Mandrage jedou turné Siluety

Mandrage jedou turné Siluety

12. 03. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Mandrage vydali v listopadu 2013 čtvrté, dle kritiky své nejvydařenější album Siluety. Na jaře 2014 kapela vyrazila na turné se čtrnácti zastávkami v městech České republiky a s jednou zastávkou ve slovenské Bratislavě. Slibují unikátní audiovizuální zážitek.
„Půjde-li všechno jak má, můžete si začít představovat jednu z největších show v České republice. Snažíme se ještě víc dotáhnout naše světelné a zvukové možnosti,“ říkají členové skupiny.
 

Kromě možnosti poslechnout si celou novinku Siluety v živém provedení, láká kapela i na propracovanou vizuální stránku koncertů a megalomanskou světelnou show. Vzhledem k tomu, že jsme si u Mandrage za poslední dva roky zvykli na dotažený design, bude zřejmě opravdu o co stát. To ostatně potvrzují i slova bubeníka Matyáše Vordy: “Rozhodně se jedná o naše doposud největší turné se vším co k tomu patři. Přípravy nám budou trvat skoro pět měsíců, začali jsme s nimi hned po vydání desky." Na každý koncert pak kromě kapely dorazí ještě tým techniků, zvukařů a osvětlovačů čítající až 15 lidí. Turné bude tím doposud nejdražším v historii Mandrage a náklady na turné se pohybují v řádech miliónů korun.

To, že se kapele velká investice nakonec vyplácí, potvrzuje i fakt, že o jejich koncerty je již nějakou dobu obrovský zájem. Poslední dvě turné byla z valné části vyprodaná a i na letních festivalech platí, že když hrají Mandrage, je pod pódiem vždycky plno. Plzeňští hudebníci proto vybízejí k včasnému nákupu vstupenek, jelikož se vysoká návštěvnost očekává i tentokrát. "Snažíme se naše technické možnosti dotahnout do maxima, což se ve finále projevuje i na návštěvnosti. Turné bereme jako investici, není důležitý zisk, chceme především, aby návštěvníci odcházeli z koncertu s pocitem, že zažili něco, co tu ještě nebylo" říká baskytarista Michal Faitl.Že by turné mělo stát za návštěvu navíc napovídají i recenze k nové desce Siluety, které jsou všechny bez výjimky pozitivní. Deska, kterou produkoval stále populárnější Ecson Waldes, si kritiky získala nadstandardním zvukem, silnou atmosférou a výrazným hudebním posunem. Bez pochvaly nezůstal ani hlavní textař kapely Josef Bolan, který donesl skutečně zajímavý materiál. Jedno z nejočekávanějších alb loňského podzimu předcházely velmi úspěšné singly "Na Dlani" a "Siluety," což zájem o novinku Mandrage ještě podtrhlo. Západočeské pětici, sbírající jedno ocenění za druhým, se zkrátka v poslední době opravdu daří a i proto bude jejich jarní turné rozhodně jednou z nejzásadnější kulturních akcí jara 2014.

MANDRAGE, TURNÉ SILUETY
13.03. - ČESKÉ BUDĚJOVICE, ArtIgy
14.03. - PARDUBICE, KD Hronovická
21.03. - BENEŠOV, KD Karlov
27.03. - OSTRAVA, Garage
28.03. - ZLÍN, Masters Of Rock Café
29.03. - KRNOV, Kofola MC
04.04. - PRAHA, SaSaZu
05.04. - JABLONEC n. NISOU, Eurocentrum
12.04. - KADAŇ, KZ Orfeum
18.04. - ŠUMPERK, KD Šumperk
19.04. - JINDŘICHŮV HRADEC, KC Jitka

Dodal: Mandrage
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MANDRAGE

Pátek 14. 3. 2014
Vstup: od 270 Kč
Vystupují:
Mandrage - SILUETY TOUR 2014
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika