Greg Notill v rozhovoru

Greg Notill v rozhovoru

05. 05. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V pátek 9. května roztančí pražský Yes Club legendární hardtechno ikona Greg Notill. Bude tomu tak při příležitosti třetího vydání party Maniacs ze stáje Duality Management. Přinášíme vám exkluzivní rozhovor s tímto francouzským djem.
Ahoj Gregu. Jsem rád, že jsi přijal mé pozvání do Prahy. Vím, že už jsi vystupoval v České Republice, ale byl jsi někdy v Praze? Pokud ano, tak jaké jsou tvé pocity z našeho hlavního města?
Ahoj kamaráde, ano už jsem do Prahy zavítal několikrát a hrál mnohokrát v České Republice, ale nikdy jsem konkrétně nehrál v Praze. Na setkání s pražským publikem se opravdu moc těším.

Jak jsi vlastně objevil Djing a produkci? Jaké byly tvé začátky?
Začal jsem hrát v roce 1999. Miloval jsem elektronickou hudbu už od mého dětství (začal jsem s acid hudbou a rychle se přeorientoval na techno a hardtechno). Pak přišlo techno, ale vždy jsem hledal ještě něco tvrdšího. Rozhodl jsem se tedy produkovat hardtechno jako mnoho ostatních producentů v té době. Nejdříve jsem hrál na ilegálních rave/free parties v hlubokých lesích mé rodné Francie. Objevil jsem tak typická a velmi umělecká místa s nejotevřenějšími lidmi, které jsem kdy poznal.

Greg Notill

Proč jsi začal hrát techno a pak speciálně hardtechno?
Je to prostě jen o emocích. Neumím ti vysvětlit proč to mám rád nebo ne. Moje duše to miluje. Je to pro ni to nejdůležitější. Opravdu miluji všechny druhy elektronické hudby. K hardtechnu jsem se přiklonil, protože když jsem byl mladší, tak jsem čekal vždy na toho nejtvrdšího D a ten pak nikdy nebýval tvrdý, tak jak jsem si představoval. Čili jsem se rozhodl to udělat podle mých představ a po svém.

Popiš mi svou produkci…
Tvrdá, rytmická, melodická a groovy

Co si myslíš o hardtechno situaci ve světě?
To se opravdu těžko vysvětluje, protože věci se hodně mění každý rok a popravdě nevím proč se věci mění tak rychle. Hodně se změnilo díky hudební evoluci (móda, připojování nových stylů, nové generace chtějí vytvořit novou vlnu a napodobují starší generace…) Některé země tento tvrdý styl milují. Některé naopak už vůbec, ale jsou tu i země, které propadly hardtechnu teprve před pár lety. (Jako Portugalsko či Francie například.) Upřímně musím ale říci, že poslední rok byl pro mě a moje potvrzené bookingy opravdu silným, takže dle toho soudím, že hardtechno hnutí má stále velké publikum po celém světě.

dj Greg Notill

Co říkáš na hardtechno situaci ve tvé domovské Francii?   
Je to stále lepší a lepší. Speciálně pak na jihu Francie. Španělské publikum a atmosféra velmi ovlivňuje novou francouzskou hardtechno generaci.

Jaký festival nebo velký hallový event máš nejvíce rád a proč?
Zcela určitě Monegros (protože pouštní zážitek na Monegros nepotřebuje další vysvětlování) Nature One a také všechny velké gigy, kde jsem hrál v Granadě v jižním Španělsku, protože tam můžete najít to nejpozitivnější a nejsilnější publikum!

Naše země je dobře známá pro své početné hardtechno fanoušky. Proč si myslíš, že tomu tak je?
Haha, to mi vysvětli ty! Vím, že Česká Republika miluje techno již velmi, velmi dlouho a disponuje opravdu kvalitními umělci.  Taky vím, že Česká Republika byla opravdu známá pro své ilegální rave party mnoho let zpět. Ale víc ti nepovím.

Je tady nějaký hardtechno umělec, kterého si opravdu vážíš a rád by sis s ním zahrál v B2B setu? Jaký je vlastně tvůj názor na B2B sety?
Někdy hraju s mým s kolegou Instigatorem. Mám rád tu odlišnou a silnou energii, kterou sdílíme s davem. Jsem otevřený všem novým zážitkům. Určitě upřednostňuji B2B výstupy se skutečnými producenty a přáteli, které znám jako například Svetec, Golpe, Buchecha, Gab nebo Eto. Taky si dost užívám projekt N&M's, moje duo s Monster Mush!

Co na party opravdu miluješ a co na ní nenávidíš?
Miluju spojení všech těch emocí s publikem a ty nenahraditelné pocity, které se vždy proženou mou duší, rukama, mozkem a celým srdcem!

Kdo je vlastně Greg Notill, když nestojí za gramofony? Jak vypadá tvůj normální život?
Greg Notill opravdu nemá rád, když se o něm mluví ve třetí osobě jako o symbolu. Tenhle DJ převlek je velmi užitečný pro stydlivého hocha jako jsem já!
    
Oblíbené jídlo a pití?
Pití → Duvel Triple Hop (Nejlepší belgické pivo!)
Jídlo → Guláš (není to z Česka?)

Oblíbený film?
12 opic

Oblíbený hudební a umělecký žánr mimo elektronickou scénu?
Jazz, španělská kytara, Flamengo a všechny druhy melodické hudby, které ve mně dokážou vyvolat nějaké emoce.

Co plánuješ předvést v Yes Clubu?
Nejlepší set mého života!! Hahaha. Nene…předvedu samozřejmě to nejlepší ze sebe a speciálně zahraju i čerstvej materiál!

Nějaký vzkaz pro fanoušky?
Buďte a zůstaňte věrní tvrdé hudbě! Ukažte své emoce a buďte připraveni na mega večírek v Yes Clubu! Už se moc těším! Čauu Greg

Dodal: Karel Pražák alias Monty
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MANIACS - GREG NOTILL

Pátek 9. 5. 2014
Vystupují:
Greg Notill (FR), Golpe vs Peterson, Koffos (SK), Denysa, T-Mass
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika