Zvýhodněné vstupenky na Sázava Fest

Zvýhodněné vstupenky na Sázava Fest

16. 05. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Festival Sázavafest postupuje do stádia svých závěrečných příprav a rovněž přichystal zvýhodněně vstupeneky do konce května, které lze zakoupit zacenu 550Kč na celý festival.
můžeme všechny příznivce festivalu uklidnit, že Sázavafest se bude konat na tradičním místě a v tradiční čas, jak tomu bylo doposud zvykem, tedy v Areálu Ostrov v městě Sázava ve dnech 3.- 6.8.2006. Již teď můžeme potvrdit, že se mají návštěvníci na co těšit. Nejnovější informací je, že účast potvrdil soubor Boban MarkovičOrkestar. Boban Marković Orkestar je v posledních deseti letech vůbec nejlepší a nejuznávanější srbskou dechovou kapelou a Boban Marković zřejmě nejlepším trumpetistou, kterého Srbsko mělo v posledních 20 letech. Na každoročním festivalu dechové hudby ve středosrbské Guče získal Markovićův „orchestr“ řadu prestižních ocenění. Jméno syna Marka se do názvu kapely dostalo díky tomu, že v den svých osmnáctých narozenin na konci února 2006 převzal kapelu po svém otci. Na koncertech však vystupují nadále oba dva. Do povědomí české veřejnosti se Orkestar zapsal nejen divokými koncerty, ale i tím, že nahrál spolu s Danem Bártou úvodní skladbu „Hello America” k filmu „Horem Pádem“ režiséra Jana Hřebejka. Součást repertoáru tvoří samozřejmě největší hity z filmů Emir Kusturica „Underground“, „Dům k zavěšení“, „Arizona Dream“ či „Černá kočka, bílý kocour“.

Bobana Markoviće Boban Marković, král balkánské dechovky, vydal na podzim 2005 nové studiové album „Promise“. Vedle Bobana je hlavní postavou nahrávky jeho osmnáctiletý syn Marko, který kráčí v otcových šlépějích a je přes svůj mladý věk vynikajícím trumpetistou. Markovićova hudba spojuje mnoho zdrojů, které utvářely romskou a balkánskou hudbu - tradiční se setkává s postmoderním, turecké pochody s gypsy grooves, divoké skladby s tesknými. Album produkovali Bob Mandelson (producent např. posledního alba Čechomoru) a Rob Keyloch. Třináctičlenný Orkestar se dvěma hosty jej natočili v květnu a červnu 2005 v srbském Bělehradě, album obsahuje 14 skladeb a vyšlo u berlínské značky Piranha 21. října 2005.

Další potvrzený účinkující jsou:
Čechomor (v létě se zúčastní minima festivalových přehlídek), Monkey Business, Tata Bojs (se speciálním akustickým setem, který nebude možno jinde uvidět), Support Lesbiens, Wohnout, Vypsaná Fixa, Ilona Csáková s velkým swingovým orchestrem, Peter Lipa (SK), Mňága a Žďorp, Jiří Schmitzer, Bratři Ebenové, Petr Bende, Gába Al Dhábba, Gaia Mesiah, Švihadlo, Sto Zvířat, Polemic (SK), Ohm Square, Skyline, Gipsy, PSH či Prago Union a samozřejmě mnoho dalších. Z dalších zahraničních interpretů jsou zatím potvrzeni Yellow Umbrella (GER) – jediný koncert na českých festivalech této nejznámější německé „ska“ skupiny a mnoho dalších je zatím ve fázi jednání. Poslední potvrzení interpreti jsou: BUTY, KONTRAFAKT (SK), RYTMUS (SK), TAXI TO THE OCEAN (NL).

Na festivalu samozřejmě nebude chybět divadlo či filmový stan a další zpestření o kterých budeme průběžně informovat.

sazavafest
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika