Report z Aircrossu v Crossu

Report z Aircrossu v Crossu

04. 06. 2006  |  Autor: krysicka  |  Komentáře (1)
Již podruhé jsem se vypravila na akci Aircross do opravdu unikátního klubu Cross a byla by škoda nerozdělit se s vámi o dojmy a zážitky.
Obrovským zážitkem už je sám klub Cross. Kdo ho navštívil ví a nemusím nic nastiňovat, proto toho, kdo na tomto místě ještě nebyl,mám jen doporučení, ať to co nejdříve ve svém vlastním zájmu napraví, protože tím přichází o vizuální i poslechový zážitek. Když tento klub vyhořel, měla jsem obavy, že výzdoba interiéru už je nenávratně pryč, ovšem nyní je ještě mnohem lepší.

Už před klubem váš přivítá zajímavá dekorace v podobě pro mě neidentifikovatelného, pohybujícího se a různobarevně svítícího stroje. Terasovitá zahrádka před klubem, kam si za teplého počasí můžete sednout na pivko je rovněž originální a jen tak se nevidí.

Ve všední dny je vstup do klubu zdarma, takže ke vstupu do klubu můžeme použít dva vchody. Poněkud složité se mi však zdá víkendové rozpoložení stageí, kdy hlavní stage je umíštěna nahoře, kde je bar a spousta místa k sezení v „metro“ sedačkách a vedlejší stage se nachází v útrobách klubu, kam musíte projít přes „kontrolora“ razítek. Takže jsou určité úseky, kam se dostanete bez placení, ovšem i když máte zaplaceno a z dolní stage si odskočíte pro pivo či na toaletu, na cestě zpět jste pravidelně kontrolováni. Poctivému návštěvníkovi to ale zase tak nevadí.

aircross

Rezidenty večírků Aircross jsou Dialect a Reznyk, kteří už na své akci přivítali mnoho djs a Live projektů jako The 65D Mavericks, Supagrupa, Grovskopa, Luka Baumann, Technodeluxe, Toky a mnoho dalších. Pro tento večer byl hlavním hostem britský dj Paul „Damage“ Bailey (své prostřední jméno nedostal jen tak bezdůvodně), Agent a samozřejmě rezidenti, kteří vystoupili také spolu pod pseudonymem Padrť. A nemohu opomenout na posledního do party, dje F-Nesta, který tyto pány také svým setem ten večer doplnil.

Já jsem si pro rozkoukání se a aklimatizování vybrala nejprve Minimal vs. Experimental stage v dolní části klubu, kde mým sluchům servíroval svůj set dj Touchwood, kterého později doplnili Click Joe, Awacs a Destroyer.

I přesto, že dole v dobu, kdy jsem tam byla, zel parket téměř prázdnotou a bylo tam více posluchačů, než tanečníků, mně osobně tahle hudba vyhovovala. Směsice mnoha různých stylů, kdy jsem měla chuť vyskočit a pařit, po chvíli zase track, na který bych ani tančit neuměla, mi připadala zajímavá. Každý si tam určitě našel něco svého.

Po nějakém čase poslechu jsem ovšem byla nucená vydat se do schodů za těmi, za kterými jsem vlastně původně přišla. V tuto chvíli to byl především Agent, na kterého jsem se opravdu těšila a ani mě, v dobrém slova smyslu, ničím nepřekvapil, jeho set byl přesně takový jako jsem předpokládala. Pokud chci vyrazit na techno, je Agent mou zárukou, že nebudu zklamaná.

Na koho jsem se těšila úplně nejvíc, byl Paul Bailey, kterého jsem neměla možnost slyšet na festivalu Svojšice a reference jsou na něj více než výtečné. A když jsem se dočkala, musela jsem uznat, že právem. Jeho styl hraní je nezaměnitelný, žádný výplach, prvky hiphopu, prostě něco neotřelého a originálního. Jeho set bavil nejen mě, ale i plný parket, či jak onu kachličkovanou podlahu nazvat. Pokud budu mít ještě možnost, jeho další vystoupení u nás si už nenechám ujít. Jeho set byl pro mě něčím novým.

Padrť jsem si bohužel musela nechat ujít, kvůli časnému vstávání a tak to napravím na příštím pokračování Aircrossu, kde se nechám ráda rozdrtit.

1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

22. 11. 2007 | 17:14:07
+0 | -0
BOHUZEL nenechas... leda jinde ;)
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika