Support Lesbiens vydávají album Leave A Message

Support Lesbiens vydávají album Leave A Message

16. 10. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Těžko uvěřit, že je tomu necelý rok, co skupina Support Lesbiens málem skončila v propadlišti dějin. Supporti svoji smrt nejenže přežili, ale díky prodělané personální změně jsou nyní při životě více než dříve. Jejich fanoušci se o tom budou moci přesvědčit už 28.října, kdy vyjde jejich zbrusu nové album "Leave A Message +420 602 30 30 35."
Zpěvák Czenda Urbánek, Radek Tomášek (bicí), Filip Fendrych (baskytara) a klávestista Jan Andr, kteří nově stojí po boku kytaristy Hynka Tomana přinesli do kapely nejen čerstvou energii, ale také nový pohled na tvorbu skupiny či odlišný přístup k jejímu vzniku: "Tohle album vznikalo v úplně jiné atmosféře, protože jsme v první řadě přátelé. Všichni makali, nosili nápady, zkrátka bylo vidět, že nás to dohromady baví a dobře se doplňujeme. A to i přesto, že každý z kluků poslouchá trochu jinou muziku, což se ve výsledku projevilo pozitivně v žánrové pestrosti desky" pochvaluje si práci na nové nahrávce Toman, který Leave A Message produkoval a spolu s Ecsonem Waldesem v jeho Biotech Studiu dovedl nové album do finální zvukové podoby.
Support Lesbiens polaroid
"Na hudbě jsme se podíleli všichni včetně Czendy, který je autorem skvělých zpěvových linek ve všech písních. Asi z dvaceti skladeb se vybralo devět, které byly v danou chvíli nejzajímavější a všech nás pět si za nimi stálo. Desátou písní je jarní singl Changes." doplňuje Hynek Toman, dříve většinový autor hitů Support Lesbiens, který má na svém kontě např. Cliché, Twice Shy nebo Nothing Is Something.

Přestože skupina nikdy nebyla a nechce být "politickou kapelou", v úvodní písni Pray For Tomorrow se kritice současného dění na naší politické scéně neubránila. "Díky aktuálnímu stavu politiky u nás a obecnému rozkladu morálky, nadešel čas a ve mě dozrálo přesvědčení nějak se k tomuto problému vyjádřit. Bohužel neznám řešení, ale cítím, že je nutné něco udělat, vyjádřit se. Od toho tu rocková kultura přece vždy byla - říkat to, co tíží naši společnost, co se jeví jako její největší aktuální problém. Dle mě je to krize morálky a lidských hodnot." vysvětluje své pohnutky k sepsání textu Pray For Tomorrow Czenda Urbánek, který otextoval na desce všechny skladby.

Novinka Leave A Message je zajímavá i svým názvem. Titul alba doprovází telefonní číslo 602 30 30 35, které bude v den vydání desky zprovozněno a na kterém si fanoušci s kapelou budou moci vzájemně vyměňovat vzkazy. Více pak bude toto téma rozehráno i na nadcházejících koncertních křtech, které se odehrají 27.11. v Ostravě v klubu Garage, 4.12. v Praze v Paláci Akropolis a 11.12. V Brně v Semilassu.

CD Leave A Message uvede na náš trh společnost Supraphon. Smlouvu o prodeji jeho digitální podoby Support Lesbiens jako první česká kapela podepsali se zahraniční firmou a leaderem v oblasti digitální distribuce hudebního obsahu - Believe Digital. "Cílem je hudební obsah nejen rozdistribuovat, ale zároveň ho na hudebních službách zviditelnit", říká Kristýna Nováková, label manager pro Českou republiku a Slovensko.

Více na www.supportlesbiens.cz

Dodal: Katka Dědková
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SUPPORT LESBIENS

Středa 4. 12. 2013
Vstup: 208 - 320 Kč
Vystupují:
Support Lesbiens - křest alba
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika