Dj Rush v rozhovoru

Dj Rush v rozhovoru

29. 05. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V pátek 6. 6. 2014 se česká taneční scéna dočká velmi očekávané návštěvy, přiletí legendární a českými party people milovaný DJ Rush. Calabria Palace Plzeň bude mít tu čest uvítat za mixážním pultem tuto hvězdu světové úrovně. Speciálně pro Vás jsem připravili tento s rozhovor s panem DJ Rush.
Ahoj Majore, jak se vede? Co je u Tebe nového?
Ahoj, mám se skvěle. Nejvíce se teď soustředím na práci na nových věcech a projektech, skládám nové tracky a snažím se neustále tvořit novou muziku, co se bude mým fanouškům líbit. Zatím to vypadá hodně dobře, měl jsem možnost zahrát několik mých nových nahrávek, a mělo to opravdu úspěch. O vydání tracků zatím ale ještě neuvažuji.
 

V České republice jsi jeden z nejoblíbenějších DJů a samozřejmě také jeden z nejslavnějších. Prozraď nám, jaký máš pocit z atmosféry a celkově z hraní pro české fans?
V Čechách je na party naprosto jedinečná atmosféra, a i když je to už docela dlouho, co jsem zde hrál naposledy, tohle nejde zapomenout. Češi si dokážou party opravdu naplno užít a je i znát, že jsou fanoušci hudebně velmi znalí a ví, jaký zrovna hraji track, znají ho a to je super pocit. Před českým publikem jsem naprosto uvolněný a sám sebou, užívám si energii, kterou z lidí cítím a je to vždycky opravdu jedinečný zážitek. V Čechách jsou skvělí lidé.

Zajímalo by nás, co je pro Tebe největší motivací? Co Tě celá ta léta motivovalo a hnalo dopředu?
Jednoznačně jsou to hlavně lidé a energie, která z nich vyzařuje a dodává mi sílu a náladu hrát a tvořit novou music. Je naprosto nádherné vidět lidi, jak tančí na hudbu a užívají si to, je to taková ta čistá energie, co tam koluje, nabíjí mě to a pro mě důkazem toho, že to, co dělám, má smysl. Moji fanoušci jsou pro mě zdrojem nových nápadů a motivují mě jít dál a tvořit nové věci.

V Čechách je hodně populární hardtechno i schranz, lidi tu mají rádi rychlost a tvrdost, energické techno, plné bassů. Co bylo důvodem k tomu, že jsi tento styl opustil a začal hrát pomalejší techno?
Moje muzika je vždycky energická a plná tvrdých bassů. Nikdy jsem nebyl ortodoxní nebo ryze hardtechno nebo schranz DJ. Moje sety v sobě mají zakomponováno vždy mnoho stylů, od house music, jazzu, disca nebo rapu, stejně tak se v mých setech samozřejmě objevují i prvky hardtechna, vždy tu jde ale o to, že jsou mé sety přívalem energie. Nejsem a nikdy jsem nebyl výhradně hardtechno DJ. Nemám rád tu vlnu, která nastoupila. DJs hráli hlavně co nejrychlejší a nejtvrdší techno, aby se stali populárními. V mé music je hlubší záměr. Jde mi o to, zahrát zajímavý, propracovaný a promyšlený se s multižánrovými prvky, který bude lidi bavit a nutit k tanci a společně s nimi si užít tu čistou energii.

Jaké byly začátky Tvé kariéry? Pamatuješ si své první vystoupení v Plzni? Bylo to v roce 2006 na Pig Festu, vzpomínáš si?
Bylo to pro mě naprosto neuvěřitelné, že mou muziku znají a poslouchají lidé i v Evropě. Když jsem poprvé zahrál v Plzni, v České republice, byl to nezapomenutelný a jedinečný zážitek. Když jsem viděl, jak lidé milují mé tracky, jak tancují a užívají si můj set, když hraji, upřímně mě to dostalo a dojalo. Viděl jsem, že přesně to, co svou muzikou vysílám mezi lidi, se mi vrací. Byla to jedinečnost okamžiku, láska, štěstí, tanec, naprostá uvolněnost a především radost, kterou lidé měli, když jsem hrál, to bylo něco, co se v dnešní době na party už snad ani zažít nedá. Mým přáním je, aby i má muzika přispěla k vytvoření nové generace party people, která si bude užívat a vytvářet tu správnou atmosféru party. Bude to jako dřív, lidé půjdou na party, aby si jí užili, zatancovali a poslechli skvělou muziku, poznali nové lidi, užili si zábavu, zapomněli na starosti a minulost, žili okamžikem a aby je příval nadupaných bassů nabil energií do dalších dnů.

Děkujeme za Tvůj čas, těšíme se na Tebe, prosím dokonči větu: "Gravity 6. 6. 2014 v Plzni bude..."
protančená noc, na kterou jen tak nezapomenete a zážitek, který bude jeden z těch nesilnějších. Těším se na vás, see you on the dancefloor. MAJOR DJ RUSH

Dodal: Dominik Jansa, White Horse Productions
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

GRAVITY FEST

Pátek 6. 6. 2014
Vstup: 250 - 350 Kč
Vystupují:
DJ RUSH (Kne'deep/USA), DJ LINUS (Get Physical Rec./DE), JUNIOR JAN (Rehab/CZ) ,GOLPE (Cubbo/CZ), B.UNQ (EmagencyCZ), JACKER (Ex-Jamal DJ/Deluxe Techno Nights/CZ), O JEY BEE (Musicmafie/CZ), SELECTED NOIZE (Global Convention/DE), MATT WALLI (Soul Fly Rec./CZ), TOMAS DREX (Italo Business/Soul Fly Rec./CZ), ANDRE LESU (Portrec/Soul Fly Rec./CZ), SENS (Noisy Pioneers/Sunset Festival/CZ), JOHN WEAH (Noisy Pioneers/CZ), BASSTARD DJs (Deja Vu/CZ), HOME (Pig Fest/CZ), PEETER MDJ (DJ Promotion/CZ)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika