Akropolis Multimediale doprovodí 5 projekcí

Akropolis Multimediale doprovodí 5 projekcí

15. 10. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Videomapping, iluminační show, interaktivní instalace a v neposlední řadě speciální audiovizuální show skupin N.O.H.A. a Puding pani Elvisovej či projektu Ventolin. To vše čeká na návštěvníky Akropolis Multimediale 2013 - každoročního festivalu nových médií, který ovládne žižkovský Palác Akropolis již tento pátek a sobotu.
V první den festivalu, 18. října, bude hlavní sál klubu patřit nejprve elektronickému projektu Davida Doubka - Ventolin, který je mj. vybaven zkušenostmi z vystoupení na festivalech Sperm či Wilsonic. Po Ventolinu vezme jeviště útokem jedna z nejlepších slovenských koncertních kapel současnosti alternative-elektronická skupina Puding pani Elvisovej, která se svými třemi stávajícími alby expandovala již do Francie, Německa, Maďarska i Velké Británie. Kam ji posune nová deska, se dozvíme již v příštím roce, ve kterém jejich čtvrtá nahrávka vyjde.
 

Příznivci N.O.H.A. neboli česko-americké formace Noise Of Human Art se dočkají o den později - v sobotu 19.října, na kterou si skupina připravila téměř stominutové představení. "Budeme používat  pět videoprojektorů na pět extra zkomponovaných projekcí" přibližuje skupina vizuální podobu jejího sobotního vystoupení. "Koncerty N.O.H.A. jsou show, které se bez naprogramovaných světel a videoprojekce neobejdou, koláž ze světel a videa navodí tu správnou atmosféru, závislou na textu každého tracku - člověk tak poslouchá i očima...." doplňuje Philip Noha, zakladatel formace, jejíž specifický mix drum&bassu, world music, dub stepu a energií nabitých groovů nejednou zazněl i z největších evropských festivalových pódií, např. v Německu, Francii, Španělsku nebo Dánsku. Na Akropolis Multimediale se kapela v Praze prvně představí v čele s americkou zpěvačkou Kaia Brown, která svým projevem dodává hudbě i živým vystoupením N.O.H.A. novou hudební i vizuální dimenzi. Bohaté nahrávací i koncertní zkušenosti této výjimečné zpěvačky zahrnují např. spolupráci s  Brooklyn dub legendou Dr Israel, Kush Arora, Dub Gabrielem a Chad Jones Process Rebel, Heavyweight Dub Champion.

Po skončení hlavního programu budou návštěvníci moci v zábavě pokračovat při hudební produkci na přilehlých barech až do brzkých ranních hodin. Po oba dny budou v interiéru Paláce Akropolis na zrakové smysly příchozích útočit také interaktivní instalace z dílen 3D Sence, Vision Factory a Kino Cirkus. Foyer klubu dále nabídne výstavu fotografií z multimediálního festivalu Proudy 2013.

Vstupenky na oba dny festivalu jsou k zakoupení v kavárně Paláce Akropolis a v síti Ticketpro.

Akropolis Multimediale 2013  bude součástí doprovodného programu Signal Festivalu, který ve dnech 17. -20.10. oživí známá i tajemná místa Prahy tvorbou předních českých a světových umělců z oblasti audiovizuálního umění. 

Více na www.palacakropolis.cz

Dodal: Katka Dědková
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

AKROPOLIS MULTIMEDIALE

Pátek 18. 10. 2013 až Sobota 19. 10. 2013
Vstup: 180 - 290 Kč
Vystupují:
N.O.H.A., Ventolin, Puding pani Elvisovej a další
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika