Love Planet: Historie se opakuje!

Love Planet: Historie se opakuje!

25. 05. 2006  |  Autor: Jervin  |  Komentáře (14)
Při pomyšlení, že se blíží léto ze kterého se vytratily letní festivaly středoevropského typu, jakým byly např. Open Air field, Creamfiels a jak se zdá letos mezi ně bude patřit i Love Planet, nabývám pocitu smutku.
Povídání o tom, jak nemožné je uskutečnit vizi každoročně se opakujícího multižánrového festivalu v našich luzích a hájích, bych začal v roce 2003. V tomto roce se klub Roxy a Roxy Promotion odhodlali zúročit své desetileté zkušenosti na poli pořádní kulturních akcí a koncertů. Tato myšlenka vyvrcholila oznámením o konání prvního ročníku festivalu Go Planet Roxy. Datum konání byl stanoven na 20. a 21. června 2003 a jeho útočištěm se stala letištní plocha Aeroklubu Tábor. O několik měsíců podle plánu na zmiňovaném prostoru vyrostlo festivalové městečko s velkými možnostmi kulturního vyžití. Všechno probíhalo podle plánů a první ročník byl úspěšně za námi. Obrovské nadšení z festivalu neskrýval nikdo. Aby ne, když festival byl pojat v měřítku, jaké tu do té doby nikdo neznal. Na jednom festivalu vystoupily jména jako Marilyn Manson, Chumbawamba, Moloko, Morcheeba, Asian Dub Foundation a další a další bych mohl jmenovat - jen se podívejte na flyer.

go planet roxy

Píše se rok 2004 a hudební fanoušci každým dnem očekávají zprávy o druhém ročníku festivalu. Nejvíce nás zajímá, kdo vystoupí a v jakém červnovém víkendu se toto vše odehraje. Roxy Promotion zastoupena PR manažerem Tolgou Alačanem ujišťují media, že je vše v pořádku a že co nevidět zašlou konkrétní informace. Roxy Promotion odolává ještě několika nátlakům médií a poté nastalou situaci zveřejňuje omluvnou tiskovou zprávou, že Linhartova Nadace je nucena druhý ročník festivalu Go Planet Roxy z finančních důvodů zrušit (mobilnímu operátorovi Eurotel se nezdála jména druhého ročníku příliš zvučná a tak se rozhodl neinvestovat do festivalu přislíbenou částku). Festival se už neopakoval a jeho taneční část se objevila 18. - 19.6 2004 jako taneční indoor festival s názvem „Planet Sound“, který se konal v Praze na výstavišti. I přestože to byla povedená párty, nemohla nahradit tolik očekávaný festival v Táboře.

Jsem zase o rok dále, kdy se objevují zprávy, že si opět budeme moct skočit na velmi kvalitní hudbu, na dá se říci "pokračování" legendárního festivalu Go Panet Roxy. Tentokrát ovšem pod názvem Love Planet, ale není to náhoda, že se festival bude konat na tom samém místě, tedy na táborském letišti. Pořádající agentury Interkoncerts / Live Nation a D Smack U Promotion nás zvou na nový dvoudenní multižánrový open air. Datum je stanoven na 11. a 12.srpna, kdy se v časové linii nachází prázdné místo po festivalu Creamfields, kterému byla pro špatné hospodaření Jiřího Pokorného odebrána licence. Festival i přes nepříznivé počasí a noční chlad navštívilo 18 tisíc lidí, aby si poslechlo nejbohatší line-up toho léta.

love planet

Posuneme se v čase o kousek dopředu, do prosince roku 2005 a můžeme začít jásat. Právě se začíná objevovat kampaň na druhý ročník a jak se později ukazuje podle postupně zveřejňovaného line-upu, bude se opět jednat o velmi kvalitní hudební produkci.

A zde už se dostáváme do dnešních dnů, kdy je téměř odkryt seznam všech umělců, slíbených pět podií, divadelní projekty, workshopy, projekce ve filmovém stanu, sportovní areál a v něm exhibici ve freestyle motocrossu. Velmi lákavý program není liž pravda. I velmi úspěšnou tiskovou konferenci máme za sebou. Minulý týden se ale dozvídáme nešťastnou zprávu o zrušení vystoupení již potvrzené kapely Audioslave a týden poté tak nastává zlom celého festivalu. Agentura Interkoncerts zřejmě neunáší ztrátu jednoho z headlinerů a bojí se dále investovat do tak gigantického projektu. Začíná nátlak na agenturu D smack U, které šefuje David Urban, aby „zbylou“ část festivalu přemístili do Prahy (podle nepotvrzených informací se festival bude přesouvat na Výstaviště, stejně jako tomu bylo v případě Planet Sound).

Momentálně je situace taková, že Interkoncerts s D smack U nekomunikuje a jejich jednání je velice neseriózní. Toto je bohužel druhé obrovské zklamání pro jednoho z našich z nejúspěšnějších promotérů, Davida Urbana, který měl velkou myšlenku vybudovat během několika let uznávaný středoevropský festival a byl rovněž duchovním otcem tohoto festivalu.

Obáváme se, že tímto je doposud velmi pozitivně vnímaná značka Love Planet nenávratně ztracena. O dalším dění Vás budeme aktuálně informovat.


14 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Krysa
29. 05. 2006 | 16:09:19
+0 | -0
Tak tak, Manson byl libovej a Moloko, to jsou dve stars, ktery mi nejvic utkvely v pameti z Go Planet Roxy
kalič
29. 05. 2006 | 14:30:06
+0 | -0
navíc na obou akcích v Táboře byl sice evropský line up ale zase to mělo spoustu chyb jako třeba předražené ceny, špatné bary i stánky s jídlem, nedostavily se někteří hlavní interpreti...ani mi nevadí že to letos nebude, máme spoustu lepších fesťáků kde nás neokrádaji, mám na mysli třeba Cosmic Trip, nebo SOL atd.
kalič
29. 05. 2006 | 14:28:17
+0 | -0
já tam teda žádné chyby nevidím, ale taky mi to přijde hodně zjednodušené, určitě není chyba jen u Interkoncerts a svatý David Urban je mučedník

28. 05. 2006 | 19:08:01
+0 | -0
Ahoj Patriku, pokud si myslis, ze se veci maji tak jak pises. Tzn. ze pracujeme pro ty, kdo nam dava zdarma vstupenky, ze jsme maly deti, kteri si hraji na novinare, tak se k tomu snad ani nebudu vyjadrovat.



Budu ale reagovat na fakt, na ktery narazis. O tuto zalezitost jsme se zacali zajimat ihned u jejiho zrodu. Kontaktovali jsme nekolik zdroju (a to i z duvodu, ze v tomto pripade mame vlastni zajmy), ktere nam neseriozni jednani potvrdili.



Pokud chcete tento clanek ovlivnit svým nazorem, nic vám v tom samozrejme nebrani a naopak jsme za vasi reakci radi. Nebylo by vsak ale od veci, se pod nej dustojne podepsat.



Jan Osoba

sefredaktor
tom
28. 05. 2006 | 19:02:20
+0 | -0
jo jsi ty kokot, když ani nevis jak se pise Marilyn Manson
acid
28. 05. 2006 | 18:47:40
+0 | -0
to patrik: ano ano, ja jsem dite, je mi 11 a pracuju jenom za listky, hahaha :D
Patrik
28. 05. 2006 | 14:43:53
+0 | -0
Dobrý den všem,

Částečně pracuji v oné zde zmiňované neseriozní a nekomunikující agentuře. Co zde píšete mě opravdu znechutilo….větší „novinářský vřed“ (navíc s tolika chybami) jsem dlouho neviděl!! Kdo Vám řekl tyto nepravdivé informace o tom jak jednáme neseriozně a nekomunikujeme?? Uvědomujete si, že tohle je opravdu na ŽALOBU? Pochybuji, že by Vám to řekl David Urban, Váš mecenáš, který Vám dává zadarmo vstupenky a pro kterého tedy píšete. Ptali jste se nás, kontaktovali jste nás o vyjádření, dali jste nám šanci se k tomu celému vyjádřit? ANI HOVNO! Nepíšu to ani tak Vám jako spíše inteligentním lidem, kteří by to zde náhodou četli, uvědomte si, že pravda je někde úplně jinde, není to jen pohádka o zlých a hodném, o seriozním a neseriozních, jak Váto zde předkládají. Zamyslete se nad tím a až Vás budou příště aktuálně informovat, uvědomte si že tyhle děcka vůbec neví kde je pravda, píší pro ty kdo jim dávají vstupenky a oni se pak cítí jako novináři, ve skutečnosti jsou spíš ostuda tanečních serverů a paraziti těch, kdo se snaží psát aspoň trochu objektivně. Chyby se staly na obou stranách, nelze to takhle interpretovat a udělat z nás ty špatné, navíc bez důkazů, bez jakéhokoliv pokusu zjistit kde je pravda. To je prostě čistá, cílená a hnusná dezinformace s úmyslem pošpinit nás.

Dejf
27. 05. 2006 | 11:35:24
+0 | -0
Roman - co na něm bylo super? malej úchyl v koženej sukni co se válel na podiu a zpíval na playback :-( když ho vidíš v TV tak se musíš srovnat s tim že naživo nikdy neudělá takovou show jako v TV....a ti fanoušci c na něj přijeli :( několik stovek ghotic metaláků tak to bylo fakt veselý......absolutní hnus! sere mě že jsem nebyl v tu chvíli na asian dub foundation
sisi
26. 05. 2006 | 09:54:02
+0 | -0
Mrzí mě, že letos love planet nebude, ale na druhou stránku to není zas až tak lákavý line-up jako loni. Minulé léto to byla největší bomba léta. Také bych chtěla říci, že my příde, že jakmile se někomu povede přitáhnout nějakou "hvězdu" jako je například High Contrast, tak je najednou na všech akcích
Roman
26. 05. 2006 | 08:51:54
+0 | -0
sorry - GPR :-)
Roman
26. 05. 2006 | 08:51:20
+0 | -0
to jDEM: Tak pozor! Manson byl na GPG absolutni pecka. To ze se tobe nelibi, neznamena, ze je to pruser :-)
jDEM
26. 05. 2006 | 02:48:47
+0 | -0
myslim že Audioslave by stejně nepřitáhli tolik lidí jako zbytek LINE UPU, nehledě na nás co by tam po minulym ročníku jeli i kdyby tam byl headliner Tomáš Savka :))) AndyC, Fresh , Bow Wawe...úplně stačí, nehledě na můj názor že minulá hlavní hvězda apokalyptica byl fakt průser :-( asi stejnej jako Manson, tihle lidi stejně jako audioslave nepředvedou víc než můžete vidět v klipech na MTV
yjel
26. 05. 2006 | 00:38:05
+0 | -0
pro mě měl nejlepší line-up léta... jsou to kokoti...
Adam
26. 05. 2006 | 00:16:51
+0 | -0
Ja to beru velmi tezce.. tenhle rocnik pro me sice nemel tak zajimavej line up, ale moc jsem veril v tenhle projekt. Je videt, ze u nas je proste neco tak velkeho opravdu nemozne vybudovat :-((
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika