FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Pálavské vinobraní 2013

Pálavské vinobraní 2013
27. 08. 2013   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Pálavské vinobraní je svátkem vína, vinařství a zejména poctou této kultuře a práci. Odborná veřejnost se soustředí na Národní soutěž vín mikulovské podoblasti, pro každoroční desetitisíce návštěvníků jsou připraveny nové poznávací zážitkové aktivity a degustace s prohlídkami vinařství. Turisty láká zejména kvalitní burčák a atmosféra vinařského městečka, dotvářená tóny muzikantů. 
Naladit se na Vinobraní mohou hosté už od čtvrtečního večera na Zpívání u vína a burčáku a připomenout si tak lidovou tradici koštování darů nové úrody. Od pátku probíhá na zámku Národní soutěž vín Mikulovské vinařské podoblasti, na veřejné ochutnávce se mohou se zúčastněnými 427 vzorky vín od zhruba 50 vinařských firem seznámit i hosté, posedět nad vínem u cimbálu a kochat se pohledem na krásy celého města ze zámecké terasy.  Šampioni výstavy budou slavnostně vyhlášeni v pátek v 17 hodin, úspěšným vínům budou podle dosažených bodů uděleny medaile a vinaři s nejvyšším průměrným hodnocením přihlášených vín dané podoblasti získají cenu za nejlepší kolekci.

Mikulovskou programovou specialitou je zábavně – vzdělávací akce Mistrovství České republiky v rozeznávání vůní ve víně. Je přístupná všem návštěvníkům, minulé ročníky měly velký ohlas a popularita této ojedinělé akce vzrůstá. Dětem je pak určena doprovodná soutěž Malý sommelier, která pěstuje základy vinařské kultury u nejmladší generace, o sommelierství se na zámku mohou přiučit i dospělí na Sommelierském minimu.

Novinkou letošního ročníku je zážitkový program pro veřejnost, na kterém si mohou návštěvníci, kteří přijíždějí z mnoha koutů republiky a výrobu vína neznají, vyzkoušet zpracovávání hroznů. Na zámecké terase u Udírenské věže předvede vinařství Sedlecká vína ukázky z tradičního postupu zpracování hroznů na ručním mlýnku a pomocí mechanického lisu. Čerstvě vylisovaný hroznový mošt se zde bude nabízet k ochutnání i koupi. Prezentace bude spojená také s ukázkou hroznů a listů, aby zájemci viděli rozdíly mezi jednotlivými odrůdami.

Řízené degustace je možno navštívit v zámeckém sklepení, kde se představí vinařství Víno Marcinčák, ve sklepení s obřím sudem a ve vinotéce Sv. Urbana bude nabídka vín ze společnosti Víno Mikulov. Na Náměstí je možné ochutnat lahodný burčák a přívlastková vína vinařství Vinofol. Celý víkend budou probíhat prohlídky a degustace ve Vinařství Galant a Vinařství Volařík.
Vinařské městečko vyroste opět v Kapucínské ulici, kde budou ochutnávky burčáků a vín dalších vinařství z mikulovské podoblasti, tradiční rybí a sýrové gastronomické speciality.  Nebudou chybět ani cimbálové muziky.

Vloni Vinobraní přivedlo do města přes 40 000 lidí, organizátoři jsou však na tento počet připraveni díky měsícům příprav. Je proto zajištěno vše od možností dopravy speciálně vypraveným vlakem přes ubytování ve stanovém městečku. Rovněž i kvůli pohodovému průběhu se sem mnozí návštěvníci každoročně vracejí.

Během prázdnin je možné zakoupit permanentku na celé tři dny za 350 Kč, na místě za 400 Kč. Předprodej permanentek zajišťuje TIC Mikulov, tel. č.: 519 510 855, tic@mikulov.cz, případně další předprodejní místa, která jsou uvedena na webových stránkách akce.
 
Podrobný program i aktuality jsou na webu www.palavske-vinobrani.cz.

Dodal: Lenka Křivánková, Mikulovská rozvojová, s.r.o.
PÁLAVSKÉ VINOBRANÍ

PÁLAVSKÉ VINOBRANÍ

Pátek 6. 9. 2013 až Neděle 8. 9. 2013
350 - 400 Kč
Vystupují:
Irnis, Wohnout, Anna K, Nightwork, The Theachers, Vlasta Redl s kapelou, Klapeto, Pouliční muzika, CM Klaret, Jiří Stivín, Jazzapetit, CM Jitky Ondráčkové, Václav Neckář a Bacily, Kryštof, Aneta Langerová, Peter Bič Project (SK), Olympic, UDG, Denwer
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |