LUISI
16. září / Rudolfinum KAMMERORCHESTER BASEL
17. září / Rudolfinum ADAM PLACHETKA
18. září / Rudolfinum JULIAN RACHLIN, ČESKÁ FILHARMONIE
19. září / Pražská konzervatoř DENIS KOŽUCHIN
19. září / Pražská křižovatka JULIAN RACHLIN
19. září / Rudolfinum PRAŽSKÝ FILHARMONICKÝ SBOR, LUKÁŠ VASILEK
20. září / Rudolfinum DEUTSCHES SYMPHONIE ORCHESTER BERLIN

Dodal: Silvie Marková, SMART Communication

DVOŘÁKOVA PRAHA

Neděle 8. 9. 2013 až Pátek 20. 9. 2013
Vystupují:
ALISA WEILERSTEIN, ČESKÁ FILHARMONIE, JIŘÍ BĚLOHLÁVEK, ESTHER YOO, JEVGENIJ KISSIN, IVAN KARIZNA, BEIJING SYMPHONY ORCHESTRA, FABIO LUISI, KAMMERORCHESTER BASEL, ADAM PLACHETKA, JULIAN RACHLIN, DENIS KOŽUCHIN, LUKÁŠ VASILEK, DEUTSCHES SYMPHONIE ORCHESTER BERLIN
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |