Daniel Stefanik vystoupí v Praze

Daniel Stefanik vystoupí v Praze

24. 03. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
O tom, že Daniel Stefanik přijede poprvé do Prahy reprezentovat stáj labelu Cocoon, si cvrlikají snad už i vrabci na stromech. Pojďme si proto headlinera akce PUSH! představit o něco blíže.
Rodák z německého Lipska se k hudbě dostal už jako 8 letý klučina. Někdo se v tomto věku zamiluje do svého dalšího angličáka, nové lego sady, anebo nového kola. Danielova nejoblíbenější hračka v tomto věku však byla mašinka Little Drummer Boy, která ovlivnila, i k našemu štěstí, celý Danielův život. V polovině 90. let objevil kouzlo Detroit techna a silně ovlivněný tímto stylem přichází k prvním vážným pokusům v oblasti vlastní produkce.

Ve spolupráci s Matthiasem Tanzmannem mu v roce 2003 vychází první track. V roce 2005 se společně s Stefanem Wessemanem pouští do projektu Urban Force. Úspěchy projektu, a také Danielovy samotné produkce, mu otvírají dveře do dalších vydavatelství: Cargo Edition, Moon Harbour recordings, Kann records a mnoho dalších.
 

Vedle další tvorby, nespočetně kolaborací a remixů, spatřilo začátkem roku 2009 na značce Statik Entertaiment světlo světa album Reactivity, které ho definitivně dostalo mezi Německou producentskou špičku.
 

Danielova tvorba je skutečně pestrá a široká. V jeho tvorbě najdete chillout, deep house, techhouse a také aktuální techno. Mezi prudce taneční skladby, které netřeba připomínat, určitě patří také dvojice tracků z roku 2010, které vyšli na značkách be chosen a Mobilee.
 

Ne nadarmo oslovil jeho producentský talent samotného Svena Vätha. Kromě toho že byl označený za nejlepšího producenta roku 2010 na známém portálu Resident Advisor, dostává Daniel Stefanik možnost vydat svojí tvorbu přímo na labelu Cocoon a od toho roku je jeho právoplatným členem. Track #Two ze značky Kann records spolu se skladbou 2 O'Clock (Bangbang! rec.), se dostali také do každoročně vydávané Svenovo kompilace The Sound of Eleventh Season.
 

V létě 2012 vyšlo právě na vydavatelství Cocoon Danielův dlouhohrající debut. Zvuk právě tak typický pro toto vydavatelství, vystřelil mnoho tracků z tohoto alba do hitparád DJs z celého světa.
 

Daniel se často vyskytuje i v b2b setech s Mathiasem Kadenem. Nám se líbí třeba tohle z Love Family Parku.

Momentálně náš host tvrdě pracuje na nové desce, která by měla vyjít ještě tento rok. Zastavte se na ochutnávku zvuku, který prezentuje značka Cocoon po celém světě a buďte při tom i vy, už 11. dubna v pražském klubu Storm na párty PUSH!

Dodal: Michal Karmazin, Beat Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

PUSH!

Pátek 11. 4. 2014
Vstup: 150 - 200 Kč
Vystupují:
Daniel Stefanik (Cocoon rec., De), Da Moon, Yacube, Random, Adam Cloud, BigFish@BBK, Tom Holic, Luke Nova, PSJ, NNY, Click Joe, Kellys
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika