Chicagští představitelé podpoří house-music

Chicagští představitelé podpoří house-music

23. 05. 2006  |  Autor: George  |  Komentáře (0)
Představitelé pro rozvoj turismu města Chicaga se rozhodli podpořit festival Move!, což je nový festival, který se bude konat v červnu přímo v ulicích města. Motem tohoto festivalu je oslavit město jako kolébku house music. Na dvoudenní události (22-23.6.) se představí Danny Tenaglia, Barbara Tucker, Derrick Carter a Frankie Knuckles.
“Rádi bychom oslavili house music v jeho kolébce. Navíc se domníváme, že můžeme napomoci lepšímu porozumnění mezi jednotlivými kulturami prostřednictvím tance a taneční muziky,” řekl ředitel festivalu Randy Crumpton, “Všechny hvězdy co se objeví na line-upu nám zajistí, že v ulicích Chicaga budou tancovat lidé z celého světa.”

Město tedy udělalo další malý krůček k rehabilitaci klubové situace ve Spojených státech a to přibližně dva roky poté, co městská rada odsouhlasila ustanovení 24. srpna dnem Frankieho Knucklese a přejmenovala Jefferson Higway na “Pamětní ulici Frankieho Knucklese.” Pruh, kde se bude festival konat je poblíž bývalého klubu z 80. let s názvem Warehouse.

Legenda z Chicaga Farley Jackmaster Funk řekl, že před lety lidé chodili v Chicagu ven jenom kvůli hudbě. Například kubuFrankieho Knucklese (The Playground) se přezdívalo “juice bar”, protože tam nebyl žádný alkohol ani drogy...

www.chicagohousemusicfestival.org

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika