Philippe Lemot v rozhovoru k Ultra Europe Countdown v Duplexu

Philippe Lemot v rozhovoru k Ultra Europe Countdown v Duplexu

30. 05. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Již 14. června bude pražský klub Duplex opět po roce hostit oficiální warm up na obří festival Ultra Europe. Ten bude dokonce jedinou oficiální akcí tohoto typu v Evropě. Přinášíme vám rozhovor s jednou z hlavních hvězd - německým Philippe Lemot.
1 . Jak jste začal jako DJ producent?
Hudba měla obrovský vliv na můj celý život, protože můj táta byl bubeník velmi slavné německé rockové skupiny Wallenstein. Takže si myslím, že je přirozené, že bych pokračoval v jeho stopách a usiloval o kariéru v hudebním průmyslu. Začal jsem se zajímat o elektronickou hudbu asi ve věku 16 let, kdy jsem začal vykupovat vinylové desky a trénoval své dovednosti mixování hudby. Až jednou, kdy místní majitel klubu zaregistroval mé schopnosti, poté jsem začal pracovat jako rezidentní DJ v mém rodném městě. Tehdy bylo těžké hrát elektronickou hudbu, protože v mém rodném městě byl velký vliv “black music”, takže jsem vlastně začínal jako hip hop/rnb DJ.

Postupně jsem se propracoval a snažil se přidat více elektronické vlny do svých setů. I přes těžký přechod jsem se rozhodl, že bych se chtěl soustředit na house music a opustit své hiphop kořeny.

Zásadní průlom, který mi otevřel spoustu dalších dveří byla moje první noc v legendárním Cocoon Clubu ve Frankfurtu nad Mohanem. Měl jsem hrát na menším parketě, s Funkermanem, který hrál v přízemí. Po jeho setu mě přišel Funkerman pozdravit a líbilo se mu, co jsem hrál, takže Cocoon Club mi dal šanci hrát na hlavním parketě. Od té doby jsem vystupoval s mnoha skvělými umělci jako Fedde Le Grand, Deniz Koyu, Martin Solveig, Nicky Romero, Bingo Players, Thomas Gold a mnoha dalšími.
 

2 . Váš profil je známý tím, že Vaše hudba je ovlivněna umělci např. Laidback Luke, Fedde Le Grand, Thomas Gold a mnoha dalšími. Kdo z nich je Váš nejoblíbenější?
Mým hlavním vlivem bych řekl je Fedde Le Grand. Hráli jsme spolu v Cocoon krátce poté, kdy jsme se náhodou potkali na ulici v Miami Beach dva dny po Ultra Music Festival. Je to velmi skromný člověk. Drží se na zemi a dobře se s ním povídá. Svoji cestu si vypracoval od začátku a jeho hudba není žádný masivní produkt, což tuším je důvod, proč je to, co je dnes. Mám z něho velký respekt.

3 . Váš poslední track je Booster. Pracujete nyní na vydání dalších tracků?
Samozřejmě, že neustále pracuji na nových věcech. Booster byl docela úspěch, což je důvod, proč The Germany Based Label 120dB records opět podepsal “The Track”, aby ho mohli vydat speciálně pro Německo, Švýcarsko a Rakousko. Další přicházející track je remix pro korejského Dj Massive ditto, který také vystoupí na Ultra Korea.

4 . Kdy jste naposledy byl v Praze? Těšíte se na Ultra Europe Official Countdown v Duplexu?
Musím se přiznat, že jsem ještě nikdy nebyl v Praze. Všichni mi pořád říkají, jak je krásná, což je důvod, proč přiletím dříve, abych si stihl prohlídnout město. Moc se těším na Ultra Europe Countdown v Duplexu. Můj kamarád LeShuuk byl ohromen Vaším klubem a atmosférou a lidmi, tak se doslova nemůžu dočkat, až udeřím na stage a všichni se zpotíte.

5 . Jako člen klubu Cocoon, jaké jsou Vaše plány v následujících měsících?
Mám hodně mezinárodních vystoupení, která se budou konat v příštích měsících. Po Praze pojedu opět hrát do Spojených států do New Yorku a také oslavím svůj debut v Las Vegas. Také se letos vrátím do Koreje. Moje poslední vystoupení bylo opravdu úžasné.

6 . Kde byste si přál vystupovat? Nějaké vysněné místo?
Je poměrně mnoho míst, kde bych si rád zahrál. Pacha Ibiza, nebo Liv v Miami jsou určitě v tomto seznamu spolu s jakýmkoliv velkým festivalem, ale myslím si, že show ve Wet Repulic, MGM poolparty v Las Vegas bude velmi speciální. Prostě improvizuji a uvidím, kam mě život zavede. ;)

Dodal: Linda Luong, DUPLEX club & restaurant
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ULTRA EUROPE COUNTDOWN

Sobota 14. 6. 2014
Vstup: 290 - 690 Kč
Vystupují:
PHILIPPE LEMOT (Německo), SUYANO (Holandsko), CHRIS DAVIES (Maďarsko), GIACOMO & SASHA VEE, MANENE, MATAMAR (Deer Deer Sessions)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika