N.O.H.A. s novou zpěvačkou na Akropolis Multimediale

N.O.H.A. s novou zpěvačkou na Akropolis Multimediale

05. 09. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Palác Akropolis se v druhé polovině října již tradičně stane dějištěm přehlídky progresivních uměleckých forem, která ukazuje nové cesty a možnosti v propojení hudební a vizuální složky. Letošní ročník nabídne v hlavním hudebním programu audiovizuální show skupin N.O.H.A. a Puding pani Elvisovej či projektu Ventolin.
Nová média tentokrát nebudou využita pouze v interiéru, ale už z dálky budou návštěvníky k Paláci Akropolis lákat působivým venkovním mappingem a iluminační show. Foyer klubu nabídne výstavu fotografií z multimediálního festivalu Proudy 2013 a v dalších přilehlých prostorech budou na zrakové smysly příchozích útočit interaktivní instalace z dílen 3D Sence, Vision Factory a Kino Cirkus.

V první den festivalu, 18. října, bude hlavní sál Akropole patřit nejprve elektronickému projektu Davida Doubka - Ventolin, který je mj. vybaven zkušenostmi z vystoupení na festivalech Sperm či Wilsonic. David Doubek aka Ventolin je milovníkem primitivního zvuku detroitského techna, italského a indického disca z 80. let.

Ventolin

Po Ventolinu ovládne jeviště jedna z nejlepších slovenských koncertních kapel současnosti alternative-elektronická skupina Puding pani Elvisovej, která se svými třemi stávajícími alby expandovala již do Francie, Německa, Maďarska i Velké Británie. Kam ji posune nová deska, se dozvíme již v příštím roce, ve kterém jejich čtvrtá nahrávka vyjde.

V sobotu 19. října festival neovládne nikdo menší než česko-americká formace Noise Of Human Art známá především pod zkratkou N.O.H.A., jejíž specifický mix drum&bassu, world music, dub stepu a energií nabitých groovů se těší oblibě u českého publika již řadu let. Stejně suverénně se tato skupina však etablovala i na největších evropských festivalových pódiích v Německu, Francii, Španělsku, Dánsku nebo Turecku.
 

Na Akropolis Multimediale se kapela v Praze prvně představí v čele s americkou zpěvačkou Kaia Brown, která svým projevem dodává hudbě i živým vystoupením N.O.H.A. novou hudební i vizuální dimenzi. Bohaté nahrávací i koncertní zkušenosti této výjimečné zpěvačky zahrnují např. spolupráci s Brooklyn dub legendou Dr Israel, Kush Arora, Dub Gabrielem a Chad Jones Process Rebel, Heavyweight Dub Champion.

n.o.h.a.

Vstupenky na oba dny festivalu jsou k zakoupení v kavárně Paláce Akropolis a v síti Ticketpro. Akropolis Multimediale 2013 bude součástí doprovodného programu Signal Festivalu, který ve dnech 17.-20.10. oživí známá i tajemná místa Prahy tvorbou předních českých a světových umělců z oblasti audiovizuálního umění.


Více na www.palacakropolis.cz

Dodal: Katka Dědková
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

AKROPOLIS MULTIMEDIALE

Pátek 18. 10. 2013 až Sobota 19. 10. 2013
Vstup: 180 - 290 Kč
Vystupují:
N.O.H.A., Ventolin, Puding pani Elvisovej a další
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika