Druhá reportáž z pateční MXTronici

Druhá reportáž z pateční MXTronici

16. 05. 2006  |  Autor: krysicka  |  Komentáře (0)
Ač bydlím co by kamenem dohodil od Průmyslového paláce, ještě jsem neměla tu čest zúčastnit se na tomto místě party. To bylo jedním z mých lákadel, tím druhým byl James Zabiela a Sander Kleinenberg. Dech mi vyrazilo hned červené osvětlení celého objektu a v tu chvíli jsem tušila, že pořadatelé na nás rozhodně nešetřili a akci propracovali do nejmenších detailů.
Hned u vstupu mě příjemně překvapilo, že tam nebyly žádné fronty, které jsme všichni očekávali, stačilo nahlásit své telefonní číslo a během pár minut jsme byli uvnitř. Vstup opravdu za „hubičku“. Ochranka a lidé u vstupu byli také vstřícní a nikterak „namachrovaní“ jak je občas zvykem na větších akcích.

mxtronica

Okamžitě jsem se vypravila na obhlídku pro mě nového terénu a nemohla jsem si nevšimnout, že chill out je větší než hlavní stage, což nebývá zvykem, ale proč by to mělo být na škodu, alespoň bylo více místa na odpočinek. Prošla jsem všechny místa přístupná návštěvníkům party a prostory mě naprosto nadchly. Těžko z mého pohledu říci, jestli to tam vypadá vždy tak dobře, nebo zda to bylo jen dobře odvedenou prací pořadatelů. Každopádně toto místo si mě získalo, party tam musí mít vždy zvláštní nádech.

V době mého příchodu hrál na hlavní stagi San, nic proti jeho setu nemám, byl melodický a do tance nabádajíci, ale odolala jsem, protože mě zaujala možnost vytvořit si vlastní tričko s potiskem (za nákup krabičky cigaret) a nebo se nechat vyfotit před některým z mnoha druhů zajímavého či vtipného pozadí. To vše se dělo v Red Lounge, a tak jsem tam strávila asi dvě hodinky. Není divu, bylo tam naprosto útulno, červeno, koberec, uprostřed vyvýšený prostor se sedačkami, kolem jako dekorace červené kužely, na barech téměř žádné fronty, naprostá idylka pro počátek party a aklimatizaci. A to vše během hudební produkce 100% Isis. V momentě, kdy jsem si uvědomila, že bych neměla chybět na MXTronica Performance a mohla se přestat kochat v Red Lounge, bylo už pozdě. Ale kde je psáno, že nemohu větší část času strávit v chill outu? Myslím, že to tam netáhlo jen mě, ale velkou část návštěvníků.

mxtronica

Jak už jsem nakousla, MXTronica Performance jsem nestihla a reference mých známých se liší, a tak si netroufám hodnotit. Svůj příchod na hlavní stage jsem si ale nemohla načasovat lépe, jelikož nastoupil právě Sander Kleinenberg, který pro mě byl hned po Zabielovi tím, koho bych si za boha nenechala ujít. Jeho progressive trance a house bavil nejen mě, ale téměř všechny, byl svižný, živý a nabitý energií, takže jsem se minimálně zdržovala mimo stage pokud to nebylo vyloženě nutné, a tudíž vůbec netuším, co se dělo jinde. A tak to také pokračovalo, když nastoupil James Zabiela. Jeho set byl pro mě rovnocenný, jako Kleinenbergův (co do zábavnosti), i když každý hrál úplně jinak. Jamesův set byl temný, progresivní, a řekla bych, že pro náročnějšího posluchače, přesně jak jsem očekávala. Chvílemi nás zahřály plamenomety nebo k zemi pršely barevné lesklé papírky.

mxtronica

Zabiela končil kolem půl páté a mě zajímalo, co předvede v Red Lounge, v tu dobu právě se na své vystoupení připravující dj Orbith. Jeho set mě bavil a vydržela jsem ještě téměř hodinku, pak ovšem převládla únava a „Průmyslák“ jsem opustila s průměrnými pocity, které ve mně uzrávaly ještě dva dny a postupně jsem si uvědomila (i z fotek), že byla fajn atmosféra, lidí akorát a party byla hodně vychytaná. Kouření sice není zdravé, ale tohle se nadprůměrně vydařilo. Největším plusem pro mě je a bude skutečnost, že byli pozváni djs, kteří nezaručují mega návštěvnost jako některé halové akce, ale především kvalitu a hudební zážitek na vysoké úrovni.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika