Future Islands přijedou do Prahy s novým albem

Future Islands přijedou do Prahy s novým albem

15. 05. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Future Islands jsou synthpopová kapela sídlící v Baltimore v Marylandu, která vydává desky u labelu 4AD. Skupinu tvoří Gerrit Welmers (klávesy a programování), William Cashion (basová kytara, akustická a elektrická kytara) a Samuel T. Herring (texty a zpěv). Future Islands vznikly v lednu v roce 2006 v Greenville v Severní Karolíně.
Členové kapely se poprvé setkali při studiu umělecké školy East Carolina University v Greenville. Jejich první skupina se jmenovala Art Lord & the Self-Portraits a hráli v ní Samuel T. Herring, William Cashion, Gerrit Welmers, Adam Beeby a Kymia Nawabi. Existovala dva roky, od roku 2003 do roku 2005. V roce 2006 Cashion, Herring a Welmers zakládají Future Islands s Erickem Murillem, který hrál na elektrické bicí.

Future Islands

Future Islands vydali Little Advances v dubnu 2006 a CD napůl s Welmerovým sólovým projektem Moss of Aura v lednu 2007. O rok později nahráli své debutové album "Wave Like Home" s Chesterem Gwazdou v Backdoor Skateshopu v Greenville. Londýnský label Upset the Rhythm vydal Wave Like Home v létě 2008. Obal vytvořil Kymia Nawabi, původní člen Art Lord & the Self-Portraits.

Na přelomu let 2007 a 2008 kapela přesídlila do Baltimore, kde v historické čtvrti Marble Hill v obývacím pokoji nahrála ve třech svoje druhé album  In Evening Air.

V roce 2009 skupina podepisuje smlouvu s chicagskou nezávislou gramofirmou Thrill Jockey. Po roce vydatného koncertování nahrávají své třetí album On the Water a na podzim roku 2011 ho vydávají.

Začátkem letošního roku kapela oznamuje svůj přestup k firmě 4AD, která v březnu vydává jejich nové skvělé album Singles. Kapela se objevila v TV show The Late Show with David Letterman se singlem "Seasons (Waiting On You)".
 

Baltimorské trio je známé svou "katarzní" energickou hudbou a texty, které chrlí enigmatický frontman Samuel T. Herring za doprovodu kytary Williama Cashiona a kláves Gerrita Welmerse. Herring poeticky vypráví o zlomených srdcích, lásce a ztrátě - nyní ve špičkové zvukové kvalitě, i díky producentovi alba Chrisu Coadymu (Beach House, Yeah Yeah Yeahs, Grizzly Bear).

Album Singles sklízí velmi pozitivní ohlasy, zde několik hodnocení renomovaných hudebních magazínů.

"Jen nejotrlejší srdce odolá Future Islands." NME 8/10
"Brilantní, okouzlující album." Q ****
"Vyvážený pop i melodrama." Pitchfork 8/10
"Záznam se nazývá Singles a to je právě to. Všechny skladby jsou tak nakažlivé." NPR

Kapela zaujala už i u nás, když se je svým singlem "Seasons (Waiting On You)" momentálně na 3.místě hitparády Radia 1. Jak zní baltimorské trio živě budou moc hudební fanoušci poznat 7.října, kdy odehrají svůj premiérový koncert v pražském Lucerna Music Baru.

Vstupenky za 330,- Kč + poplatky jsou k zakoupení v sítích Eventim, Ticketpro, Ticketportal, Ticketstream a na webu www.musicbar.cz, v pokladně LMB pak bez poplatku. Na místě v den koncertu za 430,- Kč.

Více informací na: www.musicbar.cz

Dodal: Michal Rejzek
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FUTURE ISLANDS

Úterý 7. 10. 2014
Vstup: 330 - 430 Kč
Vystupují:
Future Islands (USA)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika