FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

De La Soul - festival z duše a tak trochu jiný Hip Hop Kemp 2014

De La Soul - festival z duše a tak trochu jiný Hip Hop Kemp 2014
23. 06. 2014   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Letošní Hip Hop Kamp bude jiný. Ačkoli De La Soul letos znovu nepřijedou, můžeme se těšit na takové umělce, kteří do své muziky otiskli duši. Proto de la soul - z duše. Možná to může znít lehce pateticky, ale právě tak to je.
Nepůjde o žádné zpívánky na dobrou noc, žádné falešné trubadúrství, ale o muziku, co vás opravdu chytne za srdce. Přesně takovou totiž Bilal, Majk Spirit, Android Asteroid, Betty Ford Boys i Chefket dělají.
 

Když se řekne neo-soul, nejeden ortodoxní fanoušek rapu se otřese hrůzou. Představí si rádoby rappera, jak falešně kvílí milostnou píseň bez ohledu na jeho hlasový rozsah. Nemusíte se bát, nic podobného vám samozřejmě prezentovat nehodláme. Muzika, jakou dělá Bilal se vás nepochybně dotkne. Pokud s vámi nepohne věc jako "Little one", věnovaná jeho autistickému synovi, musíte být z betonu. Bilal je na hudební scéně jako zjevení. Spolupracoval s takovými velikány jako Common, Erykah Badu, Jay-Z, Beyoncé, Guru, J Dilla, Robert Glasper nebo The Roots a sbíral zkušenosti jako na běžícím páse. Přesto od muziky málem utekl, když do jeho slibně rozjeté kariéry zasáhla labelová politika. Jeho divoká a spontánní deska byla jako písek do soukolí hudebního průmyslu. Naštěstí ho ale ani takové zklamání nepoložilo a na Hip Hop Kempu 2014 si se svojí kapelou odbude českou premiéru.

Majk Spirit sice vydal svoji desku již před třemi roky, ale i tak je stále vyhledávaná a hraná. Nemůže to být jen náhoda a nemůže to být ani jeho porotcováním Hlasu. Nemá úspěch jen proto, že je vidět. Právě naopak - má lidem co nabídnout, má charisma i techniku. Má zápal a trpělivost. Má talent. Má všechno a chce to sdílet s vámi.

Co vznikne, když dáte dohromady tři umělce se jmény: Suff Daddy, Dexter a Brenk Sinatra? Vzniknou Betty Ford Boys, první producentská skupina v Německu. Jak se protly dráhy lidí, z nichž jeden je z Berlína, ale bubnoval i v Sydney, druhý pochází z Vídně a jeho fanatická záliba ve West Coast rapu ho přivedla až k produkci nového alba MC Eihta, a třetí, který se přes den živí jako pediatr, aby po nocích sdílel své umění beatu se svými fanoušky? Potkali se na producentské party Hi-Hat Club a oficiálně založili skupinu na Beat BBQ v Kolíně nad Rýnem. Teď jejich bubny, co nepotřebují rappery, aby byl zážitek kompletní, rozvibrují publikum v Hradci.

Když se vydáme na výlet po galaxii, cestou na Mars můžeme zaslechnout signály z éteru. Vysílají je Android Asteroid. To jsou ti, kteří jako první z Čech natáčeli v Abbey Road Studios, brdlohu The Beatles. Tam to ale neskončilo, tam to teprve chytlo ten správný švih. A jaká bude jejich nová deska, to je zatím opravdu ve hvězdách. Už jen proto, že první skladba má stopáž průměrného EP - tedy okolo půl hodiny! Čeho všeho je toto seskupení schopné se dozvíte na Kempu.

Neméně zajímavý je interpret, kterého vám představíme na závěr. Je z Berlína a říká si Chefket. Řeknete si, že jeho kombinace double time rapů, procítěného zpěvu a humorem nasáklých textů může být sice fajn, jeho jazyk ho stejně za stěnu němčiny nepustí? Omyl! Možná vás to překvapí, ale Chefket si zahrál už v New Yorku, v Kyjevě nebo Manile. Ze světového finále freestyle battlu End Of The Weak v Londýně prohrál až v samotném finále. Jeho motto zní: "Pevně věřím, že muzikou můžeš něco změnit. I kdybych já sám byl to jediné, co se mění." Něco na něm opravdu bude.

Kromě samých skvělých máme bohužel i jednu špatnou zprávu.  Rapsody & 9th Wonder bohužel nemůžou přijet, neboť mají závazky v USA, které jim nedovolí stihnout festival v Hradci. Přesto si myslíme, že vám jejich absenci zbytek skvělých jmen bohatě vynahradí. 

HopHop Kemp

Dodal: Nikol Poselová, Beni production
HIP HOP KEMP

HIP HOP KEMP

Čtvrtek 21. 8. 2014 až Sobota 23. 8. 2014
1100 - 1500 Kč
Vystupují:
CEELO GREEN /USA/, KRS-ONE /USA/, ONYX + Snowgoons /USA, D/, BIZARRE RIDE 2 THE PHARCYDE /USA/, DILATED PEOPLES /USA/, ACTION BRONSON /USA/ ,OSTR & MARCO POLO /PL, CAN/, KONTRAFAKT /SK/, BILAL /USA/, SAMY DELUXE /D/, MAJK SPIRIT /SK/, CUNNINLYNGUISTS /USA/, BLACK MOON /USA/, DJ Static & Denmark Allstars feat. Nat ill, J-Spliff, Temu, Peaceful James, Nappion /DK/, VLADIMIR 518, ORION & DJ MIKE TRAFIK / PSH /CZ/, MADCHILD /CAN/, POKAHONTAZ + BUKA /PL/, 360° DEGREES RECORDS 20TH ANNIVERSARY ft. TORCH, TONI L & GUESTS /D/, BLACK MILK /USA/, P-MONEY /UK/, WITTEN UNTOUCHABLE /D/, RASMENTALISM /PL/, BARREL BROTHERS (Torae & Skyzoo) /USA/, PRAGO UNION + Champion Sound /CZ/, VEC /SK/, DILLON COOPER /USA/, BETTY FORD BOYS /D/, SMACK /CZ/, SNAK THE RIPPER /CAN/, CHEFKET /D/, Strapo & DJ Spinhandz /SK/, KĘKĘ /PL/, UGLY HEROES (Apollo Brown, Verbal Kent, Red Pill) /USA/, TEN TYP MES /PL/, BOYBAND (Idea & Boy Wonder) /CZ, SK/, 4D /SK/, DYNASTY /USA/, ERIPE & QUEBONAFIDE /PL/, ŘEZNÍK / SODOMA GOMORA /CZ/, MC MELODEE /NL/, ANDROID ASTEROID /CZ/, SZTIGAR BONKO /PL/, MARPO & TROUBLE GANG /CZ/, MADAME PEPPER /UK/, REFEW /CZ/, HAHA CREW /SK/, MOOZA /CZ/, MLODE WILKI POPKILLERA /PL/
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |