Párty Reverze: Strážci času mile překvapila

Párty Reverze: Strážci času mile překvapila

26. 02. 2014  |  Autor: Honzin  |  Komentáře (0)
V sobotu, 22. února 2014, se Sportpaleis a Lotto Aréna v Antverpách proměnily pod taktovkou organizátorů Bass Events v prostor s největší indoor Hard Dance akci v Belgii. Měl jsem tu čest být u toho a stálo to za to! Více si přečtěte v reportáži.
Je pondělní ráno a za mnou je cestovně hudební víkend, během kterého jsem se poprvé podíval do Antverp. Konkrétně jsem navštívil Sportspalace a Lotto Arénu a v nich konající se událost Reverze: Guardians of Time.

Belgická promo agentura Bass events naplánovala na sobotní večer již devátý ročník halové události Reverze. Ve dvou sportovních halách byly připravené pro návštěvníky 2 scény. Kompletní line-up obsahoval skoro 30 umělců. Každá ze scén lákala hned několika silnými a zvučnými jmény.

Reverze: Guardians of Time

Kapacita obou hal se pohybovala na hranici okolo 20 tisíc. A i letos se podařilo akci vyprodat! Tentokráte to bylo měsíc před akcí. S dalšími 11 kamarády jsem měl tu čest, že jsem se této výborné akce mohl zúčastnit díky organizovanému zájezdu z Prahy! Bezmála dvanáctihodinová cesta včetně přestávek utekla jako nic. Ještě aby ne, když se cestovalo v dobré společnosti, kde po celou cestu panovala výborná nálada. Díky organizační chybě jsme se ocitli na parkovišti pro djs a tak jsme byli v hale během okamžiku.

Zaběhnuté rutinní záležitosti už mám, jak se říká na háku – vstupní kontrola, locker box a výměna žetonů bylo záležitostí na několik málo minut. Při cestě na hlavní stage v Sportpaleis jsem stihl obhlédnout stánek s merchandise a vybrat si tričko. Při mém příchodu hrál Outlander. Dostat se na vhodné místo, kde bych měl dobrý výhled na podium a kde byl dobrý zvuk nebyl vůbec žádný problém. Stačí, když víte kudy kam a jak na to.
 

Párty pro mě oficiálně začalo holandské duo Psyko Punkz. Kluci se toho nebáli a hned jako první vypálili jejich hymnu k předloňské Reverze Beyond Belief. Na tu navázali opět svou produkcí This Is Your Life. Při jejich další skladbě Love This Life doslova explodovala energie v davu. V závěru si neodpustili jejich hymnu ke Qlimaxu z roku 2012 Fate Or Fortune. Skvělé vystoupení hned na začátek!
 

Dalšími kdo, vystoupil, bylo norské duo, které v současnosti žije v Belgii - Da Tweekaz. Ti po celou dobu svého vystoupení nehráli skoro nic jiného, než svou produkci. Jejich bootlegy Calvin Harris ft. Ellie Goulding - I Need Your Love a Energy 52 - Cafe Del Mar mě osobně neskutečně bavili. Stejně tak jako Darren Styles & Gammer - You & I (Da Tweekaz remix).
 

Poté následoval domácí oblíbenec a majitel labelu Dirty Workz – mladičký Coone. Ten během svého vystoupení zahrál poměrně dost své nové produkce. Osobně mě potěšil trackem Coone Ft. Subsistence One - Drawing Digital. V závěru jsem pak ocenil Punk & Adaro – Everyday.
 

V zápětí se kormidla ujal Audiofreq. Ten nezačal jinak, než hymnou k letošní Reverze, kterou produkoval Guardians Of Time. Tento track vyvolal hned ohromné množství energie v davu. Kdo mohl, měl ruce nad hlavou, tleskal, skákal nebo řval, co mu hrdlo stačilo. Hotová euforie. Ale to opravdové davové šílenství proběhlo až při následujících setech Headhunterze a Fronlinera!
 
Ačkoliv Headhunterzova produkce se v současné době ubírá jiným směrem, tak v setech to zatím není tolik znát. Headhunterz to hned zezačátku nakopl trackem Skincolors. Pak se stalo něco, co jsem neočekával ani náhodou. Willem předvedl přesně ten set, na který jsem byl od něj zvyklí tak 3-4 roky zpátky. Jeho produkce, jeho klasika, která udávala směr. Zazněla spousta jeho produkce, u které jsem se náramně bavil - From Within, Rock Civilization, Just Say My Name, Psychedelic a Dragonborn. Kdo by to byl do něj řekl? Předvedl to, co se od něj očekávalo! Snad se chytil za nos, a otočil ve světle minulých událostí o 180°!


No a Frontliner? To bylo něco! Tenhle pán snad nikdy nezklame. Je přesně takový jaký očekávám. Prostě je na něj spoleh! Začal trackem Speedy J – Pullover, na který navázal  Come On! a Halos.  Nemohl chybět jeho Weekend Warriors a bootleg Can't Hold Us pro Macklemore & Ryan Lewis feat Ray Dalton feat John Harris. K dokonalosti chyběly už jen skladby I'm The Melodyman, We Are Indestructible (Hard Bass 2014 Edit), Symbols (Q-Base 2012 Open Air Anthem). Nakonec i ty zazněly, takže z mého pohledu byl splněn plán na 100%. Díky Barry, hlavně zůstaň, jaký jsi!

Guardians of Time

Do Lotto Arény jsem za celý večer zavítal jen jednou. Poslechl jsem si tam Phuture Noize, Radical Redemption společně s hardcorovým koncem. Panečku, ten Radical Redemption ví zač je toho „RAW style“ loket. Hutně a temně to valil chlapec! Právem se mu v současné době dostává místo na výsluní!

Hardcore na konci? To chci! Pomyslné žezlo po Radical Redemption převzal italský Mad Dog s jeho dvorním MC Jeff. Tahle dvojka zase válela. Náramně jsem si užil pecky z jeho nového alba Apocalypse, Badass Agony a Bassdrum Music. A rozhodně mě překvapil tracky Partyraiser - Party Like an Animal a Unexist feat. Satronica - Burn it all down. Poslední, kdo uzavíral stage v Lotto Aréně, byl Cristian Nardelli aka Art of Fighters ale dal jsem přednost Dannymu aka Angerfistovi ve vedlejší hale.
 

Ten spustil hned nehorázné peklo! Odpálil to trackem Miss K8 & Angerfist - New World Order. V jeho setu samozřejmě nemohla chybět skladba Angerfist ft Da Mouth Of Madness - Raise Your Fist Again. Na závěr jsem si poslechl Tha Playah & Angerfist ft MC Jeff - Just Like Me společně s Incoming a Street Fighter. Danny prostě umí! To se musí uznat.

MC Villain se rozloučil v sedm hodin ráno s plnou halou. Poslední beat odehrál, světelný park se po 11 hodinách provozu zastavil a rozsvítila se světla na odchod z haly. Na plochu, která byla pokrytá vrstvou odpadků, hned naběhla uklízecí četa a pustila se do své práce.

Další sety:

Hard Driver: https://soundcloud.com/ab7alon-dj/hard-driver-reverze-2014
Dark-E: https://soundcloud.com/ab7alon-dj/flashback-dark-e-reverze-2014
Zatox: https://soundcloud.com/ab7alon-dj/zatox-reverze-2014-reverze
Frequencerz: https://soundcloud.com/ab7alon-dj/frequencerz-reverze-2014

Šmytec, konec a jde se domů. Tahle párty rozhodně stála za to! Cesta a hlavně párty prostě za ten pocit stály. Snad se letos domácí promotéři chytnou za nos a konečně k nám domů dovezou to co je standardem v zahraničí. Show a stage na úrovni už by tu byla. Jen by to chtělo ten našlapaný lineup bez nucených ústupků a plnou halu fanoušků!

Guardians of Time

Reverze: Guardians of Time v číslech: Celkový výkon všech instalovaných spotřebičů byl 1,725 MW. Na stavbě se podílelo během 5 dní 590 lidí. Nataháno bylo 2,8 km kabelů. Zavěšeno bylo celkem 1 450 m2 LED stěn. Zvuková aparatura se skládala z 282 beden zvuku. Instalováno bylo celkem 1 000 otočných barevných hlav. Haly protínalo 40 laserů, z toho 10 bylo plno-barevných. K zakrytí bylo použito celkem 2 300 m2 materiálu.

Autorem fotek je Atronoss.

Pokud se i vy chcete zúčastnit párty v zahraničí, tak máte možnost. Nejbližší párty, kam se pojedeme opět podívat je holandský event Masters of Hardcore: Empire of Eternity. Do plné kapacity pár posledních volných míst ještě je. Pokud máte zájem, nebo byste věděli o někom, kdo by měl zájem vycestovat na tento festival, tak navštivte https://www.facebook.com/events/665920120107690/?source=1 nebo rovnou kontaktujte pořadatele zájezdu honzin@poslouchej.net

Lístky je stále možné koupit na oficiálních stránkách festivalu. Ceny jsou stanoveny na 54,50 € za Regular Ticket. V případě zájmu se proto prosím, co nejdříve ozvěte. Cena zájezdu je stanovena na 3.250 Kč za jednotlivce včetně vstupenky.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

REVERZE: GUARDIANS OF TIME

Sobota 22. 2. 2014
Vstup: 48,50 € za regular a 68,50 € za VIP
Vystupují:
Headhunterz, Coone, Frontliner, Zatox, Mark with a K, Angerfist, Adaro, Audiofreq, Da Tweekaz, Hard Driver, Radical Redemption Live, Mad Dog, Wasted Penguinz, Psyko Punkz, Davoodi, Frequencerz, Art of Fighters, Digital Punk, Bestien, Villain, MC Chucky, Atmozfears, Reverze Flashback, Phuture Noize, Outbreak Live, Outlander, Neilio, Dark-E, Demoniak Live, Akyra
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika