Finalisté Havana Club Grand Prix

Finalisté Havana Club Grand Prix

18. 11. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Kdo bude mít možnost bojovat o účast na světovém finále Havana Club Grand Prix na exotické Kubě nebo šanci získat prémii 40 000Kč? Na obě tyto otázky už známe odpověď!
Vyhlášený pražský klub Phenomen ovládla 13. listopadu 2013 atmosféra Kuby a talentovaní barmani poměřili své síly, aby ze svých řad vybrali ty, kteří se zúčastní 8. ročníku českého a slovenského kola mezinárodní barmanské soutěže Havana Club Grand Prix v klubech Roxy a NOD. V rytmu salsy a jemného oparu pravých kubánských rumů Havana Club se zde soutěžilo ve dvou disciplínách – mixologii a flair bartendingu.

První přišla na řadu mixologie, tedy příprava míchaných nápojů. Podle pravidel měli soutěžící za úkol během šesti minut namíchat dvě porce koktejlu podle vlastní receptury. Nerozhodoval zde pouze čas nebo výsledný koktejl, ale celkové provedení. Výsledné drinky byly pastvou nejenom pro oko, ale také pro chuťové pohárky porotců Luboše Rácze, Josepha Benji Beniana a Pavla Vaďury. Porota neměla mezi vyrovnanými výkony soutěžících lehký úkol. Tady jsou už ale jména těch, kteří ji zaujali nejvíce a postupují do českého finále.

Tomáš Melzer

Vítězslav Cirok (BUGSY´S BAR, PRAHA), Jarda Janoušek (BLACK ANGEL‘S BAR PRAHA), Miloš Danihelka (ANONYMOUS BAR PRAHA), Ondřej Hnilička (HEMINGWAY BAR, PRAHA), Tomáš Melzer (HEMINGWAY BAR, PRAHA)

Pětice finalistů má nejtěžší úkol ale teprve před sebou. Před finálovým kolem by proto podle rozhodčího a organizátora soutěže Aleše Půty rozhodně neměli podcenit přípravu.

„Ten, kdo mohl dnešní kvalifikaci vyhrát, protože se zdál být porotě absolutně nejlepší, se ve finále tak dobře umístit nemusí. Ve finále totiž zasedne mezinárodní porota, která postup a ingredience bude posuzovat dle svých parametrů.”

Kdo vyčkal do večerních hodin, mohl být svědkem skvělé podívané. Láhve a šejkry létaly vzduchem a všem přítomným se tajil dech – vybírali se totiž zástupci druhé soutěžní disciplíny flair bartendingu, kteří se představí v Roxy. Náročné a efektní sestavy za doprovodu energické hudby ocenili nejen porotci, ale i nadšení diváci. Porota ve složení: Františka Novotná (pour test – test v přesnosti nalévání), David Neumann, Tomáš Prückner, Jarda Janoušek, Filip Ropek, Tomáš Vích a Martin Šrámek vybrala pět soutěžících, kteří se zúčastní velkého finále a budou tak mít možnost získat finanční prémii 40 000Kč. A kteří to jsou?

Vogeltanz

MICHAL TĚŽKÝ (80`S BAR), VÁCLAV ABRAHÁM (WWW.VACLAVABRAHAM.CZ), MICHAL NOVÁK (HOTEL NA PLÁŽI), MARTIN VOGELTANZ (ŽUMBERSKÁ STODOLA MUSIC CLUB PLZEŇ), MILAN DRAHOŠ (T.G.I. FRIDAY’S)

Všem finalistům gratulujeme, přejeme hodně štěsí a těšíme se na ně 28. listopadu 2013 v klubech Roxy a NOD!

Přijďte i vy podpořit svého favorita a užít si pořádný kubánský mejdan!

Dodal: Martin Borovička
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

HAVANA CLUB GRAND PRIX

Čtvrtek 28. 11. 2013
Vstup: zdarma
Vystupují:
Monkey Business, Robot, Friky
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
HAVANA CLUB GRAND PRIX, 28. 11. Praha
3 x 0.7l lahev tříletého rumu Havana Club
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika