Laibach přijedou s novým albem do Prahy

Laibach přijedou s novým albem do Prahy

22. 01. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Dlouhých osm let si všichni příznivci slovinských Laibach museli počkat na jejich nové studiové album. Počátkem března kapela jejich trpělivost konečně odmění - novinkou Spectre, kterou 18. dubna přijede osobně představit do pražského Divadla Archa.
Na albu Spectre, kterým Laibach navazují na koncepční desku Volk z roku 2006, kde "po svém" upravili národní hymny, se skupina představuje v o poznání elektroničtější poloze. Opravdu smělý krok vpřed ale učinila v textech. Přestože se Laibach politických témat opakovaně dotýkali a budili kontroverzní dojmy již dříve, od označení politické kapely se vždy ostře distancovali. Až nyní, s deskou Spectre a texty tak přímými, že nemohou být interpretovány jinak, než jak byly napsány, se skupina zbavuje politické neutrality a otevřeně zaujímá jednoznačně vyhraněný postoj.
 

Přestože album bude do prodeje uvedeno až 3.března, již nyní je k poslechu ukázka v podobě skladby Resistance Is Futile a trailer k nové desce.
 

Turné, které vypukne 6.března ve švýcarském Luzernu, zahrnuje celkem 24 zastávek po největších evropských metropolích jako Londýn, Paříž, Berlín nebo Amsterdam a současně první výpravu Laibach do Číny, kde jejich vystoupení v Hong Kongu bude předcházet výstava "Laibach Kunst" a seminář Laibach na tamní Městské univerzitě.

Laidbach Spectre

Laibach
Skupina Laibach vznikla v roce 1980 v hornickém městečku Trbovlje ve středním Slovinsku. Po pěti letech bojů s totalitní cenzurou v jejich domovině, které vyústily v zákaz činnosti skupiny po celém území tehdejší Jugoslávie, nabyli vydavatelské svobody v zahraničí. V roce 1985 jim v Hamburku vyšlo album Rekapitulacija 1980-1984 a o rok později v Anglii deska Nova Akropola. Skutečný průlom však vyvolala až deska Opus dei z jara 1987, kterou zaštítilo britské vydavatelství Mute a následující nahrávka Sympathy For The Devil z roku 1989, se kterou se Laibach rozjeli na rozsáhlé turné po Evropě a Spojených státech. Nálepka kontroverzní kapely, skvělé coververze hitů např. od Opus, Queen, Beatles nebo Rolling Stones, svébytná industriální hudba, zajímavá pódiová show, odvážné multimediální projekty...to vše způsobilo, že si svět Laibach záhy zamiloval a miluje je dodnes. Velké přízni se skupina těší také u českého publika, před kterým koncertovala naposledy v roce 2012 v Paláci Akropolis v souvislosti s vydáním jejího soundtracku k scifi filmu Iron Sky.

Vstupenky jsou od dnešního dne k zakoupení za 700 korun v Divadle Archa a jejich online rezervacích a v distribučních sítích Ticketpro, Ticketportal a Eventim za 700 Kč + poplatky.

Dubnový pražský koncert pořádá Divadlo Archa ve spolupráci s Laibach.

Více na www.archatheatre.cz

Dodal: Katka Dědková
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

LAIBACH

Pátek 18. 4. 2014
Vstup: 700 Kč v přewdprodeji
Vystupují:
Laibach (Slovinsko)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika