Dancehalloví Ward 21 zahrají poprvé v Praze

Dancehalloví Ward 21 zahrají poprvé v Praze

28. 01. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Téměř v každém hudebním stylu přijde ke slovu mladá generace a dodá mu novou šťávu, staré postupy přenastaví a vytvoří nové. V drum’n’bass byl podobným zjevením Ed Rush, v hip hopu Jay Z a v popu třeba Justin Timberlake. V reggae a dancehallu to byli Ward 21, kteří 20. 2. vystoupí v pražském klubu Storm.
V roce 1999 se všichni členové Ward 21 jeden po druhém stali zaměstnanci labelu Jammy’s. Ten v druhé polovině osmdesátých let měl na jamajské scéně téměř nedotknutelné postavení a bylo jedním z průkopníků digitální produkce. Situace na předělu tisíciletí už nebyla tak růžová a vydavatelství žilo částečně jen ze své pověsti. To vše se změnilo s příchodem Marka „Mean Dawg“ Henryho, Andre „Suku“ Graye, Kunley McCartyho a Ranaldo „Rumblood“ Evanse. Tehdy mladíci se chopili nejen mikrofonů, ale i audiencí mladých talentů jednou týdně a samotné hudební produkce. To jim otevřelo mnoho dveří a záhy na Jamajce nebylo umělce, který by jim nechtěl něco nahrát. Hudební instrumentálky (v reggae hantýrce zvané „riddim“) patří k tomu nejlepšímu z přelomu století, jmenujme „Badda Badda“ nebo „Bellyas“. Ovšem pozvat si „jen“ producenty by asi nebyl nejlepší krok pro to udělat dancehall mejdan v Praze na Žižkově. Ward 21 jsou totiž hlavně divoké trio, které pódium spálí vlastní energií. Za těch patnáct let vydali nepřeberně singlů a jejich páté pořadové album budou křtít na Žižkově. Jsme hrdí, že Praha je součástí jejich evropské tour vedle metropolí jako Londýn, Berlín nebo Madrid.
 

20. února vedle Ward 21 vystoupí reggae a dancehall soundsystemy Roccaflex Crew, Forward March Posse a mladý slovenský zpěvák Junior Smile. Dveře otevírají ve 21:00. Ceny vstupenek jsou ve třech pásmech: 120,- v předprodeji sítě Ticketportal (plus poplatky), v den koncertu 160,- před 22:00 a po desáté za rovných 200,-.

Souhrn účinkujících: Ward 21 (Kingston, Jamaica), Roccaflex Crew, Forward March Posse, Junior Smile.

Oficiální webové stránky klubu: www.stormclub.cz
Facebook fanpage klubu: www.facebook.com/stormclubprague
Facebook událost: www.facebook.com/events/561017950647877/

Dodal: Michal Karmazin, Beat Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

WARD 21

Čtvrtek 20. 2. 2014
Vstup: 120 - 160 Kč
Vystupují:
Ward 21 (live & direct from Kingston, Jamaica), Roccaflex Crew, Forward March Posse, Junior Smile
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika