Zrní s Poletíme? na tříhodinovém koncertu

Zrní s Poletíme? na tříhodinovém koncertu

19. 09. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Zrní pokřtí vinyl a remix třetího alba a Poletíme? se chystají natáčet novou desku. Jejich tříhodinový dvojkoncert by proto mohl být velkým zážitkem. Ačkoliv jsou obě kapely žánrově odlišné, touží spolu hrát už dlouho, což se jim podaří 25. září v pražském Lucerna Music Baru a 15. října na brněnské Flédě.
Vinyl Soundtracku ke konci světa vychází v limitované fanouškovské edici 500 ks. „Vinyl se nám líbí jako artefakt. Je to pěkně po staru, pořádná věc. Taky je krásnej ten hutnější teplejší zvuk a rituál, když se spustí jehla na desku,“ říká frontman Zrní Honza Unger.

Zrní

Na remixu zazní i Lenka Dusilová
Součástí vinylu Zrní bude i kód pro stažení remixu desky. „Byl to nápad našeho dvorního zvukaře, kamaráda Karla Štula, který toužil některý věci z desky předělat po svym, elektronicky,“ dodává Unger. Samotný remix ovšem bude dostupný v elektronické podobě také samostatně.
 

Záměrem staronových skladeb bylo zanechat původní ojedinělou atmosféru alba, avšak za použití poněkud odlišných hudebně-výrazových prostředků. „Celková nálada remixového alba bude tanečně-ambientní, některé harmonie a struktury byly pozměněny a v písni Hýkal zpívá Lenka Dusilová, která mi ke kapele Zrní tak nějak sedí,“ uvádí zvukař a producent Karel Štulo. Realizace proběhla ve studiích Faust Records v Praze.

Kromě vinylu a remixu současně v reedici vychází na CD i v elektronické podobě také první album Voní (2009).

Poletíme? míří do studia, na cestu se jim složili fanoušci
Zrní si pozvali na pražský křest duše spřízněné, turbo-šansonové kamarády Poletíme?, kteří hned od následujícího dne začínají nahrávat čtvrtou desku, na níž od fanoušků prostřednictvím serveru Musiccluster.cz vybrali 200 tisíc korun.

Poletíme

Zatímco Zrní vinylem symbolicky uzavírají jednu epochu, Poletíme? novou deskou další otevírají. Producentsky jim budou radit bratři Škochové (Chinaski), v jejichž studiu bude natáčení probíhat. „Deska bude posazená více na pianu, pro nás typického nástroje banja výrazně ubude,“ říká kapelník a textař v jedné osobě Rudolf Brančovský a dodává: „Deska bude tiše věnována mé zesnulé přítelkyni, protože většinu milostných písní jsem napsal právě pro ni nebo o ní.“

Funguje nám to spolu
„Poletíme? i my děláme hudbu po svym, po svý dráze, v češtině. Taky jsou tlupa a sebranka a ač to berem každej trochu z jiný strany, vlastně myslim, že řikáme něco dost podobnýho, že se dobře doplníme… a nakonec poslední společnej koncert skončil někdy k ránu, když náš Ondřej usnul s harmonikou na hrudi na parketu. Takže nám to funguje,“ uzavírá Honza Unger.

Dodal: Zdeněk Neusar, frontman.cz
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ZRNÍ, POLETÍME

Středa 25. 9. 2013
Vstup: 200 - 250 Kč
Vystupují:
Zrní, Poletíme
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika