Kalifornští Chrome v Lucerna Music Baru

Kalifornští Chrome v Lucerna Music Baru

31. 03. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V Lucerna Music Baru se premiérově představí legendární kalifornská kapela Chrome. Od svého vzniku v roce 1976 překonali zvukové bariéry a stali se průkopníky v mnoha subžánrech, včetně stylů jako psychedelický punk, art rock, avant punk, industrial nebo space rock.
Chrome jsou také mostem mezi psychedelickým noisem šedesátých let, art-glamem Ena, Bowieho, Hammila, postmoderním cool Neu! Kraftwerk atd. a postojem a etosem punku.  Helios Creed, legendární frontman a kytarista je zpět v plné polní s novým obsazením Chrome a muzikanty, kteří se podíleli na zmrtvýchvstání Damned, Stranglers, Sex Pistols, Hawkwind, James White & the Blacks, Farflung a dalších až k Beatles a světu performančního umění.

Chrome

Mezi fanoušky Chrome patří NIN, Ministry, Butthole Surfers, Sonic Youth, Nirvana, MGMT a další.

Chrome právě vydávají Half Machine from the Sun, the Lost Tracks from '79-'80, album dosud nevydaných skladeb z období let 1979 Half Machine Lip Moves a 1980 Red Exposure sessions. Album získalo skvělé recenze, protože mnozí považují toto období kapely za nejlepší. Ale tohle není retro kapela! 

V roce 2014 vychází také zbrusu nové album Chrome: FEEL IT LIKE A SCIENTIST se singlem Prophecy, který také nadchl kritiky. Album je 38. počinem Helios Creeda, jehož neuvěřitelná kreativita jako sólového umělce i jako člena Chrome ovlivnila většinu postmoderního rocku od cold wave k new wave, industriálu, od noise rocku k grungi.

Inovativní a přelomoví Chrome si zasluhují status undergroundové legendy. Posunují hranice a naperou vám svou muziku přímo mezi oči! 

CHROME
Avant-punkoví psychedelici Chrome jsou považováni za "Kmotry toho, co se stalo později industriálním rockem" (Wikipedia) díky jejich převratnému experimentování se zvukem a syrové energii. "Nastartovali revoluci v hudbě" (Rockerilla Magazine, Italy 2011). Chrome jsou známí svou de/re-konstrukcí rock and rollu, inovací, podivností, zvukovými samply, riffy, rytmy sbíječky a efekty Helios Creeda – Hendrixovskou vrstvenou kytarou a vokály. Jejich směs syrové energie a audio manipulací ovlivnila mnoho hudebních žánrů – kapely jako Sonic Youth i the Flaming Lips, industriální rockery Nine Inch Nails i Ministry. 

Kapelu založil zpěvák a bubeník Damon Edge v roce 1975 inspirovaný proto-punk pionýry typu Stooges a experimenty Johna Cage. V původní sestavě hráli Gary Spain-zpěv & housle, John Lambdin-zpěv, kytara & basa, & Mike Low-kytara, syntezátor a basa. 

Kytarista a zpěvák Helios Creed začal hrát s Chrome v roce 1976, kdy nahradil původního kytaristu. Ve studiu hrál na basu i kytaru. Druhé album Alien Soundtracks se stalo undergroundovým hitem a jejich další deska Half Machine Lip Moves naprostou klasikou. 

Čtvrtým a pátým albem se staly Red Exposure a Third from the Sun.

Kromě Helios Creeda je v současnosti v Chrome klávesák Tommy Grenas z Farflung a bubeník Aleph Omega – oba v Chrome od ‘97; doprovodný kytarista Keith Thomson z Groggs, performanční umělec/video umělec a vokalista Monet Clark a nováček Jay Tausig na baskytaru.

Chrome v květnu a červnu absolvují evropské tour, při kterém 9.června přijedou premiérově také do Prahy, kdy zahrají v Lucerna Music Baru.

Vstupenky za 350,- Kč + poplatky budou v předprodejích sítí Eventim, Ticketpro, Ticketstream, Ticketportal a na webu www.musicbar.cz, v pokladně Lucerna Music Baru bez poplatku. Na místě v den koncertu za 450,- Kč.

Dodal: Michal Rejzek
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CHROME

Pondělí 9. 6. 2014
Vstup: 350 - 450 Kč
Vystupují:
Chrome (USA)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika