Reportáž z Masters of Hardcore 2014

Reportáž z Masters of Hardcore 2014

03. 04. 2014  |  Autor: Honzin  |  Komentáře (0)
V sobotu 29. března 2014 se komplex Brabanthallen v holandském městě Den Bosch proměnil pod taktovkou organizátorů Art of Dance v prostor s největším indoor Hardcore eventem v Holandsku. Měl jsem tu čest být u toho a stálo to za to! Přesvědčte se sami.
Je pondělní ráno a za mnou je cestovně hudební víkend, během kterého jsem se již po třetí podíval do Den Bosche. Konkrétně jsem navštívil komplex hal Brabanthallen a v nich konající se událost Masters of Hardcore - Empire of Eternity.

Holandská promo agentura Art of Dance naplánovala na sobotní večer již devatenáctý ročník této halové akce. V komplexu výstavních hal bylo připraveno pro návštěvníky 6 scén – Empire Of Eternity, District Of Devastation, Realm Of The Erudite, Crude County, Provence De Folie a Area Of Annihilation. Oproti loňským vydáním tentokráte chyběla stage pro nové talenty na scéně hardcore a nově se objevila RAW hardstyle stage. Kompletní line-up obsahoval téměř 100 umělců. Každá ze scén lákala hned několika silnými a zvučnými jmény. Bohužel, z takového seznamu a v tak obrovském areálu, jakým je Brabanthallen, člověk nevěděl kam dřív skočit.

Kapacita hal se pohybovala na hranici 30 tisíc. Lístky byli v prodeji již od listopadu minulého roku. V první den prodeje bylo po jedné vteřině beznadějně vyprodáno prvních 500 lístků. Tato první vlna měla jako vždy výhodu automatického VIP bonusu (VIP vstup, speciální VIP tričko a samozřejmě vstup na VIP-plošinu). Stejně tak o necelý měsíc později byly vyprodány všechny VIP vstupenky. Letos se po delší odmlce podařilo akci zcela vyprodat! Tentokráte tato informace vyšla ven až v den konání akce.

S dalšími 51 partypeople jsem měl tu čest se této výborné akce zúčastnit díky organizovanému zájezdu z Prahy! Bezmála dvanáctihodinová cesta autobusem včetně přestávek na odpočívadlech a benzínkách utekla jako nic. Ještě aby ne, když se cestovalo v dobré společnosti, kde po celou cestu panovala výborná nálada.

Masters of Hardcore2014

Úderem dvaadvacáté hodiny jsme zaparkovali autobus na parkovišti před komplexem Brabanthallen a společně se vydali k hlavnímu vstupu. Díky opožděnému příjezdu jsme se vyhnuli obrovské frontě. Několik málo z nás díky včasnému nákupu lístků získalo VIP vstupenky (za cenu základní vstupenky), které nám výrazně ulehčili vstup do areálu. Po přísné kontrole, která by se měla zavést i u nás a uložení věcí do locker boxů, které by u nás nebyly také k zahození, následovala procházka po komplexu, při které jsme zmapovali všech 6 scén.

MoH 2014

Industriální Area of Annihilation byla hned první stage, na kterou jsme narazili. Kousek od ní byla frenchcorová Provence de Folie. Nejmenší terrorová District of Devastation byla od hlavní Empire of Eternity, co by kamenem dohodil. Myslel jsem si, že už jsem na Masters of Hardcore zažil obrovskou led stěnu, ale tu co jsem spatřil tento večer, ta ostatní, které jsem viděl, strčila hravě do kapsy. Nejvzdálenější ze všech byla old schoolová Realm of the Erudite. A poslední RAW hardstyleová Crude County se pro mě a i ostatní se stala takovou průchozí stageí.

Ačkoliv jsou Masters of Hardcore spíše mainstreamovu párty, tak já jsem se tentokráte zaměřil se svojí skromnou párty skupinkou na jiné žánry hardcoru – old school a industrial.

Na Realm of the Erudite se hrál převážně old school hardcore. V době, když jsem ji navštívil, hrál Bass-D (jeden z otců Masters of Hardcore). Řezal to přesně tak, jak jsem od něj zvyklí. Poté jsem se na chvíli přesunul na industriální Area of Annihilation. Tam akorát hrál Lowroller. Jej jsem si poslechl posledních 20 minut setu. Družinu, která byla se mnou, zajímalo, jak to vůbec vypadá na Main stage. Tak jsme se na ni společně zašli podívat a při té příležitosti jsme si poslechli živé vystoupení Hardcore España. Cestou na stage nás upoutala bestie - symbol MoH (The Beast). Stage byla oproti loňským rokům postavená z obrovské led stěny, na které se celou noc promítaly tematické projekce.

Masters of Hardcore

Po zbytek večera jsem se věnoval prvním Realm of the Erudite a Area of Annihilation. Na industriální stage Area of Annihilation jsem si vychutnal sety DaY-már a N3ar. Temná královna předvedla přesně to, co jsem od ní čekal. A stoupající hvězda se předvedla v tom nejlepším světle! Na old schoolové Realm of the Erudite jsem se těšil na Paul Elstak a Dune. Tyhle dva mě zatím nikdy nezklamali. Oba mně dokázali vykouzlit obrovský úsměv na rtech!

Ke konci člověk nevěděl kam dřív. Partyraiser, Dr. Peacock, Noize Suppressor vs Mad Dog anebo podpora našich domácích Hungry Beats? Pro někoho těžká volba, pro mě jasná věc! Partyraiser na Main stage byl jasnou volbou!

V 05:45 jsem si dohodl s Krystofem a Filipem (Hungry Beats) sraz u stage na skupinovou fotku s fanoušky před jejich setem na Provence de Folie stage. takže jsem si z Main stage rychle odskočil udělat pár fotek a pak rychle zpátky.

Poslední vystoupení, které jsem měl tu čest slyšet na hlavní stage bylo společné živé vystoupení italských matadorů Noize Suppressor vs Mad Dog s vokálovým doprovodem od Mc Jeffa. Dj Bike svoji revoluční mašinku Sonar nechává na můj vkus už dlouho odpočívat, ale i bez tak, toto živé vystoupení mělo svojí energii.

Čtvrt hodiny před koncem jsem se vrátil na Provence de Folie stage na podporu našich domácích Hungry Beats. Kluci měli na stage slušnou podporu, jak od lidí z Čech, kteří se vypravili na tuto párty, tak i od návštěvníků odjinud. Předvedli neskutečnou jízdu na závěr setu! Skandování jejich jména po skončení setu, jim snad bylo řádnou odměnou, za ty jejich jatka!

MoH 2014

Po hudební stránce jsem rozhodně nebyl zklamaný. Po organizační stránce naše domácí agentury mají stále co dohánět. Od ochranky, přes nastavení zvuku, vizualizaci stage, locker boxy místo otravné šatny, výborný servis s občerstvením a neposlední řadě i merchandising. Tohle vše posouvá párty na úplně jiný stupeň, než ty naše. Stále se mě zatím vyplatí zainvestovat do výletu na kvalitní festival, než být zklamaný z toho domácího. Nebojte se toho a zkuste to taky.

Další šanci okusit, jak má vypadat festival, nám agentura Art of Dance připravila s festivalem Dominator. Ten je letos s podtitulem Metropolis of Massacre a se odehraje v sobotu 19. července na pláži u přírodního jezera v rekreační oblasti Eersel.

Pokud se chcete zúčastnit tohoto festivalu v zahraničí, tak máte možnost. Na tento event bude vypraven dálkový autobus s kapacitou 53. Odjezd bude z Prahy 18. července před půlnocí. Po festivalu bude zařízené ubytování v hotelu se snídaní. Návrat do Prahy bude v neděli 20. července okolo 19 hodiny. Do plné kapacity výpravy zbývá málo volných míst. Pokud máte zájem, nebo byste věděli o někom, kdo by měl zájem vycestovat na tento festival, tak navštivte facebook a přidejte se do události Společná výprava na Dominator 2014 nebo rovnou kontaktujte zprostředkovatele zájezdu honzin@poslouchej.net. Cena zájezdu je odhadována na 4.200 Kč. V ceně je zahrnuto: doprava z Prahy do Eindhovenu a zpět lístek a ubytování na 1 noc v hotelu se snídaní!
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MASTERS OF HARDCORE - EMPIRE OF ETERNITY

Sobota 29. 3. 2014
Vstup: od € 54.50
Vystupují:
Angerfist vs Miss K8 Live, Tha Playah Live, Wasted Mind Live, Nosferatu vs Outblast, Korsakoff, Ophidian Live, Noize Suppressor Live vs Mad Dog Live, Dyprax vs State of Emergency Live, Evil Activities Live, Hardcore España Live, Re-Style vs Predator, Partyraiser, Crossfiyah vs Bodyshock MC Tha Watcher, Lowroller, N3ar, DaY-már, Negative Audio Live, The Outside Agency Live, Mindustries live, Bloodcage, Dr. Peacock Live, Catscan, Thrasher, Deathmachine MC Dart, Charly Lownoise & Mental Theo, Darkraver vs Vince, Paul Elstak, Bass-D, Dune, Promo vs Base Alert, Ruffneck, Backfire MC Syco, Crypsis, Radical Redemption Live, Adaro, Chain Reaction, Zany, B-Front vs High Voltae, Warface, Moridin Live, Kold Konexion, X-Pander MC Nolz, T-Virus, Sandy Warez, The Sinner, The Vizitor, Kaoz Engine Live, Drokz vs Akira, Noisekick vs The Untitled, The Destroyer Live, SRB, MC Animal Tag, Prototype Hardcore, DAM, Randy, The Braindrillerz, Le Bask, Hungry Beats, X-Mind, D.O.M., Cardiak, Progamers, MC No-Id
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika