Mélanie Pain nabídne Praze moderní šanson

Mélanie Pain nabídne Praze moderní šanson

02. 10. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Pokračování klubového večera Femme Fatale v Paláci Akropolis poctí návštěvou francouzská zpěvačka Mélanie Pain, u nás známá hlavně jako vokalistka projektu Nouvelle Vague. Kromě svůdných coververzí novovlnných hitů ve stylu bossanovy, má za sebou účast na deskách M83 a 2 sólová alba. Máme pro vás soutěž o 2 vstupy.
Právě autorský indiepopový materiál střižený vlivy šansonu, folku a country přiveze tentokrát do Prahy. Do Paláce Akropolis se tedy chystá další žena současného evropského popu. Po Anně von Hausswolff se na koncertní sérii Femme Fatale věnované výrazným ženským osobnostem na poli současné hudby představí francouzská písničkářka Mélanie Pain. Sólově v Praze zazpívá poprvé, domácí posluchači si ji ale určitě budou pamatovat z projektu Nouvelle Vague, který originálně překopává osmdesátkové hity a Pain s ním Českou republiku už několikrát navštívila. Ještě než na eponymním albu Nouvelle Vague v roce 2004 zazpívala coververze Dance with Me, This Is Not a Love Song či Teenage Kicks, zazářila zpěvačka pocházející z Aix-en-Provence na ceněných nahrávkách francouzských elektronických projektů M83 a Villeneuve.

Melanie Pain

Mélanie Pain vlastně nikdy nechtěla být profesionální zpěvačkou a k Nouvelle Vague se dostala náhodou, když její hlas objevil na demonahrávce kamaráda Marc Collin a následně ji oslovil. S coververzemi Joy Division či Depeche Mode strávila pět let, během nichž projela skoro celý svět. V roce 2009 se vydala na sólovou dráhu, kterou odstartovalo album My Name, na němž se podílel i Marc Collin z Nouvelle Vague či zmíněný Villeneuve. Společně natočili kolekci intimních popových šansonů s vlivem amerického country či folku. "My Name je velmi intimní debut, který v tom jak míchá hrubé emoce zničených romancí s hebkým pěveckým výrazem připomíná Macy Gray." napsal o desce britský měsíčník Mojo.
 

Pro své druhé studiové album se Mélanie Pain rozhodla vystoupit ze stínu svých spolupracovníků a všechny písně si tentokrát napsala sama. Mohla v nich dát průchod vlivu svých oblíbenců jako jsou The Pixies, Sonic Youth, PJ Harvey či The Smiths. Láska k posledně jmenovaným ji dovedla až do britského Manchesteru, kde vznikaly písně pro její loňskou desku. Dostala jméno Bye Bye Manchester a Pain na ní zpívá emotivně drásavější, intenzivnější materiál, do jehož DNA je zapsána zvláštní atmosféra industriálního města na anglickém severu. V jedné skladbě hostuje britský písničkář Ed Harcourt. Propojení tradice šansonu a britského nezávislého rocku funguje na výbornou a písničkám samozřejmě vládne svůdný hlas Mélanie Pain střídající francouzštinu a angličtinu. Jejímu kouzlu 11. října v Paláci Akropolis určitě podlehne i pražské publikum.

Více informací na: www.palacakropolis.cz

Dodal: Eva Kociánová, Palác Akropolis
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MÉLANIE PAIN

Pátek 11. 10. 2013
Vstup: 350 - 450 Kč
Vystupují:
Mélanie Pain (FR)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika