Před gospelovými Holmes Brothers zpěvačka Juwana Jankins

Před gospelovými Holmes Brothers zpěvačka Juwana Jankins

18. 10. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Koncert, který nás čeká 31.10. v Lucerna Music Baru nabídne hned dvojitou porci gospelu a blues. Jako host večera se před hvězdným triem The Holmes Brothers představí v Praze žijící americká zpěvačka Juwana Jankins se svou kapelou.
Juwana Jenkins je americká bluesová zpěvačka a frontmanka kapely Juwana Jenkins and Her All-Star Mojo Band. Vyniká autentickým stylem zpěvu a energickým projevem na pódiu. Obecenstvo odchází z jejích koncertů příjemně naladěno, a to díky přátelské atmosféře a gospelovým prvkům, které Juwana Jenkins vkládá do svého projevu.
 

 Nejoblíbenějším žánrem Juwany Jenkins je gospel, jemuž se věnovala po několik desetiletí. Později přesedlala na blues a vnesla svěží vítr do české bluesové scény. Její styl zpěvu je nezaměnitelně drsný a reálný. Inspirována Patti LaBelle, Mavis Staples, Lenou Horne nebo také Janis Joplin a Tinou Turner vkládá Juwana Jenkins do svého hlasového projevu nezaměnitelné variace. Ty společně s tradičním old-schoolovým pojetím bluesového žánru vytvářejí nezapomenutelnou zkušenost, ať už při poslechu jejich CD či při vystoupeníchnaživo. Od ostatních zpěvaček blues se liší nejen tónovým rozsahem, ale i barvou svého hlasu. Přizpěvu je tvrdý, energický a nefiltrovaný. Pro diváky je každý koncert příležitostí jak zažít blues. Kritici přirovnávají její  hlasový projev k buldozeru, který před sebou hrne léta bluesové klasiky.

Skupinu The Holmes Brothers založili v roce 1979 dva bratři – Sherman a Wendell Holmes - dle kterých nese i název, a jejich kamarád, bubeník Popsy Dixon. Sourozence odmalička ovlivňovala bluesová hudba Jimmyho Reeda či B. B. Kinga, protože vyrůstali v rodině, kde se s hudbou brzy setkali. Oba se naučili hrát na mnoho nástrojů, ale v kapele využívají pouze některé. Sherman, který dokonce hudbu studoval, obstarává basu a Wendell kytaru a piano. Trio čerpá především z klasického blues, ale nalezneme v jeho tvorbě také prvky gospelu, soulu, country i R&B. Rozpoznatelné se pro kapelu jeví využití všech členů při zpěvu, což dává skladbám nový, velmi působivý rozměr. Pro historii kapely je taktéž důležitá spolupráce se zpěvačkou a písničkářkou Joan Osborne (proslavila se singlem One of Us), se kterou často vystupovali a v roce 2010 natočili album Feed My Soul.

Více informací na www.livermusic.cz.

Vstupenky k dostání v předprodeji v sítích Ticketpro, Ticketstream a Eventim  a na pokladně v Lucerna Music Baru.

Dodal: Jan Kratochvil, Prague International Bluenights
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

THE HOLMES BROTHERS

Čtvrtek 31. 10. 2013
Vstup: 550 - 850 Kč
Vystupují:
THE HOLMES BROTHERS (USA), Juwana Jankins (USA)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika