Stromovka nabídne  Music in the Park

Stromovka nabídne Music in the Park

28. 05. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V sobotu 22. července proběhne v pražské Stromovce první ročník mezinárodního festivalu Music in the Park. Jako hlavní hvězdy na něm vystoupí irská zpěvačka Sinead O´Connor, americká gospelová legenda Blind Boys of Alabama a funkový mág Maceo Parker.
Konečně se i Pražané dočkají svého letního festivalu a nebudou muset vybírat z nabídky mimopražských akcí, kam se vydají o víkendu. V sobotu 22. července proběhne v pražské Stromovce první ročník mezinárodního festivalu Music in the Park s dovětkem „Blues and more music…“. Jako hlavní hvězdy na něm vystoupí kontroverzní a přesto křehká irská zpěvačka Sinead O´Connor, americká gospelová legenda Blind Boys of Alabama a funkový mág Maceo Parker. Domácí scénu budou reprezentovat například Jiří Suchý, Vladimír Mišík a další. Nyní jsou vstupenky k dostání za Kč 350,- Kč, později cena vzroste, ale ani v den akce nepřesáhne Kč 650,- Kč.

První ročník tohoto nového open-air festivalu bude jednodenní, ale i přesto přinese návštěvníkům 12 hodin živé hudby na dvou pódiích. Kromě již zmíněných hvězd se diváci mohou těšit také na spojení klasické bluesové hvězdy s jedním z nejslavnějších rockových kytaristů – James „Blood“ Ulmer & Vernon Reid (Living Colour). České barvy budou hájit již zmiňovaný Jiří Suchý, Vladimír Mišík & Etc? i legendární Radim Hladík se svým Blue Effectem. Přinejmenším za zmínku jistě stojí i mladičký, patnáctiletý Američan Tyler Bryant, kterého jindy nekompromisní kritici nazývají nástupcem Stevieho Ray Vaughana. Mezi polednem a půlnocí se na dvou pódiích vystřídá celkem 13 umělců a skupin.

Kromě neopakovatelného uměleckého a kulturního zážitku se návštěvníci mohou těšit na neformální jam sessions, dětský koutek s profesionálním dohledem, vyjížďky na koni… Odpočinek a občerstvení návštěvníci naleznou nejen u klasických stánků s občerstvením také v čajovnách a kavárnách.

Stromovka se nachází v samém srdci Prahy. Největší pražský park je vzdálený pouze několik minut chůze od stanic metra, tramvaje či autobusu, což z něj činí opravdový pražský „Central Park“. Již více než 100 let využívají Pražané bývalou královskou oboru, kde pořádal své hony císař Rudolf II., k procházkám, hrám a romantickým schůzkám. Nyní poprvé se Stromovka stane domovem jediného pražského mezinárodního open-air festivalu a přivítá na něm jak Pražany, tak návštěvníky našeho krásného města. „Rádi bychom vytvořili novou pražskou tradici. Praha je krásná a věříme, že všichni, kteří budou tuto červencovou sobotu v Praze vyrazí do Stromovky s celou rodinou…“ , říká Russell Katz z pořádající agentury Innervisions.

festival
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika