Thomas Coastline - Transmission je výzva

Thomas Coastline - Transmission je výzva

10. 10. 2013  |  Autor: Honzin  |  Komentáře (0)
Jméno tohoto mladého a talentovaného domácího umělce je v poslední době velmi často skloňováno. Jeho účast na větších i menších domácích eventech je zárukou zábavy. Proto jsem se rozhodl po delší době ho osobně vyzpovídat. Jak si užívá hraní na zahraničních akcích, koho by rád k sobě přizval na svou párty a mnohem více se dozvíte v rozhovoru.
Minule jsi mě nesdělil nic o tvé přezdívce Thomas Coastline, jak ses k ní vůbec dostal?
K mému uměleckému pseudonymu se nepojí žádná originální historka, tak jak to bývá v mnohých jiných případech. V dřevních dobách tranceu se pro názvy projektů a skladeb využívalo dnes už „klišé“ pojící se k vesmírným objektům, moře, pláž. Ibiza apod. Určitě znáš třeba Coast to Coast a další, navíc tou dobou jsem hodně obdivoval Ferryho Corstena. Zabrouzdal jsem tedy do slovníku a hledal jsem slovo tehdy populární, „Tranceově znějící“,
a zároveň pojící se trochu k Corstenovi. Nalezl jsem Coastline no a Thomas pochází z mého občanského jména Tomáš.

Co považuješ, za svůj největší úspěch?
Za největší úspěch v DJské kariéře považuji to, že snad jako jediný českých DJ jsem měl tu čest zahrát si na hlavní stage párty Trancefusion a samozřejmě taky událost tohoto roku tj. to že jsem se stal Warm Up DJem na 10té edici párty Transmission. V hudbě jsem rád, že jsem „historicky“ zapsal do dějin českého trance, když jsem vydal první ryze český uplifting trance vinyl a pak taky vydání mé skladby Eliminate na legendární kompilaci In Search Of Sunrise.

Jak vnímáš současný Trance?
Vnímám ho (díky bohu) jako návrat ke kořenům. Spousta interpretů, co dělala trouse, se definitivně usídlila na progressive house a věrní tranceři se věnují čistě Trance. Dost často se vrací i některé staré hudební trendy. Vidím to teď jako takovou trancovou renesanci.

Koukal jsem, že ve tvých datech se objevilo i hraní v Holandsku, jak se Ti tam hrálo?
Jsi pozorný, nicméně hraní v Holandsku se uskuteční až listopadu, takže zatím jsem plný očekávání, jaké to bude.

Pocítil jsi nějaký rozdíl mezi domácí a zahraničním hraní?
Zatím jsem měl tu čest zahrát si několikrát po sobě v Rusku a to jak v evropské tak i v asijské části. V té době, co jsem tam vystupoval, mi připadalo místní publikum více bezprostřední, vřelejší a víc si cenili toho, co tam pro ně DJ na podiu předvádí. Nutno podotknout, že za těch pár let se to u nás hodně změnilo a díky všem Trance fanouškům a promotérům jsou u nás párty mnohem více osobní a cítím vždy velkou podporu ze strany publika.
Tento rok mě stále ještě čeká vystoupení na Slovensku, v Německu, Holandsku a možná i v Británii a Slovinsku, takže nové zkušenosti přijdou a budu moci porovnat zahraniční vs. domácí publikum lépe.

Kde sis letos nejlíp zahrál?
Těžká to otázka, na menší klubovce to byla určitě akce v Plzni Alt+Trance s Estivou a Wezz Devallem, kde bylo skvělé publikum. Z těch větších akcí to bylo na jubilejní FSOE300 v SaSaZu.
 

Co si myslíš o současné domácí scéně?
Můj názor na taneční hudební scénu v ČR se za těch pár let zase o tolik nezměnil. Vztahy jsou dost podobné, jen se mění lidi. Někteří odcházejí, noví přicházejí, ale vesměs se řeší stále stejné problémy. Jako velkou výhodu ale vidím to, že se tu pořádá pravidelně hodně Trance centů a tím si budujeme i jméno v zahraničí. Nejednou se mi stalo, že se mi na twitteru ozval nějaký zahraniční umělec, který by si rád zahrál na té či oné párty v ČR.

Jak jsi přijal nabídku hraní na Transmission?
Nebudu lhát – je to pro mne úspěch tohoto roku a řekl bych, že si tím splním svůj sen i takový milník – zahrát si na všech hlavních Trance eventech v ČR včetně toho největšího. Navíc to beru i jako výzvu, protože budu mít možnost předvést opravdový Warm Up set, na který jsou posluchači zvyklí zejména z velkých zahraničních festivalů.

Po boku jakého jména by sis rád zahrál?
Nějakou dobu už to takto nevnímám. Když jsem prvně hrál s nějakým zahraničním interpretem, tak to pro mne bylo něco nepředstavitelného a vnímal jsem ho jako někoho vysoko v oblacích. Když ale s hvězdami ze zahraničí hraješ často, tak zjistíš, že jsou to normální lidi a už o tom takhle nepřemýšlíš a spíš se soustředíš na to, abys sám předvedl, co nejlepší výkon a pobavil publikum. Asi nemám nikoho na seznamu, s kým bych si chtěl zahrát na jedné stagei. Ale je řada těch, se kterými bych se chtěl osobně potkat např. Markus Schulz, Beat Service, Photographer a další.

Kdybys měl dostatek financí a prostoru, koho bys pozval na vlastní akci a proč?
Možná čekáš, že bych poval nějaká zajímavá jména ze zahraničí, ale to tě zklamu. Neřešit finance, tak bych udělal pořádný mejdan, kam bych na line-up pozval všechny domácí tranceové DJe, se kterými jsem měl tu čest za svou kariéru spolupracovat popř., se kterými spolupracuji dodnes, protože ty lidi mám prostě a jednoduše rád. Asi by to byla jedna velká nostalgie :-).

Zahraješ si radši v klubu nebo na halovce?
Nejvíc mi sedí kluby s větší kapacitou jako třeba SaSaZu, protože tam máš dost prostoru na stage a přehled nad publikem, ale zároveň tam lze udržovat s fanoušky osobní kontakt. Na halovkách nemáš moc šanci komunikovat s konkrétními lidmi v publiku a dav je spíš taková masa.

Jaký máš názor na Czech Trance family?
Ryze kladný, skupina normálních lidí, kteří jsou nadšení pro stejnou věc. Jak to v takové skupině bývá, žije si svým životem včetně všeho, co k tomu patří.
Při svých vystoupeních jsem vždycky rád, když v první řadě vidím lidi v tričkách CTF a nebo s vlajkou. Dost často jsou pak zárukou super atmosféry!

Více informací:
https://www.facebook.com/thomascoastline
http://www.mixcloud.com/thomascoastline/
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

TRANSMISSION

Sobota 30. 11. 2013
Vstup: 1350 Kč v předprodeji
Vystupují:
MARKUS SCHULZ, ØRJAN NILSEN, COSMIC GATE, ARNEJ, TOMAS HEREDIA, SNEIJDER, THOMAS COASTLINE, THRILLSEEKERS - TRANSMIX a další
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
MP3 KE STAŽENÍ
Cosmic Gate @ Transmission 2013
02. 12. 2013 (130 MB)
Sneijder @ Transmission 2013
02. 12. 2013 (129 MB)
Arnej @ Transmission 2013
02. 12. 2013 (136 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika